reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

po najdłuższej przerwie w jedzeniu? ;) a tak serio, to przegotowana woda działa rozluźniająco.

my juz praktykujemy picie z kubka niekapka, codziennie próbujemy, a jest on od 4 miesiąca. wiele nie pije z niego, ale zaczynam przyzwyczajać. my mamy taki z TT (jakby butelka TT z ustnikiem i rączkami).

u nas leje, siedzimy w domu :)
aaaa, dałam małej przedwczoraj ciupkę jabłuszka skrobanego (razem wyszła może mała łyżeczka) i mała ma chyba na nie uczulenie! jak jej przejdzie, to dam znowu, muszę sie upewnić, czy to naprawdę alergia na jabłko.

reklama
To prawda, że co dziecko to obyczaj, ale z tego co czytałam w języku niemowląt, to dziecko powinno ssać ok 20-25 minut inaczej sie nie najada:/ I przyznam, ze jak zaczelam Malego mobilizowac do dluzszego ssania (mala przerwa na odpoczynek, odbicie i znow cyc) to dluzej wytrzymuje bez cyca nawet 4 godziny w dzien, kiedy wczesniej czasami bylo jedzenie co godzine.

Pytanko: czy ktoras z Was przyjmuje Cerazette? Jestem ciekawa opinii:)

Pytanko: czy ktoras z Was przyjmuje Cerazette? Jestem ciekawa opinii:)

Ja to biore juz od 3miesiecy. I nie widze, zeby na mnie zle dzialalo, tylko od 4 dni mam krwawienie i nie wiem czy to okres, czy po prostu plamienia, bo jest tego b. malo.Ale tez nie mam porownania, bo to sa moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne...

haha moja laska to chyba nigdy nie jest na czczo :-)

Magda na drugim szczepieniu wazyla prawie 6800, ona chyba jest bardzo dluga, tez mi jej nie mierzyli ale tak mi sie wydaje, bo buzie ma raczej drobna.

a moj Syn dzis byl u fryzjera z malzem i obcial mi wlosy na zapