reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
blueberry gratulacje, to sie wyrelaksujesz i odpoczniesz :)

candy faceci sie niestety nie zmieniaja, wspolczuje Ci, a wy wgole dalej jestescie razem czy juz definitywny koniec?

Marciaa moze faktycznie to jest dotykowe, moze sproboj podwojnie plukac jego ubranka? a czy on sie poci mocno w tych miejscach gdzie ma te zaczerwienienia?

wama wiesz to takie spotykanie się na krótko niestety , i nie codzinnie, i chyba czegoś takiego nie da się nazwać związkiem

a tak apropo to mój pierwszy raz no może ciut z moją pomocą obrócił się z plecków na brzuszek i od ponad 2 tyg. łapie zabaweczki :)

Dzięki za gratulacje :) Kazali przysłać adres, więc pewnie dostanę pocztą jakis voucher czy coś. Dam znać co to za cudo ;)

Z tym smoczkiem na tasiemce to przegięcie. Ale ludzie mają pomysły...

Młoda mamusia, ja oglądałam te chusty na Allegro, ale poczytałam trochę w necie i zdecydowałam się kupić oryginalną. Te tanie chusty są szyte ze zwyklych materiałów, a prawdziwe chusty są tkane specjalnym splotem, który powoduje, że chusta się odpowiednio naciąga w każdą stronę, nie wrzyna się itp. Poza tym używane chusty oryginalne niewiele tracą na wartości i można potem taką chustę korzystnie sprzedać :)

No i próba ze smoczkiem lateksowym nuka zakończona niepowodzeniem :-( odruch wymiotny i już!! Chyba będę nad nią stała i ciągle kciuka z buzi wyciągała, albo smoka przywiążę opaską;-) niezłe ludzie mają pomysły :-)
blueberry - gratulacje
candy - przykre, że musisz sobie radzić sama

My mamy nosidełko od wczoraj:) Może i chustę zakupię::)
Candy wspołczuję ojca dziecka, masakra jakaś! Trzymam kciuki byś znalazła porządnego faceta.
A ten smoczek przywiązany do glowy na opaskę.. normalnie słow brak..:szok:

a ja sie zaczynam troszke niepokoic bo Krzysiu od jakiegos czasu kaszle ale to mu sie zdarza raz moze dwa razy na dobe ale tak glosno i w zasadzie często przez sen i nie wiem czy moze mu sie jakas choroba zaczyna (bo sie przestraszylam po tym co marciaa napisała) czy to od sliny tak kaszle, jak nie bedzie się to zdarzac częsciej to poczekam bo 15 lipca mamy szczepienie to i tak lekarka go osłucha i sie wypytam co i jak z tym kaszlem, gorzej jak zacznie częściej kaszlec

a ja sie zaczynam troszke niepokoic bo Krzysiu od jakiegos czasu kaszle ale to mu sie zdarza raz moze dwa razy na dobe ale tak glosno i w zasadzie często przez sen i nie wiem czy moze mu sie jakas choroba zaczyna (bo sie przestraszylam po tym co marciaa napisała) czy to od sliny tak kaszle, jak nie bedzie się to zdarzac częsciej to poczekam bo 15 lipca mamy szczepienie to i tak lekarka go osłucha i sie wypytam co i jak z tym kaszlem, gorzej jak zacznie częściej kaszlec

wiesz co mój też pokasłuje, ale to raczej od śliny, bo przez te zęby ma ślinotok no i przez sen nie kaszle. Obserwuj jednak synka, bo moja mama mi mówił, że mi jak byłam mała właśnie tak się zaczynała choroba- kaszlem w nocy.

Franko dzis był mega maruda, nie moglam go zostawic na chwile a spal tylko 3 razy po pol godziny, jak ostatnimi czasy potrafil spac z przerwami na jedzenie do 15tej. No coz mam nadzieje, ze w nocy troche lepiej pospi.:sorry2:

drugi dzień odniosłam sukces w podawaniu bebilonu pepti:-p skład mieszanki wygląda tak: 90 ml pepti plus 30 mojego mleka plus pol miarki glukozy. Poki co dziala. Woczraj Franko zjadl 100ml, a dzis juz 140 ml:tak: Oby tak dalej:tak:I chyba wproawdze jedna butle w dzien i jedna na noc:tak:

reklama
czesc dziewczyny
ja od niedzieli u tesciow i zadko siedze na necie, wczoraj pierwszy raz troszke poczytalam od niedzieli , brakuje mi troche bb ale dopiero chyba w sierpniu bede miala wiecej czasu.
poza tym maly juz umial spac ze smokiem i zapomnial i znowu sie uczymy , ale przy mnie nie chce spac bo chce cycka dopiero jak M sie kolo niego polozy i daje mu reke do zabawy to zasypia , a na spacerach jak mu sie chce spac daje koncerty jakby go ktos wrzatkiem oblał ;)

poza tym wszystko ok

wspolczuje -Marcia
bluberry- gratuluje , tylko pozazdroscic

co do kciuka - to moj od 2 dni ma tak samo , najpierw byla cala raczka , piastka, wszystkie paluszki ale nie ssal wiec nie wyjmowalam zeby poznal swoja raczke a dzis zaczal ssac kciuka - i na to nie pozwalam odraazu wyciagam i daje smoka , mam nadzieje ze mu to przejdzie

Do góry