reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A dziewczyny jak to u Was jest z paleniem papierosów podczas ciąży? Czy każda, która paliła, rzuciła, jak dowiedziała się o ciąży..czy raczej nie, ograniczacie się, palicie słabsze itd..​

Ja np. przyznam się bez bicia :-p przed ciążą paliłam paczkę dziennie mocnych papierosów..Wiadomo nałóg..W tej chwili ograniczam się, wiem nie powinnam palić..Ale u mnie to jest duży sukces, paląc papierosy superlajty, i do ok najwięcej 3 dziennie..

A jak to u Was jest?

PS. Jeszcze nie zauważyłam, żeby ktoś ruszył ten temat, więc ja się rzucam w ogień :-p

Oj uważaj, niektóre marcóweczki za to cię mogą zlinczować:-p
Ja na szczęście nie palę i mój mąż też, natomiast kuzynka tak jak ty podobnie ograniczała, ale rzucić nie dała rady. Lekarka jej powiedziała, że 1 dziennie mniej zaszkodzi dziecku niż te nerwy spowodowane brakiem papierocha, także skoro musi to ewentualnie jednego dziennie. W tej chwili ma zdrowego 3 letniego synka;-)

Moja teściowa niestety ma guza złośliwego w piersi. Nie można go usunąc bo jest rozlany, trzeba najpierw go zniszczyć chemią:no:, a potem usunięcie części piersi i pewnie znowu chemia:no:. Na szczęście narazie nie widzą przerzutów. Ciężkie czasy nas czekają i te nerwy:-(. Nie może być dobrze, albo problemy rodzinne albo choroby eh:crazy:

reklama
ccaroline - jak moj M mia lurodziny meisiac temu to tez akurat bylismy na USG i M "dostal" w prezencie siusiaka :-D

co do palenia to tez lsyszlaam ze lepiej juz jednego sobei zapalic jak sie palilo duzo przed ciaza niz faktycznie sie Bog wie jak denerwowac z powodu niepalenia... No ale fajnie jakb ysie udalo zejsc z 3 lekkich do 2, potem do 1 a potem do 0 :-)

Mój mąż ma urodziny dzisiaj. Planowałam zrobić małą imprezką, zaprosić teściów mamę siostrę ze szwagrem, ale przez problemy teściowej nic nie organizujemy. Dziś robię jedynie dla niego karpatkę;-)

Jestem po USG i wstawię obrazek i wszystko będzie wiadomo :D

17e7d5105c0ab64860869667d87d6bc6.gif

Zdrowe, wszystko na miejscu... :D

Najlepszy mój A.

Spytał się GIN-a :

Gin: - Dziewczynka.
-Na pewno dziewczynka?
Gin: - No na to wskazuje, nic nie wyrosło między nogami :D

hehehehehe:-D:-D:-D
Gratulacje.I fajna pogawedka z ginkiem.Ale lepiej sie upewnic niz pozniej sie zdziwic.

Ja wizytę mam dopiero 4 listopada, A usg nawet nie wiem :-p Tylko problem w tym, że zwolnienie kończy mi się 31 października, i będę musiała się wcześniej wybrać do lekarza na przedłużenie zwolnienia, bo jak będę miała takie przerwy, to nigdy nie dostanę chorobowego :eek:

A najgorsze jest to, że 28 października mam egzamin na prawko:oo:

...tak się boję:-(

Nie martw sie tyle kobitek w ciazy bedzie trzymalo za ciebie kciuki ze musisz zdac.

hej kochane :)

Musze kupic nowego kompa :( nie wiem kiedy tamten moge do smieci wyzucic :(
Z M dalej nic nawet za specjalnie ze soba nie gadamy ,nie moge nawet na swinie :( patrzec
Co za cham jego chormony chyba szaleja i cos mi sie wydaje ze to przez to ze juz od 17 tg zero sexu i jemu wali na dekiel .
Ale moje dziecko jest wazniejsze niz sex i jesli nie moge to nie moge a jak sie nie podoba i jako dorosly facet nie potrafi sobie z czyms takim poradzic to juz nie moja wina :(
Nienawidze go coraz czesciej :(
Uciekam do domu bo zimno w tej kaffejce :(
Trzymajcie siw wszystkie :)

Moze rzeczywiscie to zazdrosc.Moj przy pierwszym tez cos takiego mial.Zawsze byl najwazniejszy a potem Kubus przeskoczyl go w rankingu.Ale gdy maly sie urodzil to stracil i on dla niego glowe i wszystko bylo ok.

Brak s... tez moze miec wplyw.
Ja mam ten problem z moim.Wprawdzie my nie mamy zadnych zakazow,ale wiele przeszkod.
Moj ostatnio zmienil prace na duzo ciezsza i od 2 miesiecy normalnie pada na stojaco i nieraz na kanapie spal do rana,teraz od kilku dni moje maluchy przeniosly sie do mnie do lozka i dalej abstynencja ,a gdy nawet byla okazja to wtedy u mnie hormonki szalaly i bylam nabrzdyczona i chodzil nabuzowany bez kija nie podchodz.
I wyobrazcie sobie wczoraj chyba nie wytrzymal,posadzil maluchy przed telewizorem z nowymi filmikami nawet obiecal spacer po liscie,sypialnia na klucz no i male przytulanko.Ale za to jak pozniej geba sama mu sie smiala i tylko co chwilke przylatywal poprzytulac i pogadac z maluszkiem.
Sama widzisz co cisnienie potrafi zrobic z facetem.
Caly wieczor sie z niego smialam.

ej mam pytanie :-)

czy ten , no jak w takich samych odstepach czasu, regularnie przez zalozmy 5 min czuje pukanie delikatne na srodku to to dzidzia ma czkawke?? bo chyba ja czuje jupiii :-D brzuch mi sie nie rusza ale to smieszne uczucie :-)

a mnie wypryszczowalo kolo nosa i od ust po bokach na rzuchwie az strach patrzec :zawstydzona/y: i chlop ma byc ;-)

Mississ mysle ze to byla czkawka malenstwa.

Kochane, wymyśliłyście coś na ten ból głowy? :(:(:(

Sprawdzalas cisnienie,ja gdy mam za niskie czesto boli mnie glowa i wtedy tylko kawka pomaga,ja tez tabletek nie biore

ccaroline torcik boski:-D:-D:-D:-D
missiiss mloda_mamusia 1 sorki za zrobienie smaka, :eek:
moja mamuśka zrobiła dwa gary to i mi się sporo dostało - zapraszam do siebie (Strzelin k. Wrocławia), chętnie się podzielę
:-D

Wow torcik wygląda bajecznie....

O matko gołąbki, własnie zamna cały dzień chodzą, poproszę chociaż jednego, plissss....
wiecie co zrobiłam, nie wiem co mna opętało, ale miałam ochote na cos dziwnego i zobiłam:
pokroiłam banana na kawałeczki, przełożyłam bita śmietaną, następnie położyłam herbatniki i tak kilka warstw a na koniec polałam nutelą, nieźle co:eek:i wrąbałam całą miske, a teraz mam ochote na coś wyrazistego tylko nie wiem na co??

Co do palenia, nie miałam z tym problemu, bo rzuciłam przy moim pierwszym aniołku(['])i od tamtej pory nie paliłam, będzie już dwa lata...

reklama
co do palenia to ja jestem dumna z mojego Karola. Jak dowiedzial sie o ciazy to rzucil. Z dnia na dzien przestal palic w ogole.
no i juz mija prawie 4 miesiac :-)

ja nigdy na szczescie nie palilam;-)

Do góry