reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny - pamietajcie ze jak karmicie butelka to witaminy K sie nie podaje.

Z tego co pameitam to starszy synek mial witamine D chyba dosyc dlugo - pamietam tylko ze jedno opakowanie nie wystarczylo. Aha - a jak sie zaczal jakos bardziej pocic to lekarka kazala dawac mu dwie krople przez pewien czas.

reklama
ooo, pączki.... wieki nie jadłam i sie nie zanosi, bo jechac do miasta po pączka, to chyba się nie opłaca ;)

Olcia uwielbia karuzelkę i obowiązkowo musi pogadać do misiów wieczorami, bo inaczej nie zaśnie ;) opowiada, co się zdarzyło przez cały dzień ;)

Zmienie temat: czy to mozliwe, zebym dostala po miesiacu (na dodatek karmie piersia) okres? Bo mnie zaraz ch.. strzeli normalnie:angry: Na dodatek czy Was tez dzis tak glowa boli?:baffled:

Kuba też lubi karuzelkę, chociaż nie zawsze. Ale uwielbia kaczuszki przyklejone do półki, która wisi nad przewijakiem. Zawsze się do nich śmieje od ucha do ucha - częściej niż do mnie, skubany:-p:-D

Zmienie temat: czy to mozliwe, zebym dostala po miesiacu (na dodatek karmie piersia) okres? Bo mnie zaraz ch.. strzeli normalnie:angry: Na dodatek czy Was tez dzis tak glowa boli?:baffled:

Tak, to całkowicie możliwe.
Głowa też mnie boli, od rana leje i zimno:baffled:

:szok:... ja też krwawie...jestem po CC i od czasu porodu to może tydzień lub 2 ze mnie nie ciekło... dziś żywo czerwona krew echhh...ale czy to okres?:baffled:

Haha wasze dzieci usmiechaja sie do zabawek a moja do półki :-D Taka prosta półka typu decha- ulubione miejsce obserwacji :-D
Ale karuzela tez daje rade, smiesznie to wyglada jak wodzi za zabawkami oczami i tak kreci głowa

Witajcie kochane. U nas wczoraj była połozna. I tak, pytałam ja o zielone kupki, powiedziała ze to moze byc od herbatki rumiankowej i ze jezeli nie ma przy tym innych dolegliwosci to nie musze sie martwić.

moje...stalo w pokoju oazalo sie ze bylo 26 stopni i chyba skisło ;/
mały nagle dostał takie ataku płaczu ze szok..przestraszylam sie bo nic nie chcialo go uspokoic..
na szczescie mama go wziela ja musialam usiasc i sobie zwymiotował ale wymioty mega kwasne były...potem odrazu poszedł spać wykonczony biedulek :(
po nastepnych karmieniach nic mu nie bylo aczkolwie do onca dnia był marudny wiec wczoraj był pierwszy meczacy dzien
pewnie był przjedzony, a wymioty to zawsze "pachna" kwasem. Więc nie wydaje mi sie ze mleko skisło i to Twoje cyckowe. Jezeli nie stało wiecej niz 12 godzin ( bo tyle moze w temp pokojowej ) No ale nie wiem co to znaczy temperatura pokojowa :baffled: bo moze to byc 19-20 albo 25-26:baffled:

ło matuchno, ledwo was znalazłam na forum - ale tak to jest, jak się nie było na forum od miesiąca:sorry2::sorry2::sorry2:

staram się was nadrobić:-D:-D:-D
ale to prawie niemożliwe

pozdrowienia dla wszystkich mam i dzieciaczków:-D
No włacha.... ktoś tu nas zaniedbuje hihi:-D. Ja tez ostatnio szukałam bo patrze juz nie ma nas w oczekujących :)

nie mogę po prostu, ja do niej podchodzę, a ona uśmiech od ucha do ucha i zamykamy oczka i lulu ;-) marchewa moja kochana :-D

mam zmartwienie :-( chyba w kominie mam gniazdo pszczół (albo os) :szok:
w zimę zatkaliśmy kominek od dołu (bo mamy taki otwarty, niezamykany), żeby nam ciepło nie uciekało (generalnie akurat ten kominek jest beznadziejnie zbudowany, ale to inna historia) i teraz cos mi się zdaje, że pszczoły wymyśliły sobie super miejsce :szok: :szok: :szok:
boje się nawet tam podchodzić, a cały czas buczy i bzyczy :szok: chyba trzeba bedzie je jakos wykurzyć, ale JAK??? :szok:

i pytanie z innej beczki: w co się ubieracie na chrzciny?? sukienka? garsonka? spodnie i koszula? :zawstydzona/y:
wiem ze jest jakas specjalna fima od dezynsekcji moze poszukaj w ksiazce telefoniczenj albo cos. Bo na wlasna reke lepiej nie ryzykowaz z osami. A na chrzciny hmn.... planuje chudnac jeszcze bo chrzcimy sierpien- wrzesien więc myśle ze moze jakas sukieneczke juz kupie bo nie mam zadnej:)

blueberry77 ta chusta jest super. ciekawa jestem ile kosztuje i gdzie można taką kupić, bo na allegro roi się od różnych chust ale cenowo nie wiem jaką wybrać - max do 100 zł.Czy trudno nauczyć się taką chustę owijać dziecko?

co do chrztu to my robimy go zuzi na początku czerwca. Miał być w maju ale okazało się, że skoro nie jesteśmy z narzeczonym małżeństwem to musimy załatwić w USC akt zupełny urodzenia małej. Nie wiem po co Kościół stwarza takie problemy z tym chrztem. Ciekawe ile zechce za takie chrzciny,podobno daje się teraz co najmniej 100 zł księdzu ...
No my na 1 chrzest dalismy 150... a na slub 500 ale niby jest co laska, bo to jego obowiazek zeby ochrzcil, chociaz sa tez tacy ksieża ze mają cennik :/:baffled:

u nas niespokojne wieczory sie robia...malemu dokuczaja gazy i popłakuje od 21 do 23 dałam mu herbatki koperowej i troszke lepiej było ale jak czesto to mozna mu podawac?
aporpo kupek. (dalej armie piersia) ich konsystencja nie jest bardziej stała tylko czasem to jakby sama woda z grnaulkami...nie jest to chyba biegunka:baffled:
herbatki koperkowej mozna 100 ml do 4 miesiaca zycia, tak jest napisane na puszce z Hippa z tej herbatki

reklama
Da się jak najbardziej :-). Trzeba tylko zwinąć wałeczek na karku i dobrze dociągnąć. Zerknij jeszcze raz na moje zdjęcia - ja nie zawsze naciągam połę chusty na główkę i jak mały nie śpi, to może sobie nią ruszać, a jest naprawdę dobrze zabezpieczona :tak:
Zobacz załącznik 242473
Zobacz załącznik 242472
Zachorowalam na ta chuste :-) Chyba zaraz zakupie, tylko musze sprawdzic czy tu m przysla...
Super Adas w niej wyglada :tak: Moj tez uwielbia lezec taki przyklejony, no w koncu IV trymestr ciazy ;-)

Do góry