reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie wieczorną porą:-)
Widzę, że temat zrzędzących babć jest wiodący, póki co to jakoś nie miałam styczności z "życzliwą babunią" bo by poleciały ostre słowa. Ale musze przyznać że większa zniczulica jest u mężczyzn i kobiet takich ok 20-30 lat niż starszych do 40-50lat!!bo o staruszkach nie wspomnę:eek: Parę razy ustaiła mi miejsca kobieta własnie ok 40:tak:

Ale pytanie z innej beczki:tak:W jakiej pozycji najlepiej wam się śpi:sorry:Wiem ze najlepiej spać na lewym boku a ja wręcz nie mogę:confused2:Przed ciążą spałam albo na lewym albo na parwym a teraz to tylko na plecach i na parwym boku. Zastanwiam się czy ta pozycja może żle wpłynąc na dziecko?? Może sobie wkręcam ale na plecach ma się płytki oddech a po prawej stronie idzie jakiś nerw czy żyła (nie pamiętam) i też nie powinno się spać a ja tylko te pozycję preferuję:sorry: Co o tym sądzicie a jak wam się śpi najplepiej??
Dronka mi sie super spi na plecach tez :tak: Ale ponoc niewskazane, bo cos tam sie uciska i zle dla dzidziolka i mamusi :cool:
Wiec sie troche na prawym i troche na lewym :happy: i czasem na plecach :-p

reklama
Witam się z wami kochane.
Dzisiaj jakiś ciężki dzień mam nie mogę się ruszyć , strasznie nola mnie plecy po lewej stronie, nawet schylić i przekręcić się nie mogę.

Witajcie wieczorną porą:-)
Widzę, że temat zrzędzących babć jest wiodący, póki co to jakoś nie miałam styczności z "życzliwą babunią" bo by poleciały ostre słowa. Ale musze przyznać że większa zniczulica jest u mężczyzn i kobiet takich ok 20-30 lat niż starszych do 40-50lat!!bo o staruszkach nie wspomnę:eek: Parę razy ustaiła mi miejsca kobieta własnie ok 40:tak:

Ale pytanie z innej beczki:tak:W jakiej pozycji najlepiej wam się śpi:sorry:Wiem ze najlepiej spać na lewym boku a ja wręcz nie mogę:confused2:Przed ciążą spałam albo na lewym albo na parwym a teraz to tylko na plecach i na parwym boku. Zastanwiam się czy ta pozycja może żle wpłynąc na dziecko?? Może sobie wkręcam ale na plecach ma się płytki oddech a po prawej stronie idzie jakiś nerw czy żyła (nie pamiętam) i też nie powinno się spać a ja tylko te pozycję preferuję:sorry: Co o tym sądzicie a jak wam się śpi najplepiej??
Dronka ja przed ciążą spałam na brzuchu i teraz nie mogę sobie w ogóle miejsca znaleźć, na plecach ciężko mi się oddycha a jak leżę na boku to Jasio bardzo kopię. Tak więc moja pozycja jest jakaś taka dziwna w nocy, wkładam sobie między nogi kołdrę i pod lewy bok także mogę się trochę bardziej przekręcić na bok nie uciskając brzucha, smiesznie to wygląda no ale jest w miarę wygodnie:-D

cześć dziewczynki :sorry:
dziś jestem w dziwnym nastroju... dowiedziałam się od dziewczyny, z którą pracuję, że jej kuzynka urodziła 3 tygodnie temu dziecko. kilka dni temu wyszła z domu "do sklepu", nie wróciła na noc i dziś rano znaleźli jej ciało :szok: :szok: okazało się, że rzuciła się z klifu do oceanu :szok: :szok: :szok: taką miałą depresję poporodową :szok: :szok: :szok:
nikt nic nie zauważył, a lekarz pierwszego kontaktu zlekceważył objawy, mówiąc, że spadek formy jest po porodzie normalny :szok: :szok: :szok:
szok :-(

zazdroszczę Wam tych zwolnień... moja lekarka nie daje, bo przecież ciąża to nie choroba... raz mi dała, jak sie u niej popłakałam z bólu...
na macierzyński zamierzam iść od 1 marca... zobaczymy, jak to będzie...

moniskabe- na 99% w soczewach nie można rodzić. nic to, z bliska dziecko jakoś zobaczę :-p

aguś27- stare baby sa niereformowalne i szkoda, że jej nie przyłożyłaś z główki!
ja nie spotkałam się ostatnio z nieuprzejmością, wręcz przeciwnie, kobieta mnie puściła w sklepie. a na resztę ludzi nie patrzyłam, może ktoś się krzywił ;-)

dronka- ja śpię niby na lewym boku, ale nie dam głowy potem :-p chociaż jak mnie dopadnie ból pleców, to jak się położę, to potem budze się rano w tej samej pozycji z odciśniętym uchem i zdrętwiałymi kończynami...

