reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Agniesiak super sprawa z tym wozkiem :-) fajni znajomi :-)
My wybieramy sie na swieta autkiem do Polski, wiec pewnie przywieziemy troche rzeczy, moi dziadkowie juz zbieraja :-D

a co kupilas fajnego ?? cos dla dzidzi??
wogole kupujecie juz cos dla dzidzi??

ja mam to samo jak mam gdzies dalej isc to szukam lawki co chwile i bym spala caly dzien :( podobno ma przejsc po 1 trymestrze
To ja myslalam, ze tylko ze mna cos nie tak :-D Martwilam sie, ze tak szybko sie mecze... A to dopiero poczatki :szok:

reklama
a co kupilas fajnego ?? cos dla dzidzi??

ja mam to samo jak mam gdzies dalej isc to szukam lawki co chwile i bym spala caly dzien :( podobno ma przejsc po 1 trymestrze

Nestety to były mniej przyjemne zakupy;-) Po jedzonko i produkty na obiad byłam w sklepie:tak::tak:
Narazie nic nie kupujemy. Po pierwszy nie mamy gdzie tego trzymać, a po drugie mamy jeszcze duuuużo czasu. Pewnie jak przyjdą jesienne chłody, zaczniemy z nudów chodzić po sklepach i kolekcjonować powoli wszystko. Teraz wolny czas staramy się spedzać na powietrzu:-) jeżdżąc na wieś do rodziców (jednych i drugich) albo jakichś miejscowości zdala od samochodów.

Agniesiak, swietni znajomi, super!!!!
Mirosia, Tabasia - dzieki za odpowiedz!
Tabasia, alez wykorzystałaś pana;-)a pewnie, ze dzwigać nie mozemy, teraz trzeba korzystac z naszych przywilejow:-D

Ja dla Mikiego mialam wszystko, od kuzynki Arka, w tym wozek, lozeczko, zabwki, fajne to wszystko, bo oni mają za co kupowac takie rzeczy. Takze ubranka mam, dostanę też od kolezanki, gdyby byla corcia, ale wozek bardzo chcę kupic nowy, bo tamten oddalismy, a ja marzyłam o tym, by kupić dla dziecka wózeczek:-) No ale na jakiekolwiek zakupy jeszcze czas, choć nie powiem, ja zawsze ogladałam dla maluszkow rzeczy, teraz będę mogłą bardziej legalnie to robić:-p

a co do lodów- to chyba właśnie na to mam ochotę!!
niestety zachcianka niemozliwa do zrealizowania, jak tylko zjem lub wypiję coś zimniejszego niż temperatura pokojowa, gardło mi siada i angina łapie :crazy:
buu :-(
uważaj na gardzioło. może spróbuj galaretki. Ja się nia teraz zapycham, na górę śmietana 30 plus posypka z czekolady albo cynamonu pychaaa :-)

Aaa miałam pytać, wiecie może czy takie ciągniecie gdzies po boku pod brzuchem raz na kilka dni czy na dobę to normalne, to macica się rozciąga?? Zazwyczaj w nocy przy obracaniu się jakims szybszym, dziś mnie też tak pociągnelo, az się obudzilam, ale to zaraz przechodzi i juz wiecej nie ma, tylko raz. Zapytam w czwartek.

Moi dziś na giełdzie, obiad przygotowałam, gary umyłam, to teraz mam chwilę dla siebie:-)
Lila, dzięki za odpowiedź. Zastanawia mnie jednak czy wzięcie tego antybiotyku i wyleczenie się teraz, zapewnia mnie że już do porodu nie przyplącze się ten paciorkowiec?
A odnośnie bóli - miałam takie same w 6/7 tygodniu, a teraz jak się za szybko podniosę lub przekręcę, to mnie pociągnie na dole brzucha i od razu przechodzi. Ale jakoś nie martwi mnie to - tłumaczę sobie, że trzeba wolniej.

nic nie kupujemy, nic nie oglądamy ;-) jeszcze na to duuużo czasu :tak: jedyną rzeczą, która obejrzałam w związku z ciążą, to pasy ciążowe :-)
chociaż jak dzieciaczki w przedszkolu, w którym pracuję, przyjdą ubrane w fajne ciuszki, to sprawdzam metkę ;-)
a od września też szkoła, ale zapracowana będę :-D

...
najgorsze to, ze w IRL tego badania W OGOLE nie robia. Trzeba prywatnie. Ojjj ciaza to wydatki, zgadzam sie, ale ja wole zaplacic i byc pewna, ze wszystko jest dobrze :)
Ionka no niestety oni tutaj nie robia takiego badania, wiec kolezanki mialy prawo byc zdziwione :baffled: Polski lekarz na pewno Ci zrobi, mysle, ze bez problemu :tak:
Dostalam list ze szpitala i pierwsza wizyte mam (o zgrozo!!!) 27 pazdziernika!!!!!!!!! :szok::no: I wtedy tez pierwszy skan. Wiec jeszcze jeden dowod na to, ze przeziernosci karkowej w Irlandii NIE ROBIA.
Ja ide w poniedzialek do tej nowej babeczki, chyba nie bede robic USG, ale tylko na wizyte, bo mam kilka pytan, a tamtego "doktorka od siedmiu bolesci" juz nie mialam ochoty sie o nic pytac...
Aaaa i kupilam ten balsam Palmersa, normalnie w aptece :-) Bede sie smarowac (jak bedzie mi sie chcialo :-D). A w Galway dzisiaj slonko swieci :happy2:

na toxo zrobiłam w Pl, ale jedyne co wiem, to to, że TERAZ nie jestem chora. Urocza pani nie chciała mi wytłumaczyć wyników, zniecierpliwiona powiedziała: jest pani zdrowa. także dalej nie wiem, chociaż może chodziło jej o to, że juz chorowałam? :confused:
Tabasia, a który u Ciebie to będzie tydzień?? ja dostałam na 14 września, czyli około 14 tygodnia... i myslałam, że to późno, ale mnie koleżanki uświadomiły, że raczej mam szczęście :tak: bo to wyjątkowo wcześnie ;-)
u nas tez pogoda całkiem przyzwoita :-) całe 18 stopni :szok: :-D ;-)

uważaj na gardzioło. może spróbuj galaretki. Ja się nia teraz zapycham, na górę śmietana 30 plus posypka z czekolady albo cynamonu pychaaa :-)

hmmm, galaretka to też super pomysł :tak: i niskokaloryczny :-) idę robić :-)

Zazdroszcze wam chęci na jedzonko. Ja wtedy jem gdy już muszę, bo inaczej mnie mdli ale wogóle nie mam apetytu-najgorzej wędliny i mięso;(
Chciałabym coś kupić dla maluszka ale wiem że to wcześnie po za tym mam tyle po Luśce że nie wiem czy jest sens, chociaż te ciuszki a sklepie są przecudnie słodkie:-)

reklama
Do góry