reklama
moniat84
Fanka BB :)
ja lykam tylko kwas foliowy i nic więcej
Kwas foliowy o nazwie folik? Czytałam że są też inne, zawierające więcej kwasu foliowego w jednej tabletce. W jakiej ilości bierzesz?
ufff.. własnie wrócilam od lekarza w związku z tymi moimi plamieniami, okazało się, ze związane one były z przypadajacym mniej więcej w tym czasie okresie i nie mam się nimi co marwić bo są znikome, moja macica jest dopiero lekko rozpulchniona więc usg jeszcze nic by nie pokazalo, jeszcze troche cierpliwosci dostalam zapobiegawczo luteine. Cieszę się, że wszystko ok!!!
A co do witanim to biorę narazie tylko kwas foliowy.
Upał dzisaiaj straszny...ufff, miłego dnia marcóweczki;-)
ccaroline85
Mama Dawidka i Natalki :)
ufff.. własnie wrócilam od lekarza w związku z tymi moimi plamieniami, okazało się, ze związane one były z przypadajacym mniej więcej w tym czasie okresie i nie mam się nimi co marwić bo są znikome, moja macica jest dopiero lekko rozpulchniona więc usg jeszcze nic by nie pokazalo, jeszcze troche cierpliwosci dostalam zapobiegawczo luteine. Cieszę się, że wszystko ok!!!
Super, że wszystko w porządku ja mam jutro pierwszą wizytę nie mogę się doczekać
moniat84
Wkleję wam linka do artykułu o wadach cewy nerwowej.
Kwas foliowy a wady cewy nerwowej :: MediWeb.pl
Z tego wynika że kwasu foliowego nigdy za wiele, chyba kupię sobie ten feminatal 800.
Z tego wynika że kwasu foliowego nigdy za wiele, chyba kupię sobie ten feminatal 800.
Super, że wszystko w porządku ja mam jutro pierwszą wizytę nie mogę się doczekać
To trzymam kciuki może już serduszko zobaczysz
0,4 mg lekarz powiedzial ze to wystarczająca dawka i nie ma potrzeby wiecej, bo pytalam sie czy jedna nadal lykac czy wiecejKwas foliowy o nazwie folik? Czytałam że są też inne, zawierające więcej kwasu foliowego w jednej tabletce. W jakiej ilości bierzesz?
Ja bym nie przesadzała z tym kwasem foliowym nadmiar tez jest szkodliwy.Wkleję wam linka do artykułu o wadach cewy nerwowej.
moniat84
Ja bym nie przesadzała z tym kwasem foliowym nadmiar tez jest szkodliwy.
To dlaczego tak mi lekarka zaleciła
reklama
moniSkaBe
Ja biore jedna tabletke Foliku, pijam sok pomaranczowy, jem groszek, ryz. Takze wydaje mi sie ze dostarczam odpowiednie ilosci tego kwasu.
Katrinka jak sie czujesz?
ja wlasnie sie tak objadla.. zamowilismy do pracy chinczyka.. ale porcje to daja chyba dla 3 osob objadlam sie jak prosiak i jeszcze zostawilam na pozniej az mi niedobrze :/ blee :-)
Katrinka jak sie czujesz?
ja wlasnie sie tak objadla.. zamowilismy do pracy chinczyka.. ale porcje to daja chyba dla 3 osob objadlam sie jak prosiak i jeszcze zostawilam na pozniej az mi niedobrze :/ blee :-)