reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Lady Karen - no to nic tylko sie cieszyc :tak::tak::tak::tak: Faceci sa fajni :-D

Co do imienia to zalezy jakei masz nazwisko - dlugie czy krkotkie... Krotkie zostawia moim zdaniem wiecej mozliwosci :tak: Ja mam dlugie nazwisko wiec u mnie tylko krotkie imiona wchodza w gre - typuJan, Piotr, Filip, Igor itp. Maksymilian mi sie podoba, ale to byloby za dlugie...:dry:

reklama
Lady Karen kochana imie znajdziesz a ciuszki odsprzedaj i za to kupisz nowe dla synka :)
No i sie udalo na 30 ludzi ,ktorzy dzisiaj odwiedzili moje mieszkanie 17 chce od zaraz sie wprowadzic czyli jutro podpisuje umowe biore klucze od naszego nowego mieszkania i za tydzien przewozimy graty :) jupiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ale fajowo jeden prawie najwiekszy problem z glowy :) teraz pomiary porobic pomalowac i mozna mieszkac i powoli sie urzadzac na poczatek kuchnia najwazniejsza a reszta po malu do marca mamy czas na wykonczenie wszystkiego a przede wszystkim niuni pokoju :)

Meble i wyprawke kupimy tak w grudniu i luzik :)
Ach jak sie ciesze teraz tylko pakowac znajomych o pomoc poprosic i mieszkamy na nowym mieszkanku :)
Teraz idziemy z M na pizze bo przez tych odwiedzajacych nie dalo rady nic ugotowac a mialam robic watrobke ,jutro zrobie :)
Moze zagladne jeszcze wieczorkiem :)

Lady Karen przynajmniej wasz mały mężczyzna podtrzyma pokolenie i będzie dumnie reprezentował wasze nazwisko:-) bo dziewczyny..wiadomo...przyjmą nazwisko mężów i co :-D Ważne, że jest zdrowy - to że chłopiec powinno zejść na drugi plan;-) i gratulacje że tak wcześnie określili płeć twojego dzidziusia:-)

kamikaa - Tobie rowniez gratuluje, super ze Wam sie udalo :) I kto teraz z tej 17 zostanie szczesliwcem, hehe ?:D My tez bysmy chetnie mieszkanko zmienili, chociaz nie jest zle, bo mamy niby 3 pokoje ale dwa a polaczone, salon z drugim pokojem i przedzielone jedynie sciana po obu stronach do polowy, a na srodku kotara, nie wiem jak to wyjasnic, no w kazdym razie nie zrobimy tam pokoju dla dzidziusia bo bysmy musieli chyba sciane dobudowac, pol sciany :p No i nasza sypialnia i kuchnia lazienka, poki Maluch bedzie maly to i tak chce zeby u nas w sypialni spal ale jak tak by mial z dwa latka to bym wolala do pokoju go przeniesc...a najgosze to ze u nas z mieszkankami ciezko jest do wynajecia...:(

o matko az mam wyrzuty ze taki temat zaczelam widze ze nie macie zaciekawej przeszlosci :baffled: i wspolczuje...

znalazlam fajna stronke z kolysankami tzn z tekstami kolysanek bo ja juz niedlugo zaczne mojemu bobasowi spiewac :tak: Kołysanki - osesek.pl - portal dla rodziców - niemowlę, dziecko, noworodek, ciąża, poród, wychowanie, rozszerzanie diety, niemowle, przepisy dla dzieci to tak jakby ktos chcial :)

Świetna stronka...właśnie pocztywywuję sobie ale tyle info jest że chyba będę tu zaglądać częściej:-)

my też musimy zmienić nasze 44metrowe mieszkanie... szukamy taniego domku, ale ceny zawrotne. Nasze chcemy wynająć. Pewnie jak coś znajdziemy to będzie po porodzie... :dry: a ja nawet nie mam gdzie wstawić komody.... no i łóżeczka...i wózka.... i przewijaka.... wanienki... o kurczaku ile tego!! :szok:

a mialam robic watrobke ,jutro zrobie :)
ps. słyszałam, że wątróbki w ciąży też nie wolno ;-) ale to pewnie w nadmiarze...

Witam wszystkie Marcóweczki!!!!
Chciałabym się dołączyć do waszego forum. Dotychczas pisałam z kwietniowymi mamusiami ale po ostatnim usg doktor potwierdził mi datę porodu na 24 marzec.
Cieszę się, gdyż mój dzidziuś jest starszy niż myśleliśmy z mężem.
Mam nadzieję, że super będzie nam się dzieliło wrażeniami i doświadczeniem.
Gorąco pozdrawiam!!!

Witajcie:)
Ja byłam u rodzinki na weekendzie i jestem wykończona.
Co do przezierności, nie pamiętam kto już o tym pisał, 2,3 przezierności to niedużo.

Wiem, ze tunczyka nie mozna jesc w ciazy

no nie mów! :-( a ja od paru tygodni nic, tylko tuńczyk i tuńczyk :zawstydzona/y: opanować się nie mogę :sorry2:

DZIEWCZYNY KATASTROFA !!!!!
byłam w tym tygodniu na usg z maluszkiem i zarówno mi jak i mojej gin "zdawało" sie że widziałyśmy SIUSIAKA !!!!! Powiedziała mi ze jeszcze za wcześnie na takie deklaracje i 100% potwierdzenie płci ale i tak się przejęłam. Co ja zrobie z miliardem ubranek dla dziewczynki no i imie... NIE MAM IMIENIA !!! To bedzie pierwszy chłop w mojej rodzinie o d 5 pokoleń !!!! RATUNKU....

eeee, Kochana, zobacz, jaki masz wybór imiom i żadne nie będzie się powtarzać w rodzinie :-D

my też musimy zmienić nasze 44metrowe mieszkanie... szukamy taniego domku, ale ceny zawrotne. Nasze chcemy wynająć.
...
...
ps. słyszałam, że wątróbki w ciąży też nie wolno

nasz mieszkanie jest duże (80m) i jest mi w nim naprawdę dobrze :tak: ale mój m. marudzi, że teraz to by sie przydał domek z ogródkiem, żeby bejbi miało dużo miejsca i żeby nie trzeba było wózka znosić...
pewnie, że by się przydał, dlaczego nie, ale jak pomyślę o tym całym szukaniu, przyzwyczajaniu się i kombinowaniu, jak dojechać do pracy... :no: dziękuję bardzo :no:
kupimy lekki wózek :-)

ja dziś wykończona :-) ale pozytywnie :-) tak super ciepło było znów, jak nie w Irlandii :rofl2:
skusiłam się na loda i mam za swoje, już gardło boli :wściekła/y: raz na pół roku zjem i już :wściekła/y:
jutro idę do tego szpitala, gdzie podobno rodzić będę, poznam położną i ogólnie to pierwsza wizyta będzie, więc nie wiem, co mnie może czekać...
denerwuję się, bo będę tam zupełnie sama :zawstydzona/y: :-(

reklama
agnieszkareymond - to czy mi sie wydaje czy Maluszka udalo Wam sie zmajstrowac w okolicach nocy poslubnej? ;-) Witamy i zapraszamy:)

Ja jeszcze nie spakowana ani nie wykapana a jutro o 6.30 wyjezdzam do PL....Takze spadam stad, zycze dobrej nocki no i jutro dam znac jak tam na moim USG wyczekanym :)

Do góry