reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

rybka - sliczny jest Twoj syneczek :tak::tak::tak: Jeszcze raz gratuluje i trzymam kciuki za szybki przyrost wagi i zdrowie :-)

candy - to lipa z tym ze nie mozesz sobei ugotowac nic ze wzgledu na pozna pore... Biedna jestes :no:

Zgage mam po pascie anchois :confused2:ide spac

reklama
Będę tam właśnie rodzić. Chciałabym SN ale wiadomo ze róznie może być. Z opowieści położnych (ze szkoły rodzenia) wiem ze te nasze kliniki naprawde mają niskie ceny w porównaniu do reszty Polski że wiele dziewczyn z okolic decyduje się na przyjazd na sam poród do naszego miasta. Logistycznie nie wiem jak to rozgrywaja ale chyba sie im oplaca

wiecie ale h... sobie ugotuje bo i tak nie ma cebuli:wściekła/y::wściekła/y: .. no chyba ze pójdę do sklepu teraz po nią a tak mi się nie chce holera no:sorry:

tata poszedł po tą cebulę i głupia zapomniałam powiedzieć mu że kartę jeszcze do tel. więc i tak chyba muszę pójść , na brak pamięci to nie narzekam ://// skleroza w tym wieku ..;)

fajny film na tvn leci :)

to mój musi być wygięty w "chińskie 8" - od dawna jest w ułożeniu główkowym (główką w dół) - wczoraj to gin potwierdził....a często się zdarza że mam jedna bulwę po lewej a drugą po prawej stronie w jednym czasie :-D
To na pewno musi być pupsko i nóżki:tak::-)

fiołkowa dobrze że upadłaś na kolanko i brzusi nic sie nie stało :tak: nie martw sie ja też cały czas się ślizgam aż cud że jeszcze orła nie wywinełam :tak: ale na tych śliskich i zaśnieżonych chodnikach to o to akurat nie trudno :wściekła/y:
Też się cieszę, że nic się więcej nie stało. Ale ciśnienie to mi z wrażenia podskoczyło chyba do 200;-) Okropnie się przestraszyłam. A chodzę powolutku i ostrożnie, a i tak musiałam wyrżnąć:no:

rybko, przesłodki ten Twój synek:-):-) I jakie ma włoski długie:tak::tak:
Niech szybciutko przybiera na wadze:tak:

witam marcóweczki

ja na momencik

my już w domku z małym ok tylko za dużo stracił na wadze musimy do poniedziałku przybrać 300g bo inaczej do szpitala ale damy rade:tak:

a oto mój synek
O matko jaki śliczny!!!:-D Niech dobrze przybiera na wadze:tak::-)

A my dzisiaj byliśmy na zajęciach w szkole rodzenia :-)
Dzisiaj było już ostatnie spotkanie ... w sumie to szkoda jakoś tak uspokajająco na mnie te zajęcia działały :tak:

Dzisiaj była pani pediatra i dowiedziałam się, że jeszcze przed wyjściem ze szpitala musimy podać im namiary na przychodnie do której zamierzamy biegać z Maleństwami (a wszystko po to, żeby szpital wysłał karte szczepień Dzidziusia- mają na to 6 tygodni) - mnie to zaskoczyło więc pisze i Wam ;-)

Generalnie uważam, że taka szkoła rodzenia powinna być refundowana przez NFZ, mam racje? :-) :-) :-)
ja tez dziś byłam na szkole rodzenia:) I tez o tym nam dzis mówiła połozna:-D Nasze zajęcia to trwają i trwają:-) Ja od listopada chodzę i jeszcze nam 3 zajęcia zostały:tak: No ja pewnie tylko na jednych zdążę byc jeszcze albo 2;-) Dzis dostaliśmy gryzak, śliniaczek, album dla dziecka do wklejania zdjęc, zapisywania dat itp, taki bombowy:rofl2: książeczki iw iele róznych ulotek o szczepieniach itp;-) No i moja szkoła rodzenia kosztuje UWAGA! 100zł:-)

Dziewuszki lecę już spac bo normalnie padam na twarz.;-) Do jutra!!

A ja dzis bylam u gin i powiedzial ze jest wszysko ok:) Nastepna wizyte mam na 10 marca chyba ze wczesniej urodze. Juz sie zaczyna bac, bo jak sama myslalam o wczesniejszym porodzie to tak jakos inaczej a jak mowi to gin to pewnie cos w tym jest i juz sie boje.

o kurka a ja zapłaciłam za szkołę 350 zł i nic nie dostałam :crazy: i w ogóle te zajęcia takie na odpieprz , tylko gimnastyka na zwykłej wykładzinie i gadanie i tak w kółko a i jeden film oglądaliśmy phi:confused2:

candy6, u mnie jest tylko szpitalna szkoła rodzenia. Wprawdzie darmowa, ale my tam tylko teorii wysłu****emy. Prowadzą to dwie położne na zmianę, w tym jedna jest taka beznadziejna, że szok:szok: Raz "uczyła" nas oddychania przeponą, a polegało to na tym, że wstała i cytuję: "Ja mam takie wypracowane mięśnie przepony, że jak idzie lekarz i patrzy, która położna jest gruba, to ja wciągam brzuch i nic nie widać".
Fajna nauka, nie?
A w dodatku siedzimy te prawie 2,5 godziny na malutkich, drewnianych krzesełkach, które są do dupy i nijak nie przystosowane dla kobiet w 8-9 miesiącu ciąży.
O gratisach to chyba pomarzę:-D

fiołkowa to też do d...., ale ja nie wiem za co ja zapłaciłam te 350zł :eek:

nio ja po kolacji nareszcie :tak: i jak zwykle na wieczór mnie suszy i zamieniam się w cysternę:-p

reklama
fiołkowa uśmiałam się z tej położnej:-D:tak::-Da ja sobie wcinam zapiekankę pieczarkową z salami i mozarellą,i pewnie zaraz mnie zgaga dopadnie:cool:

A mi się spać oczywiście nie chce....jutro wizyta u gina,już się doczekać nie mogę...a za tydzień USG:)))))))

Do góry