reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
szkoda, że laska taśmą klejącą nie zakleiła tego smoczka razem z dzieckiem :/

my juz prawie spakowani. ogólnie w domu chaos. ciągle sie boję, że czegoś ważnego zapomnę :/ mimo, że zrobiłam listę.
przerażają mnie też te upały :( u nas leje ;)

coś jeszcze miałam napisać, ale w trakcie pisania musiałam zrobić przerwę na karmienie i usypianie i mi wyleciało z głowy...

Witajcie ponownie :)

Nie miałam neta w ogóle, za to byliśmy na bardzo długim spacerku:tak:

Trochę się martwię, bo wydawało mi się, że Kuba zrobił kupę z krwią. Nie jestem pewna, bo tyle jej było, że się znów wylało tyłem i starałam się jakoś go oporządzić i nie przyjrzałam się dokładnie...:confused:
Zobaczymy, co będzie jutro.

Mój M poszedł właśnie odebrać darmowe Lechy, bo dziś impreza Lecha w naszym mieście ze śniegiem i innymi atrakcjami:tak: Podobno tysiące ludzi - to niesamowite wydarzenie w naszym małym miasteczku:-D
Fiolkowa co za wredne babsko!!! Ja to chyba bym jej tak nawtykala, ze hej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dobrze zareagowalas!
Wlasnie tutaj to jest fajne, ze NIKT Ci sie nie wtraca do wychowania, karmienia, ubierania dziecka! Kazdy robi po swojemu, a starsze babcie nachylaja sie nad wozkiem i zachwycaja maluszkami, zero krytyki czy komentarzy :happy2:
Fiołkowa, mi kiedyś na spacerze jakiś facet powiedział, że na małego świeci słońce, a nie powinno. Tylko, że dopiero wtedy jak on mnie mijał, a było to na zakręcie, słońce zaczęło świecić mu na główkę. Chyba od kilkunastu sekund leżenia w słoneczku udaru by nie dostał. Ale się wkurzyłam. A z tą czapką to jakaś porażka, wszystkie starsze babki mają jakaś fobię na jej punkcie. Ja nawet pytałam naszej lekarki i ona potwierdziła, że bezsens z tą czapką.
Dokładnie, ludzie niech patrzą na siebie, a nie wtrącają się w cudze sprawy:dry:

moniskabe super się Twój Pawełek rozwija:tak: Ale jak czytam co on już umie, to zaczynam się martwić, że Olek tak mało umie. Tzn. nie umie się przekręcać z brzucha na plecy i odwrotnie. Może jest po prostu leniwy:confused: nie wiem sama..
Kuba też jeszcze zupełnie nie potrafi się przewrócić. Leży na brzuszku i po jakichś 5-10 minutach zaczyna się denerwować i krzyczy... Ale trzeba cierpliwie czekać, aż nasze maluszki się tego wszystkiego nauczą:tak:

hej my wrocilismy ze szpitala..leki podane, zbadany i wsio ok leko jeszcze gardlo czerwone kaszelek mniejszy ale ropny bardzo. Nikodem schudł 200 gram nie chce ciagle nic jesc :( lekarka obstawia ze to od gardła....a jak nie ?:(((( ciagle pod kroplówką jest...ryczecm i sie chce :(
plus taki ze sie usmiecha i ma energie do zabawy ale ile mozna nie jesc ?:)(((
Bidulek:no: Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wrócił do zdrowia!

A ja właśnie dostałam SMS z mamo to ja, że wygrałam zabiegi spa (w tym konkursie co Yra wygrała zabawkę)! :)
Gratulacje :-) Odpoczywaj sobie i relaksuj się:tak:

dziś szłam na spacer z małym, naprzeciwko szła mamusia z dziewczynką w wózku spacerowym, wyobraźcie sobie, że dziecko miało zawiązane w koło głowy opaskę materiałową na ustach aby nie wypadł smoczek zatkało mnie.
Zatkało mnie! :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Dziewczyny które nosicie dzieciątka w chuście, pomóżcie mi plisss!!!! Czy ta chusta nadaje się na początki??? CHUSTA TKANA - EXOTIC DESINGS - 4 kolory + GRATIS (1099338199) - Aukcje internetowe Allegro Chciałabym spróbować noszenia, bo ten wózek i częstochowskie dziury mnie przerażają!!! Wózek mi się popsuł i koła odpadają.. Nawet na prostej drodze!!!!
Też kiedyś myślałam o kupnie takiej chusty, ale przeczytałam, że materiał przypomina taki, z którego są poszwy na kołdrę:baffled: Wolę zainwestować w coś porządnego:tak:

