reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a u nas leje i ciemno :(także dziś najpewniej siedzimy w domu...

muszę iść do fryzjera, bo wyglądam jak Crystal Carrington, jakos mi się tak z jednej strony włosny układają :/
tylko kurde, nie mam kiedy!! bo co z małą zrobię??

reklama
dziewczyny a czy wyciskacie waszym dzieciaczom mleko z sutków?(dzieci na piersi)ja bylam w szoku jak lekaraka wycisnela przy mnie malemu mleko,otatnio tez mu dosc sporo wycisnelam,lekarka powiedziala,ze jezeli tego mleka zgromadzi sie tam duzo to malenstwo moze to bolec,konsekwencją czego jest marudzenie i płacz.Dziecko czuje to co my podczas nawalu mleka.

i dlaczego te maje skrzaty same siebie nie karmia cycami???:-D:-D:-D

no u dzieci:D moja kazala wyciskac*ale tak gora raz na miesiac,z zachowaniem odpowiedniej higieny) bo jezeli tego mleka sie bardzo duzo zgromadzi to moze powodowac to bol.I ostatnio wycisnelam i bylo tego dosc sporo,az sie zadzwilam.Co wiecej moja mama 3 dzieci wychowala i jak to zobaczyla byla w szoku.Ale dotyczy to dzieci ktore sa karmione piersią.

Candy te sutki go bolą,bo tam sie tego mleka za duzo gormadzi,i dziecko czuje nawal w sutkach i go to boli,dlatego kazala wyciskac to mleczko
A mnie położna powiedziała, że lekarze starej daty wyciskali to mleko, ale teraz się tego nie robi i kazała robić okłady z altacetu. Lekarka też nie kazała wyciskać, tylko robić okłady z ciepłej oliwy przed kąpielą. Ja wybrałam altacet i obrzęk zszedł.

hej
mam pytanie w srode nie moglam karmic caly dzien cycem bobylam po narkozie :/ i zrobilam test odciagnelam mleko i wstawilam do lodowki i rano u gory bylo mleko a na dole woda :/ co to oznacza ? ktos mi kiedys cos o tym mowil ale nie wiem kto albo gdzies czytalam i teraz nie pamietam o co tam chodzilo :(
Potrzeslam butla i zas bylo mleko ale czemu podeszlo do gory i na dole byla taka woda :/

To zupełnie normalne- mleko rozwarstwia się na tłuszcz i wodę, przed użyciem ściągniętego mleka trzeba je dokładnie potrząsnąć, żeby się połączyło:)

reklama
nie jestem na 100% ale to chyba oznacza ze mleko nie jest wartosciowe :eek::szok:i moze moje dziecko caly czas bylo glodne ale moze dlatego nie przybieralo na wadze :eek:teraz dostaje od 2 tg butle rano i wieczorem a od srody nawet czesciej bo pod moja nieobecnosc byla karmiona butla i chyba jej lepiej podchodzi :eek:

juz zaczynam miec dosc tego karmienia cycem i teraz jeszcze to :-(

CZARNUSZKA ty sie znasz ta tych mlekach jak to jest pomocyyyyyyyyy

Myszka jest dzisiaj strasznie nieznosna jest spiaca na maxa a nie chce spac i co chwila ryk i powoli dostaje tez szalu bo nic nic nie mozna porbic nawet na kibel nie moge isc w spokoju :eek:a taka kochana byla :angry:

Do góry