reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
zamiast zabierac kasiore bogatym to zabierają ja biednym:baffled::confused:

My jemy sobie frytasy :))

Maz dopiero z pracy wrocil
biedny taka ma paskudna prace ze az mu wspolczuje...ja bym wylądowala w wariatkowie..:confused:

MoniSkaBe - super ze z dzidziolkiem wszystko dobrze!!!!

Rybka24 - naczytałam sie w internecie ze ta choroba co podejrzewają u Mateuszka ze to wada cukrzycowa a TY z czego pamietam to masz straszne te cukry i ze ma ją chyba 2 % dzieci wiec oby te 2 % Cie ominely!!!!!!!!!!! z calego serca CI tego zycze!!!! Mateuszek jest duzym i dzielnym chlopcem i napewno da rade!!!!
Jak moja mama byla w ciazy z moja najmlodsza siostra ktora ma 12 lat to calą ciaze jej mowili ze ma wade serca i jezdzili po lekarzach po polowie polski i co okazalo sie ze jest zdrowa jak ryba no moze poza astma ale serce jak dzwo...wiec moze zapisz sie do jakiegos innego lekarza na USG zeby to potwierdzic lub wykluczyc

Marti, tylko u Ciebie po przeliczeniu tej kwoty na pełny miesiąc wychodzi 965zł. A najniższa krajowa na rękę to 954. Czyli nawet masz więcej. A przy mojej kwocie za cały miesiąc wychodzi 769 zł. Czyli brakuje mi 185 zł. :wściekła/y:

zamiast zabierac kasiore bogatym to zabierają ja biednym:baffled::confused:

My jemy sobie frytasy :))

Maz dopiero z pracy wrocil
biedny taka ma paskudna prace ze az mu wspolczuje...ja bym wylądowala w wariatkowie..:confused:

MoniSkaBe - super ze z dzidziolkiem wszystko dobrze!!!!

Rybka24 - naczytałam sie w internecie ze ta choroba co podejrzewają u Mateuszka ze to wada cukrzycowa a TY z czego pamietam to masz straszne te cukry i ze ma ją chyba 2 % dzieci wiec oby te 2 % Cie ominely!!!!!!!!!!! z calego serca CI tego zycze!!!! Mateuszek jest duzym i dzielnym chlopcem i napewno da rade!!!!
Jak moja mama byla w ciazy z moja najmlodsza siostra ktora ma 12 lat to calą ciaze jej mowili ze ma wade serca i jezdzili po lekarzach po polowie polski i co okazalo sie ze jest zdrowa jak ryba no moze poza astma ale serce jak dzwo...wiec moze zapisz sie do jakiegos innego lekarza na USG zeby to potwierdzic lub wykluczyc

u nas ta hipotrofia jest asymetryczna niestandardowa bo mały ma za małe nóżki w porównaniu z resztą i to już bardzo dużo bo 6 tygodni główka jest na 33tydzień 4 dni a nóżki na 27tydzień i 6 dni

i ta waga małego też jest taka orientacyjna bo z nóżek wychodzi na mniejszego :-(

Dziewczynki mam pytanie. Poniewaz nie mam zupelnie pojecia jak wygladaja skurcze, dzieje mi sie cos takiego:
Co chwile kluje mnie z lewej strony (tak pomiedzy jajnikiem a pachwina) i zaraz puszcza. Zaklulo rowniez moze ze 3-4 razy z prawej strony. Brzuch mam miekki i nic poza tym mi sie nie dzieje. Nie boli bardzo mocno, ale jest dosc nieprzyjemne. Wzielam na wszelki wypadek nospe. Nie wiem co to moze byc. Czy jak sie ma skurcze to kluje wlasnie z jednej strony czy raczej po srodku? Maly aktywny, ciagle sie wierci. Martwie sie troche...

mag007 super prezent ci teść zrobił :-) tylko pozazdrościc takiego teścia :tak:

agniecha1417 witamy ponownie na forum :tak: super że z małym jednak wszystko oki, oby z moją niuńką też było wszystko oki ale na to musze poczekac do czwartku bo dopiero wtedy mam usg

kasia0305 super że po usg wszystko oki :tak: a morfologią sie nie martw to częsta przypadłość

rybka_24 trzymam kciuki za Mateuszka oby skończyło sie tylko na podejrzeniach, będzie dobrze :tak:

moniSkaBe no no kawał chłopaka z tego Pawełka :tak: najważniejsze że wszystko oki

