reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny martwię się!:-(
Już kilka razy zauważyłam,że Dagusi drży ciałko.Najpierw trzęsła jej się główka.Dzisiaj jak karmiłam ją przed snem trzęsła się rączka i całe ciałko drżało.To nie z zimna.Szukałam jakiś informacji na internecie ale tylko o tarczycy i nerwicy coś znalazłam.Może wiecie co to może być????
może być to nieprawidłowe napięcie mięśniowe, ale nie znam się na tym więc nie chcę stawiać diagnozy. najlepiej jak powiesz o tym waszemu lekarzowi

reklama
dziewczyny a wasze dzieciaczki często robią kupkę??? i jak po słoiczkach bo mój po nich nie może się załatwić ( bo albo ma zatwardzenie albo go brzusio boli) pediatra poradziła rzebyśmy zmienili probiotyk, więc teraz mamy lacidobaby,a wcześniej była biogaja
Aniu moja córcia tez ma mega problemy z robieniem kupy..robi raz dziennie lub co 2 dni ale za kazdym razem musze jej pomoc-zginanie nozek nie dziala i poszedl w ruch termometr:dry:mimo ze jest na cycu, staram tzrymac sie diety to nieststy ma problemy i probowalismy juz biogai ale tez nie dziala - depribatu nie chciala pic wiec szybceij wprowadzilam soczek jablkowy ale nadal nie widze efektu-do tego stopnia ze mąż kupil czopki i dzis dostala 1 czopa!!:-( mam nadzieje ze jak dojda deserki sliwkowe to rusza jej jelita:sorry2: bo nie mam pomyslu jak jej pomoc:-(
Już kilka razy zauważyłam,że Dagusi drży ciałko.Najpierw trzęsła jej się główka.Dzisiaj jak karmiłam ją przed snem trzęsła się rączka i całe ciałko drżało.To nie z zimna.Szukałam jakiś informacji na internecie ale tylko o tarczycy i nerwicy coś znalazłam.Może wiecie co to może być????
Oj nieststy nie moge pomoc ...ale lepiej nie zamartwiać sie na zapas...moze zadzon do pediatry i sie zapytaj;-)

Dronka my termometru używaliśmy bardzo rzadko tak samo z czopkami ( jak mały się męczył parę dni i płakał z bólu) ale to nie jest dobry sposób bo jelita się rozleniwiają i pózniej nie są już tak wydajne,więc radzę Ci nie przesadzać z tymi pomocami.Mój mały robi raz dziennie,czasami co drugi dzień. Pediatra mój że jedna kupa na dobę wystarczy...

Dronka my termometru używaliśmy bardzo rzadko tak samo z czopkami ( jak mały się męczył parę dni i płakał z bólu) ale to nie jest dobry sposób bo jelita się rozleniwiają i pózniej nie są już tak wydajne,więc radzę Ci nie przesadzać z tymi pomocami.Mój mały robi raz dziennie,czasami co drugi dzień. Pediatra mój że jedna kupa na dobę wystarczy...
Niestety wiem o tym ale ostatnio tak sie pogorszyło ze tak to nie płakała nigdy...tzn jak przyjmowala w ospie antybiotyk to stolce miala 3-4 dziennie i z usmiechem na twarzy była kupka w pieluszce a teraz od tygodni ajest masakra:( nie moze spac z powodu kupki i placze strasznie ...dlatego szukam sposobu jak je pomoc..moze ten twoj probiotyk kupie..a on na recepte??

kurcze dziewczyny moja Pola nie chce spać : usypia na 10 min i już wyspana, huśtam we wózku już od 12 godziny i w sumie spała 30 min. nie wiem czy idzie ząbek czy jest jakaś inna przyczyna ( zjadła mleczko, pamper nowy ).

Aniu moja córcia tez ma mega problemy z robieniem kupy..robi raz dziennie lub co 2 dni ale za kazdym razem musze jej pomoc-zginanie nozek nie dziala i poszedl w ruch termometr:dry:mimo ze jest na cycu, staram tzrymac sie diety to nieststy ma problemy i probowalismy juz biogai ale tez nie dziala - depribatu nie chciala pic wiec szybceij wprowadzilam soczek jablkowy ale nadal nie widze efektu-do tego stopnia ze mąż kupil czopki i dzis dostala 1 czopa!!:-( mam nadzieje ze jak dojda deserki sliwkowe to rusza jej jelita:sorry2: bo nie mam pomyslu jak jej pomoc:-(
mialam ten sam problem,ja odkad zaczal pic soczki juz nie ma z tym problemu.Polecam tez herbatke jablko melisa z bobowity.Kiedys byla jedna kupa na 3-4 dni,stekanie,termometr masaze.A teraz 1-2 dziennie bez problemu,nawet nie wiem kiedy robi.Ale fakt dopajam go dziennie z 90ml czegos wypija procz cyca

Ja sie nie zgodze bynajmniej u mnie do 3 miesiacy byl termometr przy kazdej kupie niestety,a teraz wszystko minęło:)

Hej dziewczyny. Napisałam już posta ale musiałam iść do Franka i M mi wyłączył stronke :sorry2:
młoda mamusiu idz lepiej do lekarza. Niech on sie wypowie co to może być:tak:
dronka mój Franulo też miał problemy z kupka(karmie piersią). Czasami jak już nie umiał spać w nocy to szedł termometr w ruch. Mam tez czopki ale jeszcze ani razu mu nie dałam. Teraz jak wprowadziłam soczki jabłkowe i owocki idzie super. Wczoraj po jabłuszku najpierw był bobeczek a później 2 razy walnął zdrowa i porządna kupke :-)
polusia może to ząbki idą :tak:

U nas nocka super;-) Ja rano na zakupki wyskoczyłam a faceci rządzili w domku hehe Kolejki wszędzie i te ceny mnie przerażają:sorry2: Teraz kończe kawke. Na 16 obiadek zrobie bo M na nocke poxniej wychodzi. Musze ogarnąć mieszkanko. Jutro na obiadek do moich rodziców ;-) Franko teraz drzemie to mam chwile dla siebie :)
Spokojnego dnia Wam życze:) Odezwe sie wieczorem

z tego co wiem może to być niedojarzałość układu nerwowego, powinno minąć z czasem, ale lepiej wiadomo skonsultować to z lekarzem, naszemu małemu drżała stópka przeszło :)

reklama
drogie mamy, właśnie zrobiłam pyszne ciasto marchewkowe, jeśli ktoś chce przepis to na maila, bo post to będzie kilometrowy :)

Do góry