reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hejka:)
Widzę, że ruch na BB :)
Ja siedzę teraz i oglądam M jak miłośc bo wczoraj nie oglądaliśmy z M.
Filmik z polskiego porodu bardziej mi przypadł do gustu ;) hehe:)
Poczytam Was po horrorze :);-)

reklama
Wiecie co Kochane jak czytam co wy już macie przygotowane dla maluszków to się czuję jaki w proszku bo ja nawet chyba połowy niemam:szok::szok::szok: czyli np : kosmetyków dla dzidzi,pieluch itp. nawet łóżeczka jeszcze niemam bo czekam aż siostra kupi nowe dla swojej małej bo obiecała że odda mi stare:-) Chyba zabardzo się teściowej nasłuchałam żeby nie kupywać wszystkiego za wczeście bo to różnie bywa a teraz normalnie muszę nadrobić:-) Ubranek mam za to od chol..ry, nowych i nie tylko bo akurat mam dużo koleżanek które wcześniej rodziły... no ale to tylko ciuszki a gdzie cała reszta:no:

Rybka trzymam kciuki za Mateuszka, musi byc dobrze!!! :happy2:
Mag007 ale prezent! Super masz tescia :-)
Co do tego lozyska, to nie wiem jaki byl powod, ze zjadla kawalek, ludzie na youtube sie dziwili tez :-D
Kamika nie stresuj sie na zapas, na pewno ten nowy przeprowadzi z Toba wywiad i bedzie wiedzial co i jak. Ja zmienialam tutaj ginekologow a chyba z 5 razy :no: I w koncu jestem zadowolona. Ale wiem jaki to stres.

My ostatni dzionek w Londynie, akurat pogoda sie zepsula, zaraz trzeba sie spakowac i jutro 5 rano pobudka i na lotnisko :cool2:
W czwartek jedziemy po lozeczko, posciel i inne, juz nie moge sie doczekac :-)
Nam na usg tez wyszlo, ze glowa wiekasza o 2 tyg. a kosc udowa mniejsza o 2 chyba. Ale ja sie tym nie martwie, bo sam gin mowil, ze blad pomiaru jest bardzo duzy.

Milego popoludnia brzuszki ;-)

Jeszcze co do rad, to ja nikogo nie slucham juz. Bede wychowywac tak jak uwazam za stosowne. Dobrze, ze z M mamy takie samo podejscie.
A torbe zaczne pakowac koniec stycznia poczatek lutego, co by sie nie stresowac pozniej :)

witamy

my po wizytach i mamy dobre i kiepskie wieści

dobre szyjka 38mm ujście zamknięte

mały ma o 6 tygodni za dużą główkę w stosunku do kości udowej i dr podejrzewa hipotrofie:-(
ale zobaczymy za 2 tygodnie jak się okaże że tak to kładą mnie do szpitala:-(

a mały waży 1815g spory facet jak na 30 tydzień:tak::tak::tak:

u diabetologa w miarę obejdziemy się bez pompy ale mam znów zmienioną dietę żeby nie było nie do cukrzeń

poza tym padam na pyszek po całym dniu w przychodni i szpitalu:baffled::baffled::baffled:

rybka, matko kochana..
ja wierzę, że z twoim Maleństwem wszystko jest ok
juz tyle rzeczy ci podejrzewali, a wychodziło, że sie mylili
teraz pewnie też:tak:
buziaki, trzymaj się ciepło

A po nas jutro przyjeżdża moja mama i zabiera nas do siebie na parę dni :-) Dziś jedzie do cioci po ubranka dla naszego szkraba:) Córka cioci Ania, ma dwuletniego Adasia i dostaniemy po nim ciuszki:tak::-) Superowo:-D Jutro będziemy segregowac i spisywac czego ile mamy:tak: A teraz ja przejrzę półkę dla Dziubasa i pospisuję ile szt jakiego rozmiarku mamy;-):-) Ah.. nie moge się doczekac tych ubranek:)
A jeszcze wczoraj dzwoniła do mnie koleżanka, która 2maja urodziła bliźnięta i pyta co chce dla dzidziolka to żebym powiedziała to zatrzyma dla mnie bo i tak chce rzeczy do domu dziecka oddac:tak:

fajnie wam kobity, u nas 1 dziecko w rodzinie i wśród znajomych, więc nie mamy od kogo mieć ciuszków:sorry2:

ale mamuśka kupi dzidziolowi ubranka, zaszalejemy :-D:-D:-D- niech tylko pokaże płeć

fajnie wam kobity, u nas 1 dziecko w rodzinie i wśród znajomych, więc nie mamy od kogo mieć ciuszków:sorry2:

ale mamuśka kupi dzidziolowi ubranka, zaszalejemy :-D:-D:-D- niech tylko pokaże płeć

