reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Z racji tego, iż zaczynamy 40 tc a dzidzi nie widać, postanowiłam wypróbować olej rycynowy na wywołanie porodu. Nie byl taki straszny z sokiem pomarańczowym- dało radę wypić.
Domyślam się, dzisiejsza noc będzie przes....ana, ale mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
Brzuch mnie tylko pobolewa, i nie tak, jak pisałam, nie wiem, czy to TE bóle, czy nie.
Jeżeli jutro się nie zamelduję, to będzie znaczyło, że albo śpię po przebieganej do kibelka nocy, albo , co mam nadzieje nastąpi, będę przeć na porodówce :)
Trochę przeraża mnie ta myśl o porodzie, ale tak czy siak, wyjścia już nie ma ;)

Ja pilam koktajl z olejkiem rycynowym, 2 i pol lyzki olejku, sok pom., sok malinowy, migdaly siekane, miod.

Powiem Wam ze z tym przeczyszczeniem u mnie byla lipa, nic a nic mnie nie przeczyscilo :no: Jedyne co to po 4,5 h od wypicia pojawily sie czeste skurcze, takie nawet co 3 min, niektore co 2 min, ale co z tego jak po 8h przeszly.....I to bylo 2 dni temu, obudzilam sie w czwartek i juz zadnych skurczy, nic a nic nie zapowiada porodu, do terminu 2 dni :baffled: chyba bym musiala codziennie to pic zeby wkoncu urodzic...

reklama
ja pije te liscie malin, seks tez uprawiam, oleju w domu nie mam, nie wiem moze zakupie...:tak:

mi naprawde nic nie pomaga,a co gorsze nie nastraja mnie to zbyt pozytywnie, powiem wam ze mi to sie nawet bzykac juz nie chce:-p:-p:-p, ja chce urodzic!!

Ja pilam koktajl z olejkiem rycynowym, 2 i pol lyzki olejku, sok pom., sok malinowy, migdaly siekane, miod.

Powiem Wam ze z tym przeczyszczeniem u mnie byla lipa, nic a nic mnie nie przeczyscilo :no: Jedyne co to po 4,5 h od wypicia pojawily sie czeste skurcze, takie nawet co 3 min, niektore co 2 min, ale co z tego jak po 8h przeszly.....I to bylo 2 dni temu, obudzilam sie w czwartek i juz zadnych skurczy, nic a nic nie zapowiada porodu, do terminu 2 dni :baffled: chyba bym musiala codziennie to pic zeby wkoncu urodzic...

Mnie tam olej zawsze przeczyszczał, a co do wywołania porodu... nie wiem, spróbować nie zaszkodzi, a już coś z tego wyjdzie

ja pije te liscie malin, seks tez uprawiam, oleju w domu nie mam, nie wiem moze zakupie...:tak:

mi naprawde nic nie pomaga,a co gorsze nie nastraja mnie to zbyt pozytywnie, powiem wam ze mi to sie nawet bzykac juz nie chce:-p:-p:-p, ja chce urodzic!!

Wiesz co, mnie to się bzykać też nie chce, ale to dlatego, że nie mam kondycji i brzuch mnie boli i placy napierd...ją

Tez mi sie wydaje ze sprobowac warto, kolezanka od wypicia olejku urodzila w 4 h....tzn od tego koktajlu ktory pilam ja...na jednego dziala a na drugiego nie, ja to sie czuje jakby mnie nic nie mialo ruszyc.

KARALAJNA - chyba tez masz termin na niedziele 7 marzec tak jak ja? Sex na mnie tez nie dziala nic a nic, kurcze ja nawet cwicze fizycznie (tyle ze od II trymestru ciazy wiec moze sie organizm przyzwyczail), pracuje, sprzatam, wiec jak nie urodze w czasie to chyba zwariuje.....

a ja jutro jade na zdjecie szwow.
5 doba po porodzie. W sumie jeszcze mnie tam cos ciagnie, ale kazali to jade.

w poniedzialek musze zalatwic polozna. Myslicie ze da rade przez telefon?

dziewczyny mam nawał pokarmu.. czuje sie strasznie, cycki mi zaraz odpadna.
Ledwie podleczylam brodawki, a teraz to. Zwariuje. :eek:

Tez mi sie wydaje ze sprobowac warto, kolezanka od wypicia olejku urodzila w 4 h....tzn od tego koktajlu ktory pilam ja...na jednego dziala a na drugiego nie, ja to sie czuje jakby mnie nic nie mialo ruszyc.

KARALAJNA - chyba tez masz termin na niedziele 7 marzec tak jak ja? Sex na mnie tez nie dziala nic a nic, kurcze ja nawet cwicze fizycznie (tyle ze od II trymestru ciazy wiec moze sie organizm przyzwyczail), pracuje, sprzatam, wiec jak nie urodze w czasie to chyba zwariuje.....

tak mam termin na 7 marca ale obawiam sie... ze nic z tego!!!! jak na razie wszystko w jak najlepszym porzadku!! i wlasnie mysle ze sobie ze seks moze i pomaga ale jak cala ciaze nie ograniczalismy sie to moze po prostu dzidzius sie przyzwyczail... :-p

no nic trudno jutro wypad do sklepow, kolejna proba;-)

a ten olej to musze przemyslec...

reklama
mqgosia, wiem że że na rozwarcie sex dobry, ale ani ja nie mam ochoty ani mój M by nie chciał, więc zostają jakieś domowe sposoby,, albo czekanie

Do góry