reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witajcie poniedzialkowo :)
Ale smaka robicie na jedzonko to pomídorowa to kopytka mniammmmmmmm ,a my dzisiaj gulasz dokanczamy wczoraj chyba za duzo zrobilam :) smazone ziemniaczki z oregano i marchewka starta na tarce :) no i jeszcze troszke zupki ogorkowej jest .
A wieczorem ugotuje zupe kalafiorowa ze smietana i bedzie juz na jutro .

Dzisiaj na poprawe humorku wybralam sie do miasta musialam do urzedu o mieszkanie popytac bo trzeba wieksze szukac io dostalam propozycje 3 pokoje ,kuchnia,lazienka i balkon na 2 pietrze dostalam klucze i czekam na meza az wroci i pojdziemy zobaczyc co to za mieszkanko ,wiecie co nawet nie wiedzialam ze tak jest bo zawsze wczesniej sie prywatnie chaty szukalo trzeba bylo dzwonic umawiac sie itd teraz zapisalam sie w takim urzedzie gdzie pomagaja w szukaniu i maja wiecej fajnych mieszkan podobno i tanszych i jak juz sa wole od razu dostajesz klucze do reki i mozesz sobie isc ogladac :) w ciagu 2 dni klucze do zwrotu i albo ci sie podoba i bierzesz albo szukasz dalej :)
Podobno mieszkanko ma byc pietrowe :)moze sypialnia na gorze :)

a no i wracajac do poprawy humorku poszlam do H&M wymienic legginsy ciazowe bo za duze kupilam i znalazlam super jeansy rurki ciazowe i w koncu jane :) swietnie lezaly do tego blekitna tunike mozna ja tez do legginsow zakladac i jak bedzie chlodno do kozakow :) swietny sweterk taki dluzszy szary 2 nowe wygodne staniki i pare majtek takich ciazowych :)
Rozwalilam kasiore ale co tam bylo potrzebne a mialam isc tylko wymienic legginsy :-D

Dzisiaj normalnie wypada dzien @ gdyby nie ciaza i tak dziwnie mnie brzuch cmi :( to nie bol tylko jakies takie dziwne :( i dalej mnie tak w jednym miejscu cos kluje .
Jak tylko cos mi poleci to od razu do toalety i patrze schizy idzie dostac .

Niewiem co to bylo moze sen na jawie :) spalam popoludniu i juz sie obudzilam tylko jeszcze sobie tak lezalam i tak nagle poczulam cos takiego dziwnie przyjemnego jakby mi cos tam w brzuchu przeplynelo ,nie mozna tego opisac slowami to tak jakby cos tam z drugiej strony w srodku mnie dotknelo ,byla to sekunda i az mi sie tak cieplo na sercu zrobilo ale potem juz sama nie wiem co to bylo moze snilo mi sie :)
Jakos mi sie wiezyc nie chce zebym juz w 13 tc ruchy niuni poczula chyba za bardzo tego pragne i tak sie dzieje .

Co mi dalej spokoju nie daje to to ze ten brzusio w dzien taki chlodny ,jak jestem grubo ubrana lub jak leze po koldra to jest cieplutki a jak w samej koszulce bo na dworze cieplo to jakis chlodnawy ten brzusio .
Jejku jeszcze nie liczac juz dzisiaj 3 dni przezyc i w piatek usg genetyczne chyba jajo zniose

kamikaa może to akurat dzidziol:-)
jeśli jesteś sczuplutka, to ponoć można szybciej wyczuć

p.s. czy którać z was ma tak jak ja straszliwa ochotę na zimne piwo, czy jako jedyna wychodzę na jakąś żulizę:-D

p.s. czy którać z was ma tak jak ja straszliwa ochotę na zimne piwo, czy jako jedyna wychodzę na jakąś żulizę:-D

Za mna tez czasem chodzi piwo,ostatnio w pracy caly dzien chodzilo za mna piwo i wyrodna matka wrocila do domu i wypila pol szklanki z sokiem.Nie wytrzymalam.tlumacczylam sobie to tym ze dobrze mi to zrobi na moje kamienie.Z corka tez tak mialam i doktorka powiedziala ze jezeli raz na jakis czas zachce sie piwa lub wina to pol lampki lub szklanki nie zaszkodzi.Oczywiscie pamietac trzeba o tym raz na jakis czas.nie codziennie

Ja sobie popijam pyszną herbatkę i wrąbałam 6 biszkopcików z czymś tam truskawkowym :-D Aż się zasłodziłam na maksa :-D
A zaraz musze się brać za pakowanie i powiem szczerze, że mnie to przeraża. Mam tyle gratów na tej mojej malutkiej powierzchni, że aż nie do uwierzenia, że może się tyle tego zmieścić. No i pakuję się w worki na śmieci. Mam takie gigantyczne, bardziej jak na zwłoki :D A potem conajmniej tydzień bedę mieszkała na takim pobojowisku i wygrzebywała ciuchy (majtasy na przykład) z worka na śmieci :-D Już widze jak będzie wyglądało moje szykowanie się do pracy :-D

oj ja mialam ostatnio jak takie upaly byly chyba ze 3 dni za mna chodzilo w koncu sciagnelam od meza wielkiego lyka ale z sokiem bo nie dalo rady :)

mag - ja miewam często ochotę na pivko. Nawet zdarza mi się czasem skusić, ale tylko na to małe bezalkoholowe. Ono zawiera do 0,5% alkoholu, więc pite od czasu do czasu nie powinno zaszkodzić :tak:

Ja przeprowadzke mialam tydzien temu i tez pakowalam sie glownie do workow,mam juz w tym wprawe,a musialam spakowac 4 ludzi i cala mase zabawek.Samych zabawek mialam chyba 8 workow i kilka pudel z ksiazkami.
Porada wieszakow nie sciagaj tylko po 5-8 zwijaj do srodka i takie rulony wkladaj do worka wtedy tylko wyciagniesz i powiesisz ,a to oszczedza czas.

Ja ostatnio miałam ochotę na winko i w ten weekend wpiłam niecałe pół lampki wytrawnego czerwonego. pycha:) A przed ciążą byłam strasznym piwoszem i uwielbiałam piwo, ateraz nie mogę jego zapachu znieść. Na początku ciąży jakoś mi nie przeszkadało ale teraz...

reklama
Ja przeprowadzke mialam tydzien temu i tez pakowalam sie glownie do workow,mam juz w tym wprawe,a musialam spakowac 4 ludzi i cala mase zabawek.Samych zabawek mialam chyba 8 workow i kilka pudel z ksiazkami.
Porada wieszakow nie sciagaj tylko po 5-8 zwijaj do srodka i takie rulony wkladaj do worka wtedy tylko wyciagniesz i powiesisz ,a to oszczedza czas.

Dzięki za podpowiedź. Ja co prawda nigdy w życiu się nie przeprowadzałam, ale chyba jakiś instynkt działa, bo tak właśnie chciałam zrobić. Czysta wygoda - na razie siedze i patrzę co by tu zrobić, żeby się nie narobić :D
Co prawda nie wyprowadzam się, tylko robię remont i o tyle mi łatwiej, że mogę wszystko byle jak zapakować, bo jedyna podróż jaką te rzeczy muszą przetrzymać, to podróż do innego pomieszczenia i pozaleganie sobie na kupie jakiś tydzień. Albo dłużej :tak: Ale pozbywam się mebli i zdzieram wszystko z podłogi, ścian i sufitu, więc niestety nie mogę przenieśc tego razem z szafkami.

Do góry