reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

no ja jednak bede kupowala drozsze.. :-)
wczoraj ogladalismy lokal, okolo 60 metrow za 1700 czynsz. Malo. Ale bedziemy jeszcze negocjowac. Moze ze 100 zejdzie.

Dziewczyny wolicie ciuszki na wieszaczkach wycenione czy w koszach na kg?
Osobiście gdzie chodzę po ciuszki oglądam te na wieszakach, w dzień dostawy są po 40 zł, każdego następnego dnia 5 zł mniej :) Nie lubię oglądać tych ciuszków w koszach :)

hej dziewczyny...ale miałam 2 dni ciezkie...

dwie doby spedziłam w spzitalu z małym...
od drugiej w nocy Niki mi sie zaczał nagle dusić, juz kaszlał predzej ale był czysty bo był zbadany na doraznej... wstał o 2 na mleko ( dziwne ale nie miał apetytu juz) i po mleku aczal sie DUSIC!!!! wezwałam pogotowie ...biedulek mały kiepsko wyglądal...no i zostalismy w spzitlau zapalenie górnych drug oddechowych..lezleismy z niemowlakami chorymi na zapalenie płuc i oskrzeli PORAZKA......
ile te dzieci muszą wycierpiec...Niki przebadany od stop do głow...tak mi zal tych dzieci jak one płakały:(((( podziwiam mamy ktore siedza miesiacami w spzitlau ja 2 doby i wymiekalam..
teraz jestesmy w domu alem usimy dojezdzac na leki i musi Niki coś wdychac....oby było ok kupa strachu...

dziewczyny z Pn. Szpital na Krysiewicza okazał się mega porażką nigdy wiecej nie zawiozę tam dziecka!!

wyobrazcie sobie ze 4 pediatrów go badało..miał rtg płuc i czysty ekg echo czysty..ale kaszel brzydki ciagle jest i charczy...przyjechalam o 2 w nocy 4 pediatra dał mu LEK o 22 szok...cały dzien sie meczył...
teraz lpeiej ale wenflonik go meczy :((
ide dacm u kropelki do noska..i spac bo nocka na ziemi spedzona..
ps. biedulek 2 dni mi nie je :( dzis od 2 w nocy zjadł tylko 75ml mleka ehhhhhhhhhh

p. uwazajcie na pociechy pannuje ponoć jaki wirus!!!! spzital peka w szwach
Oj biedny ten Twój synuś, dużo zdrówka!! Moja Natalka również coś załapała, na szczęście przechodzi!

a ja uzywam Johnsona od urodzenia i wszystko bylo ok :-)

dziewczyny, jedziemy niedlugo do banku po kredyt, trzymajcie kciuki :-)

Trzymam kciuki!

reklama
powodzenia:tak: no przeciez Twoj Pawelek tez ma co chwile wysypke, jestes pewna, ze to tylko pokarmowka?
ja to juz nie nie wiem.. poprostu zglupialam .
tak masz rację, niestety

u nas krostki na pleckach i brzuszku okazaly sie uczuleniem na plyn do kąpieli więc może faktycznie monika?
plyn? od urodzenia uzywamy tego samego i bylo ok.
Monika, super plan z tym sklepem :) Co do kojca, to ja bym osobiście nie skorzystała, jednak dzieci się ślinią itp. A z naklejkami na ścianach trzeba uważać, bo one zwykle wyglądają ładnie w profesjonalnych aranżacjach, a jak się samemu ponakleja, to wychodzi kicz... Może lepiej szablony? Albo takie naklejki jednobarwne?

dzieki za pomysly, to co pisalam to sa takie luzne pomysly narazie.

Dziewczyny i dzieki mojemu kochanemu pracodawcy, ktory w poprzednim miesiacu wyslal mi kase na inne konto, nie mialam ciaglosci na koncie i nie dostalam kredytu od reki. Musze zalatwic zaswidczenie. Pieprzona firma.. grr..

kupilam kilka dni temu niekapka ale sierota niedoczytalam ze ten jest od 12 miesięcy i ma plastikowy ustnik, ale dzis dokupilam te gumowe ustniki i jutro bedziemy probowac nie wiem tylko na czym bo wody i herbatek nie lubi wiec zostaje sie tylko soczek jabkowy albo woda z syropem malinowym

a ostatnio jednego ciuszka Krzysiowego wypralam z naszymi ciuchami w zwyklym plynie do prania dla doroslych włączylam dodatkowe plukanie ale to chyba niewystarcza bo maly na klatce piersiowej i troszke na szyjce ma takie male krostki i to raczej na potowki nie wygląda, chyba moj plan z przejsciem na pranie ciuszkow w zwyklym proszku bede musiala odlozyc na duzo pozniej

kurcze, nie sądzę żeby psuły, w końcu jakieś badania sie przeprowadza, żeby były anatomiczne itp, tak samo ze smoczkami. można dziecku od razu dawać pić z normalnego kubka, tak poić po kropelce...

która to godzina, a ja robie gofry...
gorzej niż w ciąży, hehe ;)

aaaa i do samolotu najpierw idą rodziny z dziećmi. a potem reszta. przynajmniej w Aerlingusie tak jest.

Czarnuszka-ja na swoją Myszkę nie krzyczę bo sobie tego nie potrafię nawet wyobrazić(wystarczy,że moja mama się darła)...ale mimo tego nie uważam byś mogła być złą matką.Słonko ty jesteś po prostu przemęczona i nie ma w tym twojej winy.
Ja na małego też nie krzyczę, za to na starszego tak :sorry2:. Potrafi gość wyprowadzić z równowagi :baffled:.

nie przesadzajmy, dzieci w pewnym wieku muszą wiedzieć, ze nie to nie. wiadomo jakie potrafią być kilkulatki, czasem niestety trzeba krzyknąć :)

Edit: Madzia, nasze dzieci ważą podobnie, moja wczoraj 6300 ;)

reklama
dobry wieczór wszystkim! Wykończona jestem już tym rozpakowywaniem. Ale myślę że w sobotę już ogarnę wszystko. Dobrze że dzieci grzeczne:) no i czwarte dostałam gratis dziś i dałam radę :) ale w bloku by tak nie było, tu podwórko i ogród jest i dzieciaki bawią się cały dzień na świeżym powietrzu. Franio śpi w wózku cały dzień prawie z przerwami na jedzenie. Kupy dziś nie zrobił, pierwszy raz od urodzenia. Czarnuszka dasz radę znam te chwilę kiedy ma się dość wszystkiego:( przy mojej trójce często wysiadam.

Do góry