reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja już karmiłam w restauracji w ogródku i na placu zabaw. Ale nie było nigdy dużo ludzi wokół. W knajpie byłam z koleżankami i dziećmi i oprócz nas byłi ludzie tylko przy jednym stoliku oddalonym i pani kelnerka ;-). A na placyku byłam tylko ja z dziećmi i jeszcze jedna znajoma mama :tak:. Ale już mam coraz mniej oporów :-).

reklama
dronka nie wiem jaką masz tę herbatkę z hippa, ja mam taką ułatwiającą trawienie i daję codziennie 100ml małej bardzo smakuje i od tego czasu nie ma problemów ani z kolkami ani z kupą. Z tego co wiem, to tą koperkową podaje się tak samo.

A czy w czasie upałów (dla mnie upał to temp. powyżej 20stopni) dopajacie dzieciaki herbatką? Bo moja Mała zaczęła się budzić na spacerach (u nas 25stopni w czw i pt było) i co 10minut cyca woła, wydaje mi się, że z pragnienia, jak do tej pory wystarczało jej jedzonko przed spacerkiem.
Ja nie dopajam i nie planuję na razie.

dziewczyny uwazajcie z tymi herbatkami granulowanymi, u nas powodowaly najprawdopodobniej kolki malego, to sam konserwant i barwniki tak powiedziala nam pediatra, najlepiej parzyc najzwyklejsze dla dzieci

hej dziewczyny

u nas tez byla wczoraj taka sytuacja ze mlody obudzil sie w parku na spacerze i darl jape ze glodny, kurde karmic w parku pelnym ludzi jak dla mnie masakra!!!!!! mam nadzieje ze nigdy wiecej, on plakal, ja plakalam, od dzis na spacer biore wode albo herbatke, karmie w ostatecznosci;-) co sadzicie o karmieniu w miejscu publicznym?? bo dla mnie to koszmar, nie wiem nie podoba mi sie to i koniec..:baffled::baffled::baffled: a moj stas uwaza ze nie powinnam sie wstydzic heh

od wczoraj pielu****emy i tez kapa:baffled::baffled::baffled:, ja zakladam 2 pieluchy flanelowe i jedna tetrowa zawiazuje bo tak mi pokazala kumpela ale przez to prawie w nic nie mieszcze chlopczyka, boze

czy to pieluchowanie przynajmniej pomoze?????? bo ja sie strasznie martwie...:-(

generalnie wczoraj fatalny dzien, mam nadzieje ze dzis juz bedzie lepeij, maly spi a potem moze na spacerek jak sie pogoda unormuje, milego dnia!

hej
Ja zawsze jak jestem w parku i tez jest na full ludzi to zaslaniam sie w miare mozliwosci wozkiem :) i na ramie pielucha i karmie mala :) dziecko glodne to zle dziecko i jesc dac trzeba :) nieraz widac cyca ale co tam przeciez to jak najbardziej naturalne :)

dziewczyny uwazajcie z tymi herbatkami granulowanymi, u nas powodowaly najprawdopodobniej kolki malego, to sam konserwant i barwniki tak powiedziala nam pediatra, najlepiej parzyc najzwyklejsze dla dzieci

A u nas nie uwierzycie!! Po herbatce koperkowej zaobserwowalam smuzki krwi w kupce! Przez tydzien byl spokoj, podalam herbatke i taka oto reakcja byla...

reklama
Dzięń doberek dziewczynki !!

Wybaczcie ze tak długo sie nie odzywałam ale mamy ten remont i ciagle duzo roboty na dodtake jak jest ładna pogoda to łaze po dworze cały dzień.

Kupki - mój tez robi zielone i wlasnie nie wiem od czego...bez sensu, ale nie mamy przy tym zadnych kolek ani nic !!

Kamikaa- kochanie skoro Twoja niunia nie przybiera na wadze to pewnie ze lepiec dac butle. Wkońcu niuni zdrówko najważniejsze. Ja tez dokarmiam juz wiecej niz jak na poczatku tylko 2 razy Bebikiem 1 - uważam za najlepsze . W nocy jest tylko na cycu ale w dzień prawie po kazdym karmieniu daje jeszcze butle. No i wogole moj co chwila je jedynie na dworze wytrzyma 3-4 godziny a w domu to co 1.5-2 godziny woła jesc. Dokarmiam i wiem ze nie powinno sie karmic czesciej niz co 3 godziny no i w związku z tym ostatnio zaczełam podawać herbatke z Hippa rumiankowa mieszam z kperkową , tylko tej koperkowej daje dosłownie kilka ziarenek bo moj nie ma kłopotów z kupka i kolkami wiec bez sensu by było ciagle mu podawac.

U nas ok!! tak jak napisalam mój mały wie kiedy noc , wie kiedy dzień w nocy pieknie śpi brak kolek normalnie istny Aniołek. W dzień juz malo śpi ale jak idziemy na dwor to wtedy sobie spi całkiem ok. Starszy syn tez ok. Łobuzuje strasznie. Dwóch braci ale sa calkiem inni i z wyglądu i z charakteru.

Z mężem tez ok w miare. Robi mi ta kuchnie i juz nie moge sie doczekać kiedy skonczy.

A co wogole z Agus27 ?? była w końcu czy nie!!??

Do góry