reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dziewczyny nie wiem o co chodzi.
z uszka wyplywa nam tak jakby woda z zolta wydzielina.
myslicie, ze moze to byc od zamoczenia ucha podczas kapieli i teraz woda cieknie z woskowina?
bo zapachu to nie ma. przy dotyku uszko nie boli.. :eek:

i buzie mamy coraz brzydsza.. te klka krostek przeksztalcilo sie w czerowne zaognione place. posmarowalam sudocremem i zobaczymy.

reklama
mój uwielbia kąpiel od pierwszego razu :tak: ale ryk po wyciągnięciu z wody:baffled:

a po spaniu ma jakoś na odwrót budzi się zawsze z płaczem , wcale nie jest spokojny jak u niektórych , niestety
na brzuchu moim nie lubi leżeć ani na swoim:/

a co do tej gorączki i bóli to może nie wyrostek tylko infekcja macicy po porodzie , tak się boje , wyniki krwi odbiore w pon. i znów krwawię więc może to od tego :((( holerka

Witojcie mamuśki.

Ale Wam zazdroszcze. Moj jak spi w nocy to po 2 godziny czasem sie zdarzy jedna przerwa 4 godzinna ale to raczej rzadko. W dzien na szczescie spi. Jest grzeczny i nie placze ale spanie ma rozne. I to spi ze mną w nocy a wdzien ladnie w swoim łózeczku.

Czy to jest dobrze jak ja mam na wkładce takie brazowe plamy a jestem 2miesice po porodzie,czyzby jeszcze sie oczyszczam,bo miesiaczka to nie jest:no:I kiedy powinnam dostac?

dziewczyny, ktorych dzieci maja skaze bialkowa.
powiedzcie jakie obajwy mialy?
nasza wysypka przeksztalcila sie w czerwone, gorace plamy. sa na policzkach, uszkach, czole brodzie i narazie na tyle glowy.
te ostatnie to czerwone sredniej wielkosci plamki z takimi suchymi placami.

Witajcie, pogoda dziś do d....zastanawiam się nad spacerkiem, bo mała wciąż ma katar, a z drugiej strony świeże powietrze dobrze jej robi:sorry2::sorry2::sorry2:nie zaglądałam wczoraj, bo nie miałam siły:no::no::no:byliśmy u ortopedy i mamy dysplazję lewego bioderka....20 godzin dziennie w majtkach ortopedycznych i zakaz leżenia na którymkolwiek boku:-:)-:)-:)-( i leczenie potrwa co najmniej 3 miesiące :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( siłą rzeczy musiałam więc zmienić pozycję karmienia, bo do tej pory karmiłam zazwyczaj na leżąco - bokiem, a teraz na leżąco ale mała leży na mnie....w efekcie przespała pół nocy na moim brzuchu, żeby się przyzwyczaić:sorry2::sorry2::sorry2:ja za to jestem mega niewyspana....a ona na razie śpi...i póki co nie protestuje przeciwko szerokim majtkom:szok::szok:

Jakby ktoś się zastanawiał, kiedy iść do ortopedy odpowiedź brzmi- jak najwcześniej:tak::tak::tak:pan doktor nam powiedział, że w wieku 3 tygodni jeszcze leczy się w miarę dobrze takie wady, choć to trwa....im później (2 miesiąc) tym gorzej...a niektórzy potrafią przyprowadzić dzieci w wieku 2 lat i wtedy bez operacji się nie obędzie:no::no::no::no: a wada taka prowadzi do zwichnięcia biodra:szok::szok::szok:

Powiedz mi gdzie byłaś u ortopedy??????? Ja byłam na Hipotecznej u Araba i też Olek ma majtki i też dysplazja lewego biodra. Ale nic więcej się nie dowiedziałam (jaki stopień tej dysplazji). We wtorek idziemy prywatnie do ortopedy do Luxmedu (dr Latalski - podobno jest dobrym ortopedą), bo niektórzy wszystkie dzieci jak lecą wsadzają w te majciochy.

Ja jak odkłądam małą do łóżka to daję smoka, głaszczę po główce albo trzymam tylko za nią, wieczorem nic nie mówię do niej, w pokoju jest cicho, i po jakimś czasie zasypia...w dzień włączam jej delikatnie muzyczkę, no ale zazwyczaj w dzień to zasypia przy odbijaniu po jedzeniu;)

reklama
moja spala na poczatku pieknie w nocy po 6-7 godzin a teraz od tygodnia juz koniec dobrego i budzimy sie co 3-4 godziny ale to dobrze moze w koncu cos przybieze :)
Z zasypianiem jest roznie w dzien nawet sama w kolysce zasnie a w nocy uwielbia spac u mnie na brzuchu albo na piersiach bo tam miekko :)

Do góry