reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziękuje wszystkim Mamusiom i ich brzuszkom za ciepłe przyjęcie:) ja jestem w 30 tygodniu ciąży i jak wy nie mogę się doczekać nadejścia mojego maluszka (Kubusia). Ciekawa jestem czy są na forum jakieś Mamy z Warszawy bo zastanawiam się nad wyborem dobrego szpitala i takiego gdzie nie będe musiała wydać kolosalnej sumy:)

reklama
A mnie się wydawało, że dzielić pokój z bratem to dopiero koszmar:-D
Wszystko zależy od ludzi. Dlatego nie można liczyć na to, ze rodzeństwo będzie żyło w zgodzie:tak:

Zarówno duża jak i mała różnica wieku ma swoje zalety i wady. Dlatego każde małżeństwo decyduje inaczej:tak:Ja tam się za starą nie uważam mam dopiero 25 lat. Sąsiadka rodzi teraz pierwsze a ma 32 lata:-). Sądze że do 35 roku życia zdążymy z drugim:-D i napewno w tym wieku nie będzie jeszcze za pózno:-D
- Kochana jezeli byc urodzila pierwsze dziecko kolo 40-tki to wtedy bylo by ciezko bo duze ryzyko jakiegos zespolu downa albo innej choroby a kazde kolejne to rodzic mozna kiedy sie chce:-D. Mam bardzo duzo nzjaomych co maja dzieci z 10 letnia roznica wieku i te drugie rodzily nawet po 40 - tce i bardzo dobrze znosily ciaze i dzieciaczek zdrowy :)

czesc Wam,
my także 2 w 1 nadal :)
powiem Wam że swieta mnie troszkę wykonczyły. Synek spokojny jak mało kiedy, ani słodycze ani pukanie na niego nie działają. Czuję bardzo leciutko ze sie roi w brzuszku ale mąż poczuć już nie może. Myślę ze nic złego sie nie dzieje, ma tak nie raz. Męzowi zrobiłam można powiedziec awanturę, że nie interesuje sie zbytnio ciążą. Nie wiem sama czemu mam takie wrażenie. Chyba przez to że to ja zawsze zaczynam temat dziecka, ja sie martwie o wyprawkę, bo jeszcze nic nie mamy a on ciagle ze jest jeszcze czas. jak zaczynam o imieniu-to samo. Albo mówi ze porozmawiamy poźniej bo teraz to on usypia i nie ma sensu zaczynać. I zaczął się śmiać jak powiedziałam że pewnie tak bedzie ze wkoncu ta wyprawka sie ja tylko bede musiała zająć bo on za późno sie obudzi a poza tym nie czyta gezetek dla przyszłych rodziców to nic nie bedzie wiedział. :p W ogóle on chyba nie bierze pod uwage faktu ze do szpitala moge trafic wczesniej...

co do dużej ilosci wydzieliny to ja tez mam jej sporo. Gin za każdym razem jak o tym wspominam daje mi jakiej globulki na GRZYBICE. one nic mi nie dają. nie wiem po czym stwierdziła ze to grzybek,przecież nie robiła mi zadnego badania.... Ja mysle ze to tak musi byc w ciazy, ze to naturalne i chyba przestane je aplikować...
- Mycha ja w 1 ciazy mialam ciagle grzybice i lekarka jak bada to moze zobaczyc taka biała wydzieline z pochwy ja tak czesto mialam nieraz na bieliznie i wogole duzo tego bylo. Wiec do tego nie potrzebne zadne badania no bo to objaw typowo ciązowy :)

Dziękuje wszystkim Mamusiom i ich brzuszkom za ciepłe przyjęcie:) ja jestem w 30 tygodniu ciąży i jak wy nie mogę się doczekać nadejścia mojego maluszka (Kubusia). Ciekawa jestem czy są na forum jakieś Mamy z Warszawy bo zastanawiam się nad wyborem dobrego szpitala i takiego gdzie nie będe musiała wydać kolosalnej sumy:)

jest kilka mam z Wawy i okolic.
Tutaj masz link do forum regionalnego. -> Warszawa - Forum BabyBoom
:-)

co do dzieciaków i rodzeństwa to ja już dziękuję:baffled:
5 ciąż to jak na mnie maks i chyba się podczas cesarki dam podwiązać:tak::tak::tak:

ja jestem twarda babka ale każda skała kiedyś się kruszy:tak::tak::tak:

witam nowe mamuśki:-D:-D:-D

co do dzieciaków i rodzeństwa to ja już dziękuję:baffled:
5 ciąż to jak na mnie maks i chyba się podczas cesarki dam podwiązać:tak::tak::tak:

ja jestem twarda babka ale każda skała kiedyś się kruszy:tak::tak::tak:

witam nowe mamuśki:-D:-D:-D

No podwizanie jajnikow to dobra rzecz hehe :) ja to napewno spirale zaloze bo tabletek nie moge i tez juz koniec z dziecmi mimo ze dopiero albo juz drugie :))

ja z tabletkami też muszę uważać bo mam ten zespół Gilberta a to choroba wątroby;-);-);-)

tylko muszę się dowiedzieć gina co trzeba zrobić żeby na coś takiego się zdecydować

reklama
Ale ruch sie zrobił ;-) Witam dziewczyny!! Noc przeleciała całkiem znośnie...jak to po Relanium u mnie ;-) Spałam pięknie, jak sie obracałam z boku na bok Franuś mnie kopał. Brzuszek miękki i jest OK. Dzisiaj tak spokojniej bo faktycznie bylam przemęczona po świętach. BYliśmy z M na zakupkach bo jutro i w środe mamy gości. Jutro przyjezdza znajomy męza z żonką i zostają na noc bo faceci sobie coś wypiją. Ale juz zapowiedziałam że zapraszamy ich wcześniej bo bo nie będziemy siedzieć do 3 albo 4 tak jak ostatnio hehe przynajmniej ja pójde spać po 12 ;-) A w środe moi rodzice przyjadą na kawusie bo już dawno ich u nas nie było :-) I zleci tydzień hehe
M teraz pojechał do swoich rodziców to mam chwile spokoju i za chwilke spokojnie zajmę się mieszkankiem. Może już dzisiaj upieke ciasto. Chce zrobić ten seromak i mam nadzieje że mi wyjdzie.
Rybko bardzo się cieszę że u was jest OK i że fenoterol zaczął działać!! :-) Oby tak dalej!!
maborka nie wiem co mam napisać, co powiedzieć. Twojego posta czytałam 2 razy po połowie. Nie dałam rady przeczytać wszystkiego naraz. Modle sie za was...Niczego więcej nie moge:-( Trzymaj sie!
moniskabe faktycznie na wymioty najlepiej jest pić powolutku powolutku ale pić. Niestety wszystkie leki o których pisałyście są na recepte. Mój M ma biegunke. Dlatego teraz zrobiłam mu dietke, na obiadek bedzie ryż i pije tylko herbatke. Mam nadzieje ze teściowa nie nafaszeruje go ciastami itd:dry: Bo aaaaahhh a on dzisiaj ma nocke.
Ja uciekam ogarnąć mieszkanko i poleniu***e dzisiaj :-)
Spokojnego dnia...bede do was zagnądać.

Do góry