reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
mirosia- czekam na relacje od ortopedy, bo ja sie ze swoim zastanawiam gdzie isc. Na pewno prywatnie bo u mnie panstwowo usg nie robią tylko nie wiem czy luxmed czy u nas a akurat we wtorki moja gin przymuje w luxmedzie i mam wizyte wiec odrazu i jego bym zabrała. :tak:

Ech, to mój Adaś w sumie grzeczny jest, bo drze się tylko wieczorem jakąś chwilę i to nie codziennie ;-). W nocy śpi na szczęście i nawet problemy z bączkami już chyba minęły.
to super ze u ciebie spokojnie u nas normalnie tez w dzien jest okspi i je a w nocy wariata struga :/ echhhhhhh kiedys jej przejdzie

hej laski

jak to milo wejsc na forum i poczytac ze ktos ma gorzej haha
a powaznie to lubie poczytac ze to nie tylko ja mam wesolo w domu i to norma z takimi maluchami

Moja Mloda jest generalnie grzeczna, przede wszystkiem TFU TFU TFU ona od urodzenia spi cale noce , tylko pobudki na jedzenie 2-3 , je przez sen i spi dalej.
W dzien ostatnio mamy problem z usnieciem, spac nie chce/ nie moze i wtedy zaczyna marudzic.

Ale generalnie Magda jest slodka, usmiecha sie slicznie i wogole robi sie coraz bardziej kumata. I kluska z niej jest bo wazy juz prawie 6 kg , ubranka 68 zaczynamy nosic.
Tylko mam o tyle ciezej bo jeszcze starszy brat dochodzi, ciezko ta dwojke ogarnac razem bo Bartosz przechdzi klasyczny bunt dwulatka i slowo "TAK" zostalo wykreslone z jego slownika. Wszystko jest nie, zle , nie lubie, nie chce, nie bede. I wez tu ogarnij malucha i siluj sie z 2-latkiem. Dobrze ze mam sporo pomocy od rodzicow i tesciow. Malz ku mojego zaskoczeniu tez sie ostatnio wykazuje. Jakos dajemy rade :)

Dziewczyny z dwojka maluchow a Wy jak dajecie rade ? Jak starszaki ? Mojego to siostra niespecjalnie interesuje, mowi ze jest sliczna nasza Madziula i olewa.

madzia jak sie karmi piersią to okres może następić w8- 9 tyg. czytałam

a ja wróciłam z ip właśnie , byłam w sprawie tej gorączki, krwawienia i bóli i usg mi zrobili , coś im sie nie podoba jakby troche łożyska w srodku :/ i może w pon. będą łyżeczkować!!! narazie antybiotyki mi zapisali mam nadzieje ze pomogą , jak nie to łyżeczkowanie
ale też nie są pewni czy te objawy od tego czy od czegoś innego :((( boje sie holernie

ionka pamiętam, ze pisałaś kiedyś o skokach rozwojowych. Wspominałaś coś o tym, że Ola się zachowuje jakby Ci ktoś dziecko podmienił. Daj znać po jakim czasie jej przeszło to marudzenie. Przemek to zupełnie inne dziecko od soboty. Normalnie nie poznaje go- ciągle by ryczał. Momentami to ja już z nim z tej bezsilności. Mam nadzieje, że to skok rozwojowy i faktycznie minie po ok tygodniu, bo inaczej zwariuje.

ano trwało to kilka dni, 3-4 gdzieś... juz mieliśmy drugi skok. marudzenie, ciągle na rękach, walka ze snem i w ogóle jedna wielka irytacja, moja i jej :/
no ale potem po jednej nocy wróciła moja Ola :) jaka ulga :)
także nie przejmuj się, minie szybko, gdzies na poprzednich stronach był wykres w tygodniach, kiedy mniej wiecej te skoki są... a potem któraś z dziewczyn pisała o skokach- czym sie charakteryzują poszczególne.

a jesli chodzi o uśmiechy- Ola uśmiecha sie juz od jakiegos czasu i to faktycznie boskie jest :)
wczoraj widziałam sie z kumpelką, która ma synka starszego od Oli o 2 tygodnie i jej mały "gada" już na całego. a ja wciąz czekam :( niby zaczyna coś jakby ghhh khhh ale ja juz bym chciała więcej ;)

moj Jas nieco starszy niz Twoj Bartosz, wiec moze dlatego reakcja inna...
Od samego poczatk ujest bardzo opiekunczy - codziennie asystuje pryz kapieli Adasia, przy przewijaniu tez lubi byc i lubi pomagac (wiadomo ze wtedy go wychwalamy jakim to jest super bratem i jak to Adas go kocha :-)). Czesto sie przytula, glaszcze malego, podaje mu smoczek i butelke tez (pod nasza kontrola) i w ogole jest pozytywnie nastawiony. Zobaczymy co bedzie dalej... Ackzolwiek jak sie go ktos pyta jaki jest Adas to zawsze mowi to samo: "on ciagle placze i krzyczy" :-D

kurcze candy - strasznie ci wspolczuje... Moze jednak antybniotyk zadziala i lyzeczkowanie ci nie bedzie jednak grozilo...
A ta kw ogole to myslalam o tobei ostatnio jak sobei dajesz rade - rodzice ci pomagaja czy nadal marudza???? a na ojca Miloszka mozesz liczyc jesli chodzi o pomoc przy malym???

madzia jak sie karmi piersią to okres może następić w8- 9 tyg. czytałam

a ja wróciłam z ip właśnie , byłam w sprawie tej gorączki, krwawienia i bóli i usg mi zrobili , coś im sie nie podoba jakby troche łożyska w srodku :/ i może w pon. będą łyżeczkować!!! narazie antybiotyki mi zapisali mam nadzieje ze pomogą , jak nie to łyżeczkowanie
ale też nie są pewni czy te objawy od tego czy od czegoś innego :((( boje sie holernie

Tylko ja karmie butelka,ale jak narazie ciesze sie ze nie mam okresu:tak:Mam nadzieje ze to nic złego i antybiotyki pomoga.Nie martw bedzie dobrze trzyman kciuki.Ja mam nadzieje ze mnie tez dobrze łyzeczkowali,bo brudze.

reklama
oj Candy- ja wlaśnie w tej samej sprawie byłam tydzień temu u gina... ale odpukac wyszło ok.
okropnie Ci współczuję, bo mnie łyżeczkowali i wiem jakie to uczucie :(
powinno byc ok po antybiotyku :)

Do góry