Mag007 ciuszków od mam od groma ale pozostałych rzeczy nie... tzn. nie wszystko więc chyba najwyższy czas żeby się porozglądać:-)

hej girls:tak:
u mnie nic ciekawego dzisiaj się nie działo...
wkurzyłam się tylko bo znów dostałam mniej kasy z ZUS-u:wściekła/y:wrrr nie dość że najniższą krajową dostaje to jeszcze mi z niej ucinają:wściekła/y:

reklama
Witajcie mamuśki :-)
dawno nie pisałam, ale poczytuje Was od czasu do czasu, jak mam chwilę wolnego ;-)
teraz skończyłam pracę i od stycznia mam wolne, więc częściej może będę zaglądać... zobaczymy
malborka strasznie mi przykro z uwagi na Twojego jednego maluszka, trzymam kciuki za drugiego i za Was wszystkich
Nie przeczytałam wszystkiego, bo nie nadążam, ale widzę, że debatujecie nad rozmiarami dzieci...
To że teraz mają mniej czy więcej to jest niespecjalnie istotne, błąd pomiaru przy usg jest naprawdę duży. Wystarczy kilka mm złego przyłożenia i już kilkaset gramów różnicy w szacowanej wadze. A poza tym dzieci rodzą się różne - nie wszystkie o tej samej długości kości udowej czy obwodzie głowy/brzucha itd rodzą się z tą samą wagą.
Co do porodu sn ważne są najbardziej - rozmiar miednicy matki i oczywiście obwód główki dziecka! (...)
więc ile dzieci, matek i porodów tyle scenariuszy wagowych i porodowych :tak:
właśnie dlatego ja się nie przejmuję i co będzie-to będzie, nie ma co się martwić na zapas, wszystko okaże się w trakcie ;-) ja z całym tematem porodu tak, mam, że będę o nim myśleć w trakcie, teraz się nie nakręcam że strasznie boli, czy coś tam... :tak:
Mój M niestety stracił pracę i jest w tej chwili za granicą aby zarobi c jakieś pieniążki bo do porodu już niedługo!
Najważniejsze, że masz odpowiedzialnego faceta, który o Was zadba, ale życzę Wam, by znalazł pracę w PL i był blisko :tak:

ja reaguję tak samo :no: z tym, że ja na wszystko związane ze mna, dzieckiem, ciążą, porodem i opieką po.
no po prostu mnie czasem szalg trafia, jak słyszę mądrości o znieczuleniu, o karmieniu, o rodzajch butelek, smoczków, o pieluchach!!!! o ubranakch, o noszeniu na rękach i o spaniu w łóżeczku czy razem!!!!!!!!!
no i jak mówię, żeby nie szalały obie babcie z ubrankami itp, to nie, one kupują po swojemu, wszystko różowe (nienawidzę!!!) i jeszcze niedostosowane do rozmiaru dziecka i pory roku (kombinezon zimowy na 3-6 miesięcy????? w lato założę???)
:dry:mąż sie czepia, że ja się czepiam, ale dla mnie to po prostu marnowanie pieniędzy, mogłyby zapytac najpierw :dry:
kupilismy wczoraj termometr dla dzidzi do ucha i mąz szaleje, mierzy sobie temperaturę ciągle :-D :-D i mu wychodzi, że ma podwyższoną i już leków sie najadł :-D :-D no umieram ze śmiechu hahahahah :-D :-D :-D
ale się uśmiałam, myślałam, że się posikam ze śmiechu :-D:-D:-D
~~
co do przesądów, to bardzo się cieszę, że mieszkam daleko od rodziny, moja matka jest przesądna i wolałabym nie słyszeć, co ona myśli bo pewnie bym się denerwowała
ale powiem Wam, że ostatnio mnie zaszokowała nieziemsko:
dostałam 10 pieluch tetrowych od niej, dodam, że to pieluchy, które były używane przeze mnie i mojego brata bliźniaka, więc mają ponad 31 lat :-D (skąd ona je wytrzasnęła?)
wysłała je do mnie przez całą Polskę! jakbym nie mogła ich sobie kupić za 5 zł, nic więcej od niej nie dostałam :-D
ale ja mam po prostu dziwną matkę :-D:szok:
mały ma o 6 tygodni za dużą główkę w stosunku do kości udowej i dr podejrzewa hipotrofie:-(
ale zobaczymy za 2 tygodnie jak się okaże że tak to kładą mnie do szpitala:-(
ja podobnie jak inne dziewczyny: i trzymam kciuki i mam nadzieje, że to kolejna błędna diagnoza, trzymajcie się dzielnie ;-) współczuję ile musisz przechodzić w trakcie ciąży.....eh :zawstydzona/y:
Ale mam dola :((
Co teraz robic .............
Zadzwonilam do innego polaka ma gabinet ulice dalej od mojego i tam kiedys bylam bo chcialam posluchac opini innego ale JESTEM ZDEZORIENTOWANA I ZAMOTANA
przecierz ten nowy nie ma mojej karty nic nie wie a ja mialam byc w styczniu skierowana to kliniki na kolejna cytologie i mieli sprawdzic czy te komorki rakawe ,ktore wtedy wykryto i ktore pozniej sie cofnely dalej sa cofniete czy sie nic nie pogorszylo i mieli podjac decyzje jak bede rodzic czy SN czy CC
Ale rozkojarzenie
....
bądź dobrej myśli, najważniejsze, abyś miała swoje wyniki badań ze sobą - jeżeli w Niemczech możesz je mieć przy sobie, wiem, że np. w Stanach ich do rąk nie dają, jak w PL...?
jak nowemu lekarzowi naopowiadasz o wszystkim, zobaczy Twoje wcześniejsze badania, to na pewno - jak będzie dobrym lekarzem- się zajmie Tobą i Małą i zrobisz wszystkie potrzebne badania... w końcu medycyna to nie wiedza tajemna ;-)
trzymam kciuki :tak:

miłego wieczorku Kochane :-)

Do góry