reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Orientacyjnie podaję:
6 - 180 ml mleka
10 - 180 ml mleka
13.30 - obiad
15 - 180 ml mleka
18 - deser
19.30 - 180 ml mleka (po kąpieli)

Wszystko zależy od pobudki, zdarza się , że jemy jakiś posiłek pół godz. później, wtedy trochę zmieniam pory reszty posiłków tak, żeby 19 - 19.30 kąpać.

Candy - będziesz spokojniejsza. Póki co nie martw się.

dziewczyny , ktore mialy juz chrzciny i wyprawialy w domu.
Powiedzcie ile mniej wiecej wynioslo Was wyprawienie przyjecia i na ile osob. Nie mowie o kosztach ciuszkow dla maluszkow i samego chrztu.

Pytam, bo u nas za rosol, 2 danie schabowy z ziemniakami i surowka, picie, troche ciasta i owoce, chca 60 zł/os. A osob do zaproszenia mam min 20. Wiec 1200 na start :eek:

my w knajpie robimy i jest 85zł za osobe, w tym 2 dania gorace, z 6 przystawek, ciasto, napoje. nie wiem jak z owocami, a tort we własnym zakresie.

wiecie co.... ja mam problem z chrzcinami :no: w tamtym tygodniu J był u księdza załatwiać... to ksiądz mu powiedział że może nam dac od razu ślub w kapliczce i bez dodatkowych kosztów... spodobało się to J... i strasznie się na tą opcje napalił....
no ale jako że jest jaki jest... - odmówiłam ślubu. Teraz on mi mówi że chrzciny mam sobie robić sama... nie mam jak załatwiać sal czy restauracji bo z wózkiem się nie da nic załatwić a po 2 mam dość bo robię wszystko (on spędza z dzieckiem 5min dziennie, a za swój obowiązek wychowawczy uważa tylko wyniesienie wanienki po kąpieli)
jeśli będę chciała zrobić w mieszkaniu przyjęcie to może 6 góra 10osób pomieszczę (tylko że moi rodzice i rodzeństwo to już jakieś 8osób) do tego kuzynka J (chrzesnta) z siostrą i jego mama z córką. 12 osób + ja i J - 14... jego matka zadowolona nie będzie bo ona by przecież wszystkie ciotki pozapraszała itd. eccch
:no:

gosia jak tesciowa chce swoich gosci zaprosic, to niech sobie za nich płaci, takie moje zdanie.

Hej mamuski ;-)

Prawdopodobnie mała zaraziła się OSPĄ w przychodni jak byliśmy z jej przeziębieniem, bo czas na to wskazuje…było to 2 tyg temu a po tylu akurat ospa wychodzi ale pewni nie jesteśmy. Kontaktu z dziećmi nie miała wiec to chyba to!! Najgorsze ze ja nie chorowalam:wściekła/y:Obsypało ja strasznie zwlaszcza na buzi ale już przysychają niektóre, najgorzej z tymi gdzie nie ma dostępu powietrza czyli szyjka, pupcia i paszki…nadal są owrzodziałe i zaognione przez nie dostałyśmy skierowanie do szpitala zakaźnego bo pediatra stwierdziła ze mala będzie musiała prawdopodobnie dostać lekarstwo dla dorosłych…na szczecie obyło się bez tego:-) jedynie gencjana i kąpiel w nadmanganianie potasu - i kisismy sie w taką pogode w domu-już nie moge wytrzymać-chce na spacer!!!:wściekła/y:Ale mala nie gorączkuje i nie jest jakoś bardziej marudna ale cała jest w gencjanie…JAGÓDKA moja :-D:-D Pocieszyli mnie w szpitalu tylko tym, bo powiedzieli ze: „dawno tak fajnej i rozwiniętej dziewczynki nie mieli jak na 3mce i ze wygląda na 5 mcy”:cool2:

Monika może ja zrobie chrzciny na Bloniach:sorry2: 60zł - TANIOCHA!! Bo ja znalazłam tanio wg mnie i cen warszawskich 120zł/os za obiad, deser lodowy, napoje i 3 przystwki:baffled: i bedzie u nas 14-16osob-najblizasza rodzina..wiec od pyty kasy wyjdzie....zobaczymy jak jeszcze zrobimy!!

Candy moja mała przytyła ostatnio przez 2 tyg 130gram...normalnie to jest mało ale przez upały doktor powiedziała ze jest ok:sorry2:

Nie pamiętam która chciała Chicco na komary w Smyku i w sklepie Dziecko jest:)

A wg mnie pampersy Sleep&Play są beznadzije-teście nam kupili wiec nie bede wybrzydzać ale sa mało chłonne :dry:

Hej mamuski ;-)

Monika może ja zrobie chrzciny na Bloniach:sorry2: 60zł - TANIOCHA!! Bo ja znalazłam tanio wg mnie i cen warszawskich 120zł/os za obiad, deser lodowy, napoje i 3 przystwki:baffled: i bedzie u nas 14-16osob-najblizasza rodzina..wiec od pyty kasy wyjdzie....zobaczymy jak jeszcze zrobimy!!

Nie pamiętam która chciała Chicco na komary w Smyku i w sklepie Dziecko jest:)

A wg mnie pampersy Sleep&Play są beznadzije-teście nam kupili wiec nie bede wybrzydzać ale sa mało chłonne :dry:

W Błoniu, W Błoniu ! :-D:-D

ja chcialam Chicco na komary, szkoda tylko ze w moim zakichanym miescie nie ma takich sklepow.

Ja jeszcze takich pampersow nie uzywalam, nawet szczerze powiem , ze jestem zaskoczona, ze tyle rodzajow ma Pampers w swojej ofercie. Ja widzialam do yej pory tylko zolte, biale i zielone w sklepach.. Zadnych fioletowych, pomaranczowych... hmm..

jak bym miala placic 120zł/os to na pewno bym w domu robila.
u nas 20 osob najblizsza rodzina i to jeszcze bez dzieci. A dzieci wychodzi 5 :eek:

candy nie martw sie bo Nikodem tez nic prawie nie je dzisiaj od 2 w nocy zjadł mi 250 ml eh:( przybra w miesiac 600 gram

ja z pampersow sleep and play jestem zadowolona ale i tak nr pampersy w tym bialym opakowaniu -premium care?

W Błoniu, W Błoniu ! :-D:-D

ja chcialam Chicco na komary, szkoda tylko ze w moim zakichanym miescie nie ma takich sklepow.

jak bym miala placic 120zł/os to na pewno bym w domu robila.
u nas 20 osob najblizsza rodzina i to jeszcze bez dzieci. A dzieci wychodzi 5 :eek:
A juz myslalm ze pisze sie na Błoniach:sorry2:a nie w Błoniu:-D
no wlasnie mamy zagadke bo jak przypomne sobie jak narobilam sie na pępkowym gdzie bylo 12 osob a tu dochodzi obiad jeszcze i wiecej osob to chyba nie szkoda mi tej kasy....chyba ze tescowka zrobi obiad to reszte ja moge zrobic:) jeszcze zobaczymy:dry:

Hej mamuśki troszkę mnie nie było, nie nadrobię wszystkiego niestety, ale postaram się już być na bieżąco :) Goście dzisiaj pojechali, został tylko mój brat także troszkę pomoże przy dzieciaczkach :)

Natalka mi się rozchorowała w piątek byliśmy u pediatry, miała zaczerwienione gardło, dostała Bactrim antybiotyk i ma katarek, jest lepiej, mam nadzieję, że na dniach minie.

Miłego dnia życzę!

reklama
Do góry