reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Marry dzisiaj jest 4 dzien jak nie karmie. Ale odczuwam juz poprawe. Najlepiej jak piersi nie dotykam. Wtedy jest znosnie.

U nas coraz wiecej krostek i plamek. W srode mam pediatre .. zobaczymy co powie.
Mam niby masc Elocom, ale nie chce jej stosowac, bo jezeli to przez mleko to najprawdopodobniej bede zmieniac, a nie leczyc co chwila krostki skoro mleko szkodzi.

Moj maly w koncu usnal. Nie spal od 9.30 do 13.40.

reklama
Monia ja wczoraj zauwazyłam przy kosci ogonowej mega wielkie odparzenie i jak kapałam małego i wjechałam raczka to tkai był ryk ze szok odrazu zrobiłam linomagiem i sotro posmarowałam patyczkiem do uszu...a dzis rano patrze pod siusiakiem i taka krecha czerwona sucha...;/ ;/ ;/ przerabane...nic tylko wietrzyc dupsko

Monia ja wczoraj zauwazyłam przy kosci ogonowej mega wielkie odparzenie i jak kapałam małego i wjechałam raczka to tkai był ryk ze szok odrazu zrobiłam linomagiem i sotro posmarowałam patyczkiem do uszu...a dzis rano patrze pod siusiakiem i taka krecha czerwona sucha...;/ ;/ ;/ przerabane...nic tylko wietrzyc dupsko

ja małemu smaruje tyłek Alantanem na noc jak sie coś dzieje przykładam gazik i rano ani sladu

Ja mam jakąś maść przepisaną przez pediatrę, taką robioną w aptece (głównie lanolina i cynk, z tego co udało mi się odczytać) i Kuba ma piękną pupkę - odpukać :tak:

U nas na zewnątrz 30 stopni, w mieszkaniu 25. Da się wytrzymać :-).

Adaś dzisiaj już trzeci raz sam zasnął. Ale super :tak:.

Monia, odparzenie też może być reakcją na mleko. A jak te krostki na główce? Zeszły?

U nas od tygodnia nie ma krwi w kupkach. Może to jednak jajko, a nie mleko... Poczekam jeszcze i zrobię prowokację pod kątem nabiału.

ja jzu pisalam ze im wiekszy upal tym Adas lepiej spi :-D Dzis pobil swoj rekord - spal od 20:30 do 5:00 :-) a jak sie obudzil, dostal mleko i zagadywal i sie smial ale nie bylo odzewu wiec spal dalej - do 9:00 :-)
w dzien tez niezle spi odpukac :-)

ale marry ma dobrze z tym spanie,

ja kolejną noc przeplakałam bo mały prawie do rana nic nie spał i wstał o 7.00:(((
budził sie co 30 min. ale nie ma się co dziwić jak on na noc wypije z 10 ml mleka grrr a w nocy głodny , marudny a nie che jeść lub je ale malutko, jestem mega wściekła!!!!!!
ale na szczęścia w sierpniu do pracy i postaram się uzbierać na ten holerny żłobek achh

a u nas 37 w cieniu a w domu 31 stopni masakra

ale marry ma dobrze z tym spanie,

ja kolejną noc przeplakałam bo mały prawie do rana nic nie spał i wstał o 7.00:(((
budził sie co 30 min. ale nie ma się co dziwić jak on na noc wypije z 10 ml mleka grrr a w nocy głodny , marudny a nie che jeść lub je ale malutko, jestem mega wściekła!!!!!!
ale na szczęścia w sierpniu do pracy i postaram się uzbierać na ten holerny żłobek achh

a u nas 37 w cieniu a w domu 31 stopni masakra

ale masz niejAdka.

haaa.. my bijemy rekordy.. 33 stopnie :-D

reklama
Matko! Ja mam około 27 stopni i ledwo wytrzymuje, dziewczyny jak Wy dajecie radę?? Chociaż u góry mam cieplej więc też może 30 jest:-( Masakra jakaś. Właśnie oglądam pogodę i do piątku się nic nie zmieni a w sobotę lekkie ochłodzenie 27-30 stopni:-)

Do góry