reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Agniesiak85- no to się chwalę na wątku zakupowym, ale tak na serio to taka najzwyklejsza ta nasza bryka , więc nie wiem czy to chwaleniem się można nazwać .

Co do szkoły rodzenia to u mnie też jest bezpłatna i wicie co nie chodzę - a to dlatego że mi się najzwyczajniej w świecie nie chce :no:.
Wierze że dam radę zając się sama synkiem, zresztą będę na początku miała mamę pod ręką.

Kurcze ja tak z doskoku na BB teraz siedzę ale jak pisałam jesteśmy u teściów a z nimi mieszka siostra M z mężem no i mój M ma teraz ferie wiec dostęp do kompa mam grubo ograniczony. A wszyscy lubią posiedzieć na necie.

reklama
A ja zapomniałam, że chciałam tym razem do szkoły rodzenia iść :-D
i w rezultacie nie byłam ani razu ;-) w żadnej ciąży.
Ocho, młoda ma czkawkę :-)

A ja Was nadrabiam od kilku godzin z przerwą na sprzątanko i kolację. I tak nie spie, bo czekam na cynk od mamy,trza po nich na lotnisko jechać, bo wracają z urlopu,a samolot już na starcie był 2 godz opóźniony,także pewnie ok 1 będą.

Dzisiaj też bym dwa razy leżała, ale jakoś tak na dupsko leciałam i się udało wywinąć, to w dodatku z centrum Gdyni, masakra, u mnie na osiedlu lepiej chodniki odśnieżone.

Mysz ja się wybieram rodzić do Wejherowa, chociaż do Redłowa mam 5 minut, ale jakoś nie zbyt ciekawe opinie są o tym szpitalu.
Agus my mamy taki sam termin, ale ja też bym chciała tak między 20 a 25 urodzić. kto to wie, może nawet się po świętach wysypiemy i będą medale od konca. :-D
Rybka Mateuszek śliczny!
A co do porodu w prywatnej klinice, w Trójmieście jest tylko Swissmed i koszt 5500 zł chyba albo już nawet 6000 zł. Także opłaca się jechać do Białegostoku i sobie tam jeszcze wynająć hotel i oczekiwać na poród. ;-)

A ja dzwonilam do szkoly rodzenia w pazdzierniku i mowili, ze sie odezwa kolo lutego i co? Juz druga polowa miesiaca leci, a tu cisza :eek:
Musze do nich jutro przekrecic i zapytac, bo chetnie bym poszla na takie zajecia...
My mamy taka przyszpitalna i jest bezplatna, a nawal ciezarnych straszny i dlatego to tyle trwa...

Dobra, zaraz zmykam spac. Mam nadzieje, ze ta nocka bedzie w miare, czego i Wam brzuszki zycze ;-)

no tyle kosztyje poród siłami natury w jednej z klinik prywatnych w moim miescie. Nie położna ;-)

A co do porodu w prywatnej klinice, w Trójmieście jest tylko Swissmed i koszt 5500 zł chyba albo już nawet 6000 zł. Także opłaca się jechać do Białegostoku i sobie tam jeszcze wynająć hotel i oczekiwać na poród. ;-)

Dziewczyny-dla oddania prawdy trzeba dopowiedzieć ze te koszty o których pisze tuttobene( 800 zl-sn i 1400 cc i odpowiednio w drugiej z klinik 1000 i 1700zl) to są tylko dopłaty do porodu a nie calość kwoty za poród. W/w kliniki mają kontrakt z NFZ na porody więc gro kosztów jest zwracane przez NFZ. Nie zmienia to jednak faktu ze za małe pieniadze mamy luksusowe warunki i miłą opiekę i o to chodzi:-) Także jakby co-zapraszamy do Białegostoku.

Witam się czwartkowo!

Nocka w miare, 2 razy siusiu, tylko gorąco mi było strasznie....musze chyba zmienic posciel, bo ubralam taką ciepłą flanelową i chyba za ciepła jest:eek:

Rybka synuś prześliczny !!!!!!!! Przystojniak z niego no i ta fryzurka, słodziak !!!!
Duzo zdrówka Wam zyczę :***

Marry nawet tak nie zartuj, ja nie mam zamiaru rodzic po swietach !!!v ;-)na swieta chce juz tulic małą w domku i tej wersji sie trzymam heheh:tak:

Ja to taka jestem zakreocna w tej ciazy, wiecznie o czyms zapominam, do tego mam okropnego lenia, juz sobie obiecalam ze dzis sie wezme w garsc, wypije kawke, i zabiore sie za jakas robote, i zrobie jakis dobry obiadek. Co dzis gotujecie kobitki??

Siema :-D
ja również już na nogach... nie mogłam spać w nocy - jakieś powietrze suche mimo mokrych reczników na kaloryferze...i wynik tego taki ze gardło znowu boli.:sorry:

wczoraj na zakupach trochę mnie przewiało i znowu straszny katar ech...
po 9tej mam zadzwonić do teściowej w sprawie tego zameldowania...na dziś się umówiłyśmy...ale ona chora i nie wiem co z tego będzie....na pewno to moje ostatnie podejście...mam w doopie. Nie będe co tydzień dzwonić i jej błagać...dziś boję się jechać (ze względu na ciążę) a co dopiero w następnym tygodniu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
w ogóle to boję się już sama z domu wychodzić...wczoraj na tych zakupach to tak mnie brtzuś bolał, skurcze też miałam:sorry:

38 tydzień!!!
:-D:-D:-D

reklama
ja to tylko mam nadzieję że jak zacznę rodzić to za bardzo nie spanikuję i chociaż wykręcę nr tel do mojego J - jeślii w tym czasie będzie poza domem :-D:-D:-D

Do góry