u nas sa prawie i wylacznie tylko ryby..tak juz mam, rodzina rybaków ze strony taty, no i mieszkanie nad morzem zobowiazuje
no wiec bedzie zapiekanka rybna w ciescie francuskim (z dorszem i łososiem pod beszamelem
karp z pieczrkami, ryba po grecku, sledzie po zydowsku, i pewne ze dwie czy trzy inne wariacje
(sałatka z ogórkiem obowiązkowo!!! + z orzechami ) łosos w galarecie..albo szszłyczki z łososia i ananasa w glazurze czosnkowej z sosem sietanowym:0 jejjjj.....uwielbiam ryby!!!:-)
reklama
mcgosia - norma jest chyba do 140 z tego co pamiętam, więc na pewno masz przekroczoną trochę, ale pewnie bez insuliny się obejdzie. Ze słodyczy możesz oczywiście zrezygnować, ale z ustalaniem diety lepiej nie kombinuj sama, tylko po konsultacji z diabetologiem, bo możesz bardziej dzidzi zaszkodzić niż pomóc.
nie chodzi mi o diete jako taką, tylko o to żeby wykluczyć co nie potzrebne czyli, cukier, tłuszcz

mcgosia
wpadnij na słodkie marcóweczki coś ci tam napisze o dietce i leć do diabetologa nie ma co czekać
dzięki rybka już tam lecę

mrozik_j
Sierpniowa mama'07
ojjj Adelina - chyba musisz parę przepisów wrzucić, tak mi smakla narobiłas :-). A ryby pewnie świeże macie (w większości)
. Ja bardzo poproszę o przepis na zapiekankę i łososia w galarecie. Ja raczej mało rybna jestem, ale łososia uwielbiaaaaam

ojjj Adelina - chyba musisz parę przepisów wrzucić, tak mi smakla narobiłas :-). A ryby pewnie świeże macie (w większości). Ja bardzo poproszę o przepis na zapiekankę i łososia w galarecie. Ja raczej mało rybna jestem, ale łososia uwielbiaaaaam
Przepis na zapiekanke wrzucony;-) dodatkowo na łososia w galarecie i roladki z łososia
moniat84
Fanka BB :)
moniat84 - mój bąbelek też w poprzek chyba leży, bo ciągle czuję jakby sie dzidzia rączkami i nóżkami zapierała o moją miednicę... Tak mnie pcha, chyba chce sobie mieszkanko poszerzyć. I fakt... mniej chodzenia na siku dzieki temu jest... Ale mam nadziję że jeszcze znudzi sie tą pozycją i obruci sie główką w dół![]()
Ja czuję dzieciaczka wyżej, myślę, że jest odwrócony przodem do mnie, bo bardzo po bokach go czuję a czasami sie dupką wypina (tak mi się wydaje bo na 100% nie jestem pewna

Styczniówki już dwie rozpakowane!!!
Hej marcówki.Ja juz dzisiaj ciasto zrobilam,podlogi pomylam teraz mam czas na bb.Maly jakis maloaktywny dzisiaj troszke z rana pokopal.A teraz cisza
no cóz widocznie ma taki dzień.Wieczorkiem pewnie nadgoni Łobuz.
McGosia wwpolczuje wyniku ale nie martw sie nie Ty pierwsza i nie ostatnia.Ja muszę sie przejsc w tym tygodni na ta glukoze.Ale jakoś mi niezbyt spieszno
Adelina moge z Tobą zamieszkać.JA UWIELBIAM RYBYYYY w kazdej postaci.Moj R chociaż jest kucharzem to ryb nie lubi i mi ich nie robi

Moniat o kurde az 2!!!MAsakra po nowym roku się pewnie u nas zacznie.
Mirosia oj nie przejmuj sie ja tez sie strasznie rozleniwilam najchetniej bym z lozka nie wychodziła,ale spacerek dzisiaj zaliczylam,piekna pogoda na slasku!

McGosia wwpolczuje wyniku ale nie martw sie nie Ty pierwsza i nie ostatnia.Ja muszę sie przejsc w tym tygodni na ta glukoze.Ale jakoś mi niezbyt spieszno

Adelina moge z Tobą zamieszkać.JA UWIELBIAM RYBYYYY w kazdej postaci.Moj R chociaż jest kucharzem to ryb nie lubi i mi ich nie robi

Moniat o kurde az 2!!!MAsakra po nowym roku się pewnie u nas zacznie.

Mirosia oj nie przejmuj sie ja tez sie strasznie rozleniwilam najchetniej bym z lozka nie wychodziła,ale spacerek dzisiaj zaliczylam,piekna pogoda na slasku!
1kkarolaa1
Fanka BB :)
Zapraszam,u mnie rybki i kuchnia francuska rządzą..a..i tez pracowałam jako "juz prawie szef kuchni":-):-):-) czyli jego zastepca i chef de partie we Francji...cholernie ciezka praca, szanuj męża

a i na pomorzu niestety pogoda taka ze sie chwalic jej nie da...zero sniegu nic a nic..za to mróz i szaro..wygląda jak na syberii jakijs...brr
oj szanuje męża:-) bo sama jestem lewa w kuchni.No takie proste rzeczy zrobic zrobię ale nic wiecej.
Zreszta ja tez pracuje w gastronomii bo jestem kelnerką ,barmanką i baristką w jednym:-) wiec wiem jaki to kawalek chleba.
Zreszta ja tez pracuje w gastronomii bo jestem kelnerką ,barmanką i baristką w jednym:-) wiec wiem jaki to kawalek chleba.
reklama
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Własnie wróciłam z miasta,u nas tez mało sniegu,ale mróz.Wyniki dobre,chociaż za mało krwinek czerwonych,ale na pocieszenie zadnych bakterii w moczu.O to juz dwie rozpakowane,juz niedługo my zaczniemy