reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Nikos marudzil tak do 14 teraz chrapie ciagle az kąpanie przespał ale spi tak słodko ze zal wybudzac
a dzis nawet ładnie 3 kupki walnął wiec chyba herbatka i kropelki pomagają :)

reklama
Moja to właściwie cały dzień grzeczna, ale co z tego, jak nie chce spać :-( Dopiero usnęła teraz a obudziła się o 11. Wszystko ją ciekawi i w ten właśnie sposób nie mogę nic zrobić w domu.

Adaś też dzisiaj grzeczny, prawie cały dzień przespał, a teraz sobie usypia sam w łózeczku :tak:

Mój synuś chyba przechodzi skok, bo potrafił już zasypiać sam w łóżeczku a teraz to cyrki urządza i przesypiał całe noce a teraz znów budzi się ok. 2-3 na karmienie, to prawda że u takich malutkich dzieciaczków wszystko zmienia się w błyskawicznym tempie.

a ja jestem wykonczona, moj pawelek nie potrafi zasnac sam w lozeczku, nie ma szans:-:)-:)-(
teraz bylo 2h placz ale taki ze rozwala glowe, ja staram sie go uspokoic zeby sam zasypial ale on tylko cycek i koniec, koniec koncow jak sie tak drze to MUSZE dac mu cycka bo z kazdej strony mnie opieprzaja... jestem zalamana tym... wiem ze go nauczylam i ucze dalej ale nie umiemy inaczej, co radzicie? czy to mu kiedys przejdzie? czy nadal go meczyc?
nie wiem co robic bo to dramat jest dla mnie,a butli nie chce:-(

Jezuuu Franko mnie dzis wykonczyl - prawie wcale nie spal, na dodatek straszna maruda z niego była, no myslalam, ze sie skoncze, dobrze, ze poszedl przed 9 spac. Co do wypadkow, to mi i mojej mamie prawie przewrocil sie wozek z Franko jak wysiadalysmy z autobusu....MASAKRA

Rób tak jak czujesz i nie patrz na innych, bo Ty wiesz co dla Twojego dzieciątka najlepsze. Jak chce pierś to daj widocznie tak często potrzebuje. Moja Lila też tak miała 2 dni temu, a wczoraj już zupełnie inaczej.

Karalajna, wg mnie nic w tym nie ma złego, że maluszek zasypia przy piersi, pod warunkiem, że tobie też to odpowiada, że masz czas na to, nie masz presji powrotu do pracy za 2 miesiące (chociaz 2 miesiące to sporo czasu dla takiego maleństwa) itp. A jeżeli ci to przeszkadza, to może zastosuj tą metodę z "Języka niemowląt", o której Koza pisała. Niestety wymaga to dużej cierpliwości :sorry2:.

reklama
na ta metode to trzeba miec serce z kamienia chyba :/ sama chcialam to wyprobowac ale szybko dalam sobie spokoj. 2 miesieczna dzidzia jest chyba troche jeszcze za mala na takie sposoby :/ ja ostatnio usypiam na rekach wieczorem, tzn trzymam jakies 5 min az tak prawie zasnie i odkladam. ale zeby nie mial szoku to owijam go od tylu albo kocem albo pielucha i jak odkladam to nie czuje ze nie ma moich rak. po ok. tygodniu juz tak sie nauczyl ze zasypia momentalnie - kapanie, butla i kilka min na rekach i juz spi. a w nocy wcale jakos specjalnie sie nie budzi, bo dopiero ok 3 go karmie jak zasnie o 19.30

Do góry