reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
kamikaa super że z małą wszyatko oki, duza z niej dziewczynka :tak:

rybka tak trzymać, byle do przodu :tak: każdy dzień to wieksza i silniejsza dzidzia

He he widze że co do facetów to w większości duże różnice u nas też mój 186 a ja 158, jako gówniara ogladałam się za brunetami a związałam się z blondynem :-) i tak już razem prawie 10 lat.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie śledzi bo u nas na święta zawsze dużo potraw ze śledzi, które bardzo lubie. Czy nie ma przeciwskazań żeby w ciązy jeść śledzie bo w sumie to taka surowa ryba, tylko wymoczona w solance hmmmmm?

Moni 27 pytałam o to mojego gina co jeść na święta i powiedział że generalnie to nie jemy surowizny, serów pleśniowych i nie pijemy alkoholu a reszta OK tylko trzeba uważać z ilością bo łatwo przesadzić co nietylko prowadzi do niestrawności ale może wywołać skurcze--więc tylko umiar i do przodu...mniammmmmm;-)!!

Moni 27 pytałam o to mojego gina co jeść na święta i powiedział że generalnie to nie jemy surowizny, serów pleśniowych i nie pijemy alkoholu a reszta OK tylko trzeba uważać z ilością bo łatwo przesadzić co nietylko prowadzi do niestrawności ale może wywołać skurcze--więc tylko umiar i do przodu...mniammmmmm;-)!!

umiar.. juz ja to widze...
zawsze napycham sie pod sam korek :-D

kamikaa super że z małą wszyatko oki, duza z niej dziewczynka :tak:

rybka tak trzymać, byle do przodu :tak: każdy dzień to wieksza i silniejsza dzidzia

He he widze że co do facetów to w większości duże różnice u nas też mój 186 a ja 158, jako gówniara ogladałam się za brunetami a związałam się z blondynem :-) i tak już razem prawie 10 lat.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie śledzi bo u nas na święta zawsze dużo potraw ze śledzi, które bardzo lubie. Czy nie ma przeciwskazań żeby w ciązy jeść śledzie bo w sumie to taka surowa ryba, tylko wymoczona w solance hmmmmm?

Ja czytałam w gazetach, że generalnie nie ma przeciwwskazań, ale trzeba pamiętać, żr to dużo soli, więc z rozsądkiem. Za to podobno lepiej darować sobie karpia, grzyby, kapustę itp.

biore do śnaidania obiadu i na noc póki co:-D:-D:-D
mierzę 4 razy dziennie cukier
i raz dziennie clexan w brzusia
a posiłków mam 9:tak::tak::tak:

ale niektóre to np 6 szt paluszków sok owoc rewalka:tak::tak::tak:

Bidulka...jeszcze clexan kazał Ci brać?:-( dużo tego...ale czego sie nie zrobi dla Maleństwa...:happy:

iprobuje znalezc teraz moja nospe haha :-)w zeszlym tygodniu kupilam dwa nowe opakowania i wtrynilam je gdzies do szafki zeby latwo je znalezc a teraz nie moge sobie przypomniec do ktorej do szafki i w zadnej nie moge znalezc, i tak mysle moze by przestac brac ta nospe w sumie to jak teraz tak wiecej odpoczywam to jest mi lepiej za tydzien mam wizyte u lekarza to moze po wizycie znowu zaczne ją brac, bo od 3 tygodni bralam nospe 3 razy dziennie po 1 tabletce, tak sie zastanawiam czy to tak dobrze tyle tej nospy brac, co wy o tym myslicie???
Ja nosny brałam dość sporo przez jakiś czas. Mój lekarz mówil zawsze że brać ją doraźnie no to jak pobolewało to brałam. Teraz jak zdarza mi sie polezec i odpocząć to tez nie musze jej brać. Myśle że spokojnie możesz ją brać tak jak lekarz kazał. :tak:

Ja czytałam w gazetach, że generalnie nie ma przeciwwskazań, ale trzeba pamiętać, żr to dużo soli, więc z rozsądkiem. Za to podobno lepiej darować sobie karpia, grzyby, kapustę itp.
ja za sledziami to nie przepadam, wiec ich raczej nie bede jesc chyba ze jakas ciotka zrobi jakies nowe i zeby byly troch kwasne to wtedy symbolicznie spróbuje, ale pierozkow z kapusta i grzybkami i uszek z grzybkami to niestety nie odmowie sobie bo je uwielbiam najlepsze potrawy na calej wigilii :)

patinka dzieki za rade chyba bede musial zlustrowac te wszystkie szuflady i znalezc moja nospe

reklama
Do góry