reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam marcowe mamusie:-) Ja mam termin na 1go, teraz jestem w 22tyg. i 2 dn. i mam do Was pytanie: Jak się ma Wasza waga w ciąży? ile od początku przybrałyście? Pytam, bo się wczoraj zaniepokoiłam - moja gin mnie nastraszyła obrzękamii leżeniem jeśli nadal będe tak tyć.. A zła jestem cała, bo się nie obżeram i nie wim o co chodzi...tłumaczyła, że woda gromadzi się miedzy tkankami zamiast w nich i stąd prawdopodobieństwo obrzęków. Mam nie stać długo, nie zginac nóg kiedy siedzę, spać z nogami do góry i tylko na bokach - nie wolno na wznak - nie dosalać i stosować ogólną dietę niskosodową... - kurcze, ale we wszystkim teraz prawie jest sól, w chlebie, serach, wędlinie... - znaczy, że zostaja mi warzywa i owocki:szok: Bardzo Was proszę, jeśli chcecie i mozecie podzielcie się wiedza na ten temat bo zaczynam schizować z lekka...
pozdrawiam w deszczową środkę...

Jak u was samopoczucie? Mnie zaczynają boleć plecy przy leżeniu, muszę się co chwilę przewracać z jednej strony na drugą, podobnie miałam z Dawidkiem.

Ja właśnie też mam problem z plecami... Zanim zasnę to się kręcę na wszystkie strony... a potem się wkurzam i nie mogę wogóle zasnąć:eek: ehhhh a tu coraz gorzej będzie bo brzuszek coaraz większy

A z jakiej dzielnicy jestes??:-)

dziesiata a Ty?

Ja jestem z Czechowa:tak: Tak więc drugi koniec Lublina;-) Do jakiego lekarza chodzisz??? I gdzie rodziłaś pierwsze dziecko??

Ja właśnie też mam problem z plecami... Zanim zasnę to się kręcę na wszystkie strony... a potem się wkurzam i nie mogę wogóle zasnąć:eek: ehhhh a tu coraz gorzej będzie bo brzuszek coaraz większy
Nawet mi nie mówcie, ja się ruszać nie mogę :-(. Jak sobie pochodzę i postoję w kuchni, to potem nie mogę wstać z łózka.

Smartka, ja przytyłam jakieś 5 kg

ja mialam problemy takiej natury w pierwszej ciązy tylko zaczely sie okolo 7 miesiaca nagle przytyla strasznie napuchalm pojawilo sie bialko w moczu i wyladowalam w szpitalu.... ale to raczej wina wyzszego cisnienie.
co do diety to jadlam miesko gotowane badz pieczone w piekarniku z dodatkiem zół. twarogi itd bez soli.. chleba znikoma ilosc i oczywiscie ciemne.. no i oczywiscie owoce i warzywa...
to nie jest za najlepsze zarcie ale trzeba sie jakos dostosowac.

Witam marcowe mamusie:-) Ja mam termin na 1go, teraz jestem w 22tyg. i 2 dn. i mam do Was pytanie: Jak się ma Wasza waga w ciąży? ile od początku przybrałyście? Pytam, bo się wczoraj zaniepokoiłam - moja gin mnie nastraszyła obrzękamii leżeniem jeśli nadal będe tak tyć.. A zła jestem cała, bo się nie obżeram i nie wim o co chodzi...tłumaczyła, że woda gromadzi się miedzy tkankami zamiast w nich i stąd prawdopodobieństwo obrzęków. Mam nie stać długo, nie zginac nóg kiedy siedzę, spać z nogami do góry i tylko na bokach - nie wolno na wznak - nie dosalać i stosować ogólną dietę niskosodową... - kurcze, ale we wszystkim teraz prawie jest sól, w chlebie, serach, wędlinie... - znaczy, że zostaja mi warzywa i owocki:szok: Bardzo Was proszę, jeśli chcecie i mozecie podzielcie się wiedza na ten temat bo zaczynam schizować z lekka...
pozdrawiam w deszczową środkę...

Witamy w naszym gronie:-)

Ja zaczęłam ciążę z wagą 63kg. Przytyłam 3kg, ale 2,5kg w ciagu miesiąca... Podobno w drugim trymestrze tyje się 0,5kg na tydzień.. Gin mi nic nie mówił, że za dużo. Powiedział tylko, że 3kg od początku, więc wszystko ok:tak::tak: Minęło 1,5 tyg. od wizyty, teraz nie wiem ile ważę bo moja waga jest stara i zaniża. Ale myślę, że znowu przytyłam, bo mam brzunio coraz większy. A jem wszystko i normalnie. Pewnie jak będzie coś nie tak, to trzeba będzie wprowadzić jakąś dietę..

reklama
Ja jestem z Czechowa:tak: Tak więc drugi koniec Lublina;-) Do jakiego lekarza chodzisz??? I gdzie rodziłaś pierwsze dziecko??

ja rodziłam na jaczewskiego a chodze do prof. Leszczynskiej. jestem zadowolona i z miejsca porodu i z prowadzacej chodz wiele osób ma do niej jakies ale...

a ty jakie masz plany co do porodu i kto ci ciaze prowadzi

Do góry