reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kurcze, nie wiem co jest, Kuba ulał chyba z 7-8 razy, więc niewiele z tego, co zjadł zostało mu w brzuszku... Cholerny Bebilon:no:
Położyłam go do łóżeczka i zasnął. Ciekawe, do której wytrzyma, bo wątpię, żeby po tym ulewaniu spał jak zwykle do 5-6 rano:dry:

widzisz fiolkowa u nas bylo identycznie pomógł zagęszczacz

reklama
a mój cos na prawo głowę odwraca cały czas hmmm może to niedobrze

mój czasem też się osra "po pachy" mamy 3 pampersy od niedawna premium

katrinka wiem po kim to ma :) czasem juz psychicznie siadam, i nie mogę usnąć w nocy:/

ależ padnięta jestem :( moje dziecko wstało dziś o 7ej rano- czyli 2 godziny wcześniej, niż normalnie... teraz znowu śpi cwaniara ;) a ja piję kawę, może mnie to trochę obudzi.

wiecie co, kupiłam wczoraj małej bluzeczkę i obcinałam metkę (nie wiem, dlaczego w takich malutkich ubrankach dają metki na 10 cm) i ciachnęłam materiał :/ i kicha teraz, bo to taki materiał, że jak zszyję, to i tak porwie się dalej :( strasznie delikatny.
w ogóle byłam wczoraj na zakupach, mąz mnie obdarował swoją kartą kredytową, więc poszlałam ;P poszłam po buty, a kupiłam wszystko inne, butów nie znalazłam, heheh ;P

mam pytanie: czy będziecie dawać/wysyłać gościom zaproszenia na chrzest?? ja myslałam, że to zbędne, ale moja mama hrabianka powiedziała, że ona chce zaproszenie!

E: dronka- dobrze, że szkody nie są wielkie! ale i tak okropnie współczuję!

Tabasia- dzięki za przetestowanie lekarza :) mam nadzieję, że nie będzie potrzeby do niego iść, hehe ;)
no i dobrze, że A. zdrowy :)

a tak się zastanawiam, jak moje dziecko ma sie złapać za kostki, skoro ona niczego jeszcze nie łapie ;) chociaż wczoraj pokazywałam jej bluzkę, która kupiłam i pierwsze co zrobiła, to złapała materiał ;) widocznei zamiast zabawek powinnam jej ubranie dawać do zabawy ;P

wiecie co, Ola zjadła butlę o 2ej, potem o 8 rano wmusiłam w nią 50ml!!! :/ no po prostu moje dziecię nie jada śniadań! no ileż można bez jedzenia?? czy tylko ja jem na okrągło? ;P

acha, my ciąle jedziemy na 2 pampersach :) Ola ostatnio ważyła 5,30kg. jeszcze mamy czas na większe ;)

Tabasia, nam pediatra zaleciła kupić piłkę rehabilitacyjną (taką jak na porodówkach mają) i małego kłaść na tej piłce na brzuszku i lekko bujać.
Kurcze balabym sie go na takiej pilce polozyc i bujac, bo chyba by zwrocil wszystko co wczesniej zjadl i nie wazne czy po godzine czy po trzech... :-D Ale chyba warto sprobowac.
Blueberry masz sprawdzonego pediatre godnego polecenia? Bo my za miesiac jednak polecimy i bede musiala sie rozejrzec za jakims :blink: Chociaz nie wyobrazam sobie tej podrozy, tylko Alex i ja... Walizka, wozek, podreczny i dziecie na ramieniu :sorry2:

My też jeszcze używamy 3. A kupa tyłem wylatuje, jak Kuba ją zrobi przy karmieniu ;)

widzisz fiolkowa u nas bylo identycznie pomógł zagęszczacz
No tak, ale chyba bez wiedzy lekarza nie mogę podać tego zagęszczacza. A idziemy dopiero we środę. Na szczęście Kuba chyba jednak się mimo wszystko najadł, bo obudził się wpół do szóstej :)

Kurcze balabym sie go na takiej pilce polozyc i bujac, bo chyba by zwrocil wszystko co wczesniej zjadl i nie wazne czy po godzine czy po trzech... :-D Ale chyba warto sprobowac.
Blueberry masz sprawdzonego pediatre godnego polecenia? Bo my za miesiac jednak polecimy i bede musiala sie rozejrzec za jakims :blink: Chociaz nie wyobrazam sobie tej podrozy, tylko Alex i ja... Walizka, wozek, podreczny i dziecie na ramieniu :sorry2:
Ja nie próbowałam z tą piłką ;-)

A co do pediatry, to koleżanki mi wczoraj bardzo polecały tą panią:
lek. med. Wanda Łopatowa, Bardzo Dobry pediatra, Kraków - opinie w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl

reklama
Do góry