Tak wogóle to witam Was wszystkie kobitki mnie powoli zaczyna dopadać stres przed czwartkowym usg :no: kurcze chciałabym żeby wszystko rozeszło sie po kostkach u malutkiej i skończyło sie też tylko na podejrzeniach :tak:

brzuszki mam pytanie, czy można rozgrzewac sobie(jak bolą plecki)termoforem-bo dziś sobie taki fajniusi kupiłam, i tak zaczęłam si,e zastaanwiać czy można??

ja mam termofor z lumpika - słodki taki i grzałam sobie krzyż, zwłaszcza, jak miałam nery chore

tylko wyczytałam, że nie możesz grzać wrzątkiem, czyli wlej ciepłą, ale nie prosto z czajnika wodę

moniSkaBe - spory chłopak, dobrze, że wszystko w porządku:-D

tabasia
- mnie wczoraj tak kłuło a potem przestało, tez jestem ciekawa

urzędy zawsze będą działały na niekorzyść szarego człowieka, takie ich zadanie:sorry2:
nienawidzę załatwiac spraw urzędowych:wściekła/y:

Dziewczynki mam pytanie. Poniewaz nie mam zupelnie pojecia jak wygladaja skurcze, dzieje mi sie cos takiego:
Co chwile kluje mnie z lewej strony (tak pomiedzy jajnikiem a pachwina) i zaraz puszcza. Zaklulo rowniez moze ze 3-4 razy z prawej strony. Brzuch mam miekki i nic poza tym mi sie nie dzieje. Nie boli bardzo mocno, ale jest dosc nieprzyjemne. Wzielam na wszelki wypadek nospe. Nie wiem co to moze byc. Czy jak sie ma skurcze to kluje wlasnie z jednej strony czy raczej po srodku? Maly aktywny, ciagle sie wierci. Martwie sie troche...

przy skurczach najpierw napina się brzuch i boli jak diabli a potem czujesz jakby takie mrowienie jak skurcz w nogach tylko że silniejszy i trzyma przynajmniej 30 sekund i puszcza

a te kłucia to mogą być od pachwin lub rozciągającej się macicy

ale jakby co dzwoń do gina i już

rybka_24 super że piszesz jak wyglądaja skurcze bo ja też się zastanawiałam czy będe potrafiła je rozróżnić :tak: mnie czasami też zakuje po jednej stronie ale wychodzi na to że póki co to nie skurcze ;-)

reklama
Witajcie,
ja dzisiaj nadal zakatarzona i gardło obolałe, do tego mi jakos nie dobrze, trochę mdli, może tego wirusa od męża chwyciłam. Oprócz tego mały dzisiaj mało atywny, zjadłam na siłę kawałek czekolady, żeby się ruszył w końcu. Coś tam się powiercił, wypiął ze dwa razy, kopnął ze trzy razy i dalej cisza. Oczwiście moja wyobraźnia działa, ale skoro chociaż trochę się ruszył, to ok. Nie wiem kiedy ewetualnie powinnam zaregować.
Mag prezent super , przyda się teraz szczególnie. Tylko pozazdrościć.
AniaSkrzat nie przejmuj się,ja też mam same ciuszki, w styczniu mam zamiar kompletować całą resztę.
Kamika według mnie, to taką kartę pacjenta można wyciągnąć od lekarza, więc zapytaj o to.
Marti, z tego co wiem, to zbyt mocno nie można się dogrzewać termoforem. Ja się podgrzewałam przy bólach pleców, ale gin gadał, żeby ostrożnie z tym.
Ja właśnie oprawiłam prawie 3 kg łososia, mąż ma w niedziele urodziny i serwujemy na rodzinny obiadek łososia grilowanego na warzywkach, już robiłam próbę kilka dni temu i smaczny wyszedł.
Oglądam m jak m , potem zajrzę jeszcze. A zgaga pali na maxa dzisiaj!!

Do góry