reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

IzuLQa trzymamy kciuki za Was :tak:
i wierzę, że wszystko się dobrze skończy

Agniesiak nic dziwnego, że jesteś zmęczona, pranie ręczne to jak kopanie rowów :szok:

życzę wszystkim marcóweczkom miłego wieczorku :tak:

reklama
Kochane, byłam u lekarza z tym moim brzuszkiem, i jadę do szpitala za chwile bo mam zagrożoną ciąże ;( trzymajcie kciuki za mnie i za moją dzidzie.. Do usłyszenia kochane.
Izulka trzymamy z moim baby kciukasy zeby was wszystko bylo ok.

Witam wszystkie marcóweczki i dopisuję się do Was. Wszystkim życzę dużo zdrówka.
Witaj milo ze do nas dolaczylas.Razem zawsze razniej

A ja wlasnie wrocilam do domciu w jeszcze gorszym nastroju.Babka gdzie u ktorej pracuje dala mi czeka bez pokrycia juz za dwa tygodnie i bede jutro musiala sie z nia uzerac.A w banku wstyd jak cholera.Kolejka dlugasna a tu mowia ze czek bez pokrycia.Co z tego ze nie moj jak ci za mna tego nie wiedza wiec ja buraka strzelilam podziekowalam i wyszlam.I jeszcze babka bezczelna.Dzwonie do niej i mowie ze mam problem z jej czekiem a ona ze nie mozliwe bo dopiero co wplacala 2000$.Kurcze zr=eby to pierwszy raz to bym uwiezyla/.No ale co tam nie zostawie tego.Bo ide na 5h i 150$ wpada.Wiec juz tak ponad rok sie mecze.Tylko po co te klamstwa prosto w oczy.
Kurcze gdyby nie to ze za kilka godzin ide do pracy i musze troche wypoczac to tez koszyk prania z lazienlki bym wyprala zeby odreagowac.A tak puszcze pralke.
Co do rania to nie mam problemu bo tu oprocz pralek w standardze sa suszarki 1.5h i po praniu.

xXxIzuLQaxXx Trzymam kciuki będzie dobrze!!!! Musi być!!!!

Co do prania malutkich ciuszków, na początku nie będą się aż tak brudziły, ale później te owocowe i marchewkowe plamy to dopiero koszmar :D Ale ja chyba bez pralki bym nie dała rady :p

Kochane macie jakieś fajne przepisy na tort albo fajne ciasta? Lada dzień roczek Dawidka :) Miłego wieczoru życzę!

Kochane macie jakieś fajne przepisy na tort albo fajne ciasta? Lada dzień roczek Dawidka :) Miłego wieczoru życzę!

u nas na roczek zrobiłam zwykły tort z biszkopta, przekładany ubita śmietana 36% i owocami a na górę zamówiłam zdjęcie Jaska zrobione na papierze opłatkowym, wyszło rewelacyjnie, można też na taki tort zrobić masę z cukru taką kolorową i nałożyć też wygląda rewelacyjnie jak znajdę przepis to podam

znalazłam przepis
Dekoracja - masa cukrowa (duża porcja):

• 800 g cukru pudru
  • 100 g glukozy
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 70 ml wody

Żelatynę rozpuścić w wodzie (ciągle mieszając). Następnie naczynie z rozpuszczoną żelatyną postawić nad parą wodną lub na gazie i dodać glukozę - ciągle mieszając i uważając, żeby syrop sie NIE ZAGOTOWAŁ !!!! Jak się zagotuje, wywalić do kosza i zacząć jeszcze raz.

Kiedy syrop ostygnie (ale nie całkowicie) stopniowo dosypywać przesiany cukier puder ciągle mieszając. Można dodać kilka kropelek aromatu do ciast np. migdałowy, waniliowy lub pomarańczowy. Wyrabiać aż masa będzie miała konsystencje plasteliny.
Blat lekko posypać cukrem pudrem i wałkować masę uważając, aby nie przyklejała się do blatu. Rozwałkowaną masę zwinąć na wałek lub układając na przedramieniu przenieść na tort, dopasować rękami i obkroić niepotrzebne boki. Z pozostałej części masy można zrobić ozdoby na tort.
Jeżeli dekoracja na tor będzie kolorowa, to składniki na masę można podzielić na pół i i część przygotować białą, a część kolorową. Po dodaniu barwnika masa stała się bardziej klejąca i musiałam dosypać jeszcze trochę cukru pudru.
Masy tej nie chowa się do lodówki bo zrobi sie twarda jak kamień. Od razu po przygotowanie należy nałożyć ją na tort. Ta masa ma ten minus, że szybko twardnieje, jeśli nie leży na torcie.

a tak to może wyglądać
tort_prezent7.jpg

witam dziewczyny.

izuLQa- zdrowiej szybko i wracaj do nas! :tak:

jestem tak padnięta, że ciężko mi zebrać myśli...
dziś pierwszy raz wymiotowałam!! :szok: okropne to było :no:
ale na pocieszenie chyba poczulam moje dziecię :-)

przed chwilą Was czytałam i już mi z głowy wypadło :zawstydzona/y: ;-)
tylko to pamiętam, że co do ciast, to teraz nie powinnyśmy jeść bitej śmietany.
ale chodzi za mną jakieś ciacho dobre...

pomyslę o tym jutro, może to tylko chwilowa zachcianka...
dobranoc! :tak:

reklama
Do góry