Tabasia- ja idę w poniedziałek do szpitala... ale najpierw mam tą glukozę, a dopiero potem "badanie". usg dopiero za miesiąc!!
a glukozę mam tylko dlatego, że w wywiadzie na pierwszej wizycie powiedziałam, że moje obie babcie mają cukrzycę, tylko dlatego mi robią...

ale wczoraj znalazłam irlandzki odpowiednik BB :-) i był tam wątek między innymi o skurczach.
nasi lekarze (narzekamy, ale jednak sa najlepsi!) dają magnez, no-spę, albo te inne leki. a ja z ichniego forum dowiedziałam się, że na skurcze najlepsze są:
banany wieczorem (tu się zgodzę, bo tam potas jest)
mleko ciepłe wieczorem (bo ma wapno!!!!! a co ma jedno z drugim??)
picie toniku!!!!!!!! (a ja czytałam, że ciężarnym nie można, bo jakiś środek tam jest...)

tak więc potwierdzę słowa Tabasi: bez prywatnych wizyt ani rusz!

uwielbiam spac na boku i zawsze tak zasypiam i staram sie duzo na lewym ale takze i na prawym ,nieraz tak chwilke na pol brzuszku ale wtedy niunia kopie i nie chce jej tam sciskac :))

Qrcze dziewczyny a myślicie, że mała kopie najbardziej jak śpie na plecach (czyli w mojej ulubionej pozycji w ciąży) tzn że jest jej nie wygodnie?? Bo jak próbuje spac na lewym to cisza...tylko że mi nie wygodnie:-(
Często budzę się na prawym boku - hmmm tak na pół brzuchu bo jedną nogę mam zgięta a drugą wyprostowaną :eek:
Chyba będę musiala zaopatrzyć się w tego rogala do spania...bo jak wkładam sobie jaśka to nie pomaga:sorry:

Miłej nocki bo uciekam do łóżeczka :)

Ionka jaka historia :szok: Przerazajace :shocked2: Biedna dziewczyna...
Ja tak jak pisalam znalazlam nareszcie swietnego gina u nas w Galway :-) Chociaz taki plus.
Czyli zrobia Ci dwa usg w szpitalu?
Bo ja mialam jedno w 20tc, a drugie to tylko ze wzgledu na lozysko zrobia mi w lutym.
Glukoze bede robic prywatnie.

Zmykam spac, do juterka, spokojnej nocki zycze ;-)

Ionka jaka historia :szok: Przerazajace :shocked2: Biedna dziewczyna...
Ja tak jak pisalam znalazlam nareszcie swietnego gina u nas w Galway :-) Chociaz taki plus.
Czyli zrobia Ci dwa usg w szpitalu?
Bo ja mialam jedno w 20tc, a drugie to tylko ze wzgledu na lozysko zrobia mi w lutym.
Glukoze bede robic prywatnie.

Zmykam spac, do juterka, spokojnej nocki zycze ;-)

no dwa usg w szpitalu: pierwsze miałam w 13 tygodniu, a drugie i ostatnie mam w połowie stycznia.
w poniedziałek mam tylko glukozę i taka wizyte ogólną: pewnie mocz papierkiem i pytanie o samopoczucie...

reklama
Tabasia ten twój dzień to naprawde masakra- a z tymi wizytami:szok: ale powiem że czasem i prywatnie to scyzor sie otwiera!
Dronka najfajniej spi mi się na plecach i wtedy biodra nie naparzają ale nie wolno długo leżeć tak bo jest ucisk macicy chyba na główną żyłę i wtedy mniej tlenu dopływa do naszych maluszków! Niektóre kobitki mdleją leżąc zbyt długo na pleckach!

yłam dziś na Usg w szpitalu niby 3d ale takie 5 minut , mój gin sprawdzał tętniczki od serduszka --są trzy ładniutkie, ale powiedział że mam mało wód płodowych ! Szkoda że dalej nic z tego nie wynikło i tylko znów sie denerwuję!
Moja mała waży około 1270 ale podobno nie jest zbyt duża:tak:! Oki ale jest dobrze!
Dobranoc!!

Do góry