a i jeszcze chcę się pochwalić, ze O. dzis na brzuszku podpełzła do przodu :)
juz od jakiegoś czasu kombinowała, jak to zrobić i udawało jej się w boki i do tyłu.
a dzis przed kąpielą, patrzę, Ol leży na brzuszku, tyłeczek do góry, kolanka pod siebie i heja do przodu :)
szkoda tylko, że ta głowa taka ciężka ;)

dobra, idę dopakować sie do końca.
nie wiem, czy będę zaglądać, internet jest wszędzie, ale czy ja będe miała czas?
do zobaczenia niedługo! :)

a moje dziecie dziś kombinuje przewroty z plecków na brzuszek tylko jak mu się już uda niewie jeszcze co z tą reką zrobić hehe :)

juz po szpitlu...mam nadzieje, ze jutro rano bedzie osttni raz. Na szczescie kroplówy nie dostał bo wypił 600ml płynów wiec jest ok..powiedzmy troszke sie poprawił z jedzeniem ale 3ba kombinować i nosić. Wykapany, zadowolony leży w łozeczku...przez te pare dni wszystko sie mu poprzestawiało i znów budzimy sie na jedzonko w nocy ale to akurat najmniej wazne... :) niech pije kiedy chce :)
ale dziś był mega upał a najgorsze przed nami...

w szpitalu była pani ortopeda i pow ze Niki ma mocne miesnie grzbietu i siłącz z niego jak diabli:) no i próbował zarywać na usmiech panie doktor :)

Hejka.A my juz po chrzcie i imprezie.Super było,Bartus był taki dzelny.Ale dzisiaj obrócił mi sie na brzuszek dwa razy,ten drugi to myslałam ze umre,prawie spadł mi z łóżka,w ostatnim momencie go przetrzymałam:szok:ach ten mały smerfik:-)

Blueberry ale Ci dobrze z tym zabiegami :-)
Katrinka, moj tez kaszle i to od siliny, ale obserwuj w razie czego.
Marcia lepiej z Nikim?
Yra z ta opaska to normalnie niedowiary!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Biedna dziewczynka :-( A jak nie chce juz smoka to co ma zrobic? :baffled:

A my po szczepieniu. Nie zaaplikowalam tej masci, bo sie naczytalam o skutkach ubocznych za duzo :zawstydzona/y: Echhh nastepnym razem.
Bylo spoko, plakal wiecej niz ostatnio, ale on juz wszystko kuma, wiec na pewno dlatego.
W zastepstwie byla jakas Irlandka (polski lekarz jest na urlopie), nie moglam trzymac Alka na rekach, zrobila mu 6w1 i meningokoki, a o druga dawke rota musialam sie upomniec :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A jak sie rejestrowalam, to mowilam na co bedziemy szczepic. Do tego ta "pani doktor" nie wiedziala jak mu rota podac i czytala ulotke, a pozniej pytala mnie jak bylo ostatnio :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Normalnie masakra!! Nie zbadala go, zapytala tylko czy ostatniej nocy spal dobrze i dawaj klujemy :baffled:
A Synus moj kochany zero goraczki i marudzenia, zachowuje sie jak zawsze, na wieczor kapiel, jedzonko i spanko, wiec sie bardzo ciesze. I nawet zebulce mu nie dokuczaja tak strasznie. Juz drugi idzie :szok:
No i wazymy 8kg :-)

Nam w koncu zmienili status, ze paszport dzis wyslali :-) Za tydzien o tej porze bedziemy sie pakowac :-)

Spadam do wyrka, szalony dzien byl dzis, spokojnej nocki Mamuski i Malenstwa :happy2:

bedac przedwczoraj u pediatry, dowiedzialam, ze sie ze mozna juz delikatnie sadzac malego. No moze nie taki pelny siad, ale taki lekko lezacy. Oczywiscie nalezy asekurowac, zeby sie do przodu nie przechylilo. :-)

reklama
Witam jak zwykle nie wyspana :p Natalka daje mi nieźle w kość.

Co do siadania ona już by chciała siedzieć hehe :)

A wiecie jak moja mała gwiazda mnie budzi w nocy, nie krzyczy, nie płacze, mruczy pod nosem i stuka nóżkami w łóżeczko, podnosi je do góry po czym mocno wali w materacyk, hehe :) A, że mam lekki sen mały szmer mnie zbudzi.

Do góry