reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
hej dziewuszki :)
Agniesiak skad jestes?
u mnie tez byla burza o 5 rano... dobrze, ze Karol mnie przytulal, bo bym umarla ze strachu... :no:
Jestem z Przasnysza:tak: Mam koleżanke która pochodzi z Błoni:):-D Nie wiem czy kojarzysz tą dziewczynę: Sylwia Matulka?;-)

Słuchajcie...przepraszam, ale mam wrażenie że trochę przsadzacie z tymi wyprawkami, wózkami itp w tym okresie ciąży....:baffled:Jest jeszcze bardz dużo czasu i jeszcze do marca 2010 dużo moze się wydarzyć, dużo nowości na rynku pokazać itp....Chyba nie ma co teraz szalec tylko się cieszyć, ze jeszcze brzuchole nam nie ciążą za bardzo:tak:
Każdy ma swoje zdanie:-p ja nie mówię, żeby zaraz kupowac wszystko, kompletowac wyprawkę itd. Ogólnie oglądam wózeczki i wybieramy sobie typ:tak: To fakt moga wyjśc jakies nowości ale myślę, że dopiero na wiosnę:-p także marzec to bedzie letnia kolekcja z tego roku:-p

:) Oj tak mamy bardzo dużo czasu, ale popatrzeć zawsze można zorientować się co ile kosztuje, a na pewno te kobietki, które będą miały pierwszego dzidziusia są bardziej ciekawe :) Rozumiem bo sama zaczęłam bardzo szybko oglądać, ale zakupy robiłam bodajże w połowie ciąży :) Wiadomo, ze nie kupi się wszystkiego na raz :)

Znalazłam fajną stronkę, gdzie obrazkowo pokazuje jak wygląda dzidziuś w poszczególnych tygodniach, ale niestety nie wiem jak se wstawić w sygnaturę, nic mi nie przychodzi na meila. :sorry2:

9 Weeks Pregnant - 3D Pregnancy Calendar
Zgadzam się Kochana z toba co do akcesoriów dla dzidziusia:tak:Lepiej sobie wczesniej popatrzyc:tak: A stronka świetna:-) Ja niestety nie wiem jak ustawic tego ludzika w sygnaturce:no:

dziewczyny czy Wy macie jakies poradniki odnosnie tego jak pielegnowac dziecko przyjsciu na swiat?
Ja mam książki: "Pierwszy rok Twojego dziecka, tydzien po tygodniu", "W oczekiwaniu na dziecko", "co nieco o rozwoju dziecka z płytą cd":tak: z książek to by było na tyle. Myślę, że więcej mi nie potrzeba;-) Dostałam tez duuużą wyprawkę ze szpitala jak zakładali mi kartę ciąży :tak:i tam jest dużo broszurek, książeczek i próbek produktów dla maluszka:tak: A oprócz tego kupuję czasopismo : Twoje dziecko - polecam:tak:

mysle czy by nie kupic sobie jakiegos poradnika typu "pierwszy rok zycia dziecka" czy czegos w tym stylu.
nigdy nie mialam stycznosci z tak malutkim dzieckiem od strony ze sie tak wyraze "technicznej" :)
Naprawdę polecam te książki:tak:

dziewczyny czy Wam tez jest juz ciasno w normalnych spodniach?
ja juz musze guzik odpinac jak siedze. :-)
Ja tez musze z odpiętym guzikiem siadac:baffled: pupa mi schudła i uda też i teraz spodnie na mnie wiszą a zapiąc się nie mogę:-D Na alllegro chcę sobie jedne spodenki ciążowe kupic:tak:żebym miała w czym na uczelnię jeździc:-DBo przeciez w dresach nie pojadę:-)

Weszłam z ciekawości na stronę empiku pełno jest książek i znalazłam "W Oczekiwaniu na Dziecko" te same wydanie co "Pierwszy rok z życia dziecka" :)

empik.com - W Oczekiwaniu na Dziecko - Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway B.S.N.- 46.49zł

empik.com - Pierwszy rok życia dziecka - Arlene Eisenberg, Heidi Murkoff, Sandee Hathaway- 50.99zł
Ja mam te książeczki:tak:Bardzo ciekawe:tak:

Dziewczyny a jak u Was ze śluzem?? Nadal jest?? Ja mam cały czas taki gęsty biało-żółtawy..
Ja nadal nieraz przyuważę taki biały ale już rzadziej:tak:

Tak się jeszcze zastanawiam, jak powinnam liczyć wiek ciąży, czy od ostatniej miesiączki, czy wyliczone z usg. Gin kazał mi przyjść na następne usg miedzy 11 a 12 tyg ciąży, ale nie wiem wkońcu który wiek brać pod uwagę. Ten z usg czy od OM??
Mi lekarz tłumaczył, że oni liczą zawsze od ostatniej @:tak: Ale mówił też, że ciąża kobiety trwa 40 tygodni czyli 10 miesięcy po 4tygodnie:tak: Czyli tyle właśnie wychodzi tygodni od ostatniej @:tak::-)

czołem dziewczęta ! Dzisiaj zamówiłam sobie detektor tętna płodu, można usłyszeć bicie serduszka dzidziusia i go nagrac :-D!~!!! Już sie nie moge doczekać na paczkę z poczty :wściekła/y:

Qrcze mi jeszcze brzusio nie urósł i zazdroszcze Wam, że macie już więcej okrąglości:-) Co do śluzu mam biały ale to po luteinie ktora biorę 2x po 1 tabletce. A poki co to suuuuuchość:baffled:

Wózki, ubranka hmmmm już nie mogę się doczekać aż kupimy dla naszej kruszyki:) tylko żebym wiedziała czy to chlopiec czy dziewczynka....poki co to zawcześnie na takie spekulacje.

zobaczymy jak to działa. Jak tylko usłuszałam o tym to od razu zamówiłam na stronie. Pamiętam jak byłam dawno temu z córką w ciąży to czasami nie czułam ruchów wiec sie martwiłam niepotrzebnie :zawstydzona/y: a teraz bede miała problem z głowy.:tak:
No i mam wrażenie że mąż jakoś bardzie j zbliży sie z maleństwem jak bedzie mógł bez ograniczeń go posłuchać a nie tylko raz w miesiacu u ginekologa przez 4 minuty

reklama
Do góry