reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej mamuśki!

Wama - moja Basia przekręca się z brzuszka na plecki, ale rzadko, chyba jej się za bardzo nie chce. A z plecków to umie tylko na boki się przewracać na brzuszek jeszcze nie potrafi, ale spokojnie czekamy

ionka - ja też czasami chcę mieć chwilę tylko da siebie. Już się nie mogę doczekać soboty bo wybieram się z mamą do miasta na zakupy a mała zostanie z tatusiem. Ale ja już dawno nie byłam na zakupach! Już się cieszę, ale wiem, że pewnie po godzinie będę już dzwonić co moja córeczka robi:-)

dobra uciekamy na powietrze, bo Basia się denerwuje w łóżeczku

reklama
dzieki dziewczyny, moja jakos sie wlasnie nie pali do przekrecania, czasem przewroci sie lekko na bok, ale na tym koniec. Ona wogole na brzuszku nie lubi za bardzo lezec, tylko ciagle palce od nog wsuwa i sie cala slini.

Witam co do temperaturki u Oli również przy zakażeniu układu moczowego pojawiła się temperatura około 38 stopni także polecam zrobić badanko, nigdy nie zaszkodzi.
Dziewczyny jak tak czytam ile wasze dzieciaczki zjadają to zastanawiam się czy moja mała nie za mało zjada 6 razy dziennie po 120 ml, nigdy nie zje więcej a nawet to musze jej wmęczać. Dodatkowo wypija około 200 ml herbatki lub wody.

Od kilku dni jest strasznie marudna gryzie dosłownie wszystko, 2 rączki w buzi to za mało :-), budzi się w nocy z płaczem, chyba ząbkowanie rozpoczeło się na calego na dole ma już biały punkcik na dziąsełku a na górze idą jej obie 3 chyba bo dziosła w tych miejscach nabrzmiałe i da się wyczuć twarde pod palcem, tylko czy to nie za wczas.

Zycze miłego dnia :tak:

Czesc Mamusie. Pewnie mnie nie pamiętacie, zarejestrowałam sie w pazdzierniku ale mialam problem z dostępem do kompa z powodu przeprowadzki. Mogę do was dołączyć?? :)

Komu lepiej,mój dopiero wyjechał na jakis m-c i teraz ja jestem słomianą wdową:-(
Madziu, szybciutko czas zleci. Masz swojego bombelka przy sobie i nas non stop na BB:) Ale wiem co czujesz Kochana.

Czesc mamusie, ja chwilowo bez kompa, bo zapomnialam laptopa, jak bylam u brata i teraz uzywam starego stacjonarnego, ktory ciagle sie zawiesza, proboje was podczytywac, ale co strone otwiera mi sie 10 nowych okienek internetu i sie komp zawiesza.
Mam nadzieje ze wszystkie sloneczka zdrowe i mamusie tez.

Czy sa jeszcze dzieciaczki ktore nie umieja sie przekrecac z pleckow na brzuszek i odwrotnie? bo nie wiem czy powinnam zaczac sie martwic
Kochana mój sie przękręci z brzuszka na plecki ale to jak mu się zachce;) Często jednak leży na brzuchu i się denerwuje jak za długo:) z plecków na brzuszek to jeszcze nie niestety.

Czesc Mamusie. Pewnie mnie nie pamiętacie, zarejestrowałam sie w pazdzierniku ale mialam problem z dostępem do kompa z powodu przeprowadzki. Mogę do was dołączyć?? :)
Pamiętam!! :) Witaj !

Moja niunia zaczęła się przekręcać tydzień temu z plecków na brzuszek. Matwi mnie że mało je. 120ml przeważnie. Na wadze ostatnio przybrała prawidłowo, zabaczymy jak będzie tym razem. Za tydz. szczepienie.
Madzia84 ja całymi tygodniami jestem sama bo M pracuje jako kierowca i jest tylko na weekendy, więc rozumiem że jest Ci smutno

ale upał! My siedzimy na schodach przed domem! Franko w leżaku a starsze nawalają się rękawicami Bokserskimi i ta moja młodsza dała radę starszemu:) Nie wiem skąd oni biorą siłę. Ja od stania przy garach wymiękam.Kusiło mnie wyłożyć się na leżak ale teść uważa że mi przy trójce nie wypada więc jak jest teściowa obok to nie ryzykuje. zresztą Franula woli leżeć w domu bo chłodno!

My juz ze spacerku.Po godzince do domku bo wytrzymac nie idzie ponad 30 stopni znowu.To dobrze ze nie tylko ja jestem sama w domu bez M.Mój Bartus czasem przekreci sie z plecków na brzuszek tak jak na zdj co ostatnio dodałam,ale z brzuszka na plecki jeszcze nie zauwazyłam.Mój polubił lezec na prawym boczku,co sie ciesze bo ciągle na lewej i z tego powodu był rehabilitowany.A ja teraz zajadam jogurcika.

reklama
A moja Pola to w ogóle nie zabieranie się za obracanie ani w jedną ani w drugą stronę i wcale się tym nie martwię. przyjdzie czas to zacznie. jak na razie to szkoli inne umiejętności typu: podciąganie na brzuszku na łapki i hop przesuwanie się. przyjdzie na nią czas to zacznie. podobno do 6 miesiąca powinna opanować ta umiejętność ( tak czytałam wczoraj na forum gdzie fizjoterapeuta radzi ).
U nas też wróciły upały - 32 stopnie. szła burza ale coś dojść do nas nie mogła.
magdusia moja Pola też za wiele nie zjada. 4 x mleko i deserek.mleka zjada w ciągu dnia 150 raniutko, 120 w południe, 150 popołudniu, 210 na wieczór. dziś zjadła jeszcze cały słoiczek zupki. a ważę ją tylko na wizytach u pediatry. koniec czerwca to ważyła 5100 i lekarz powiedział że jest wszystko w porządku.

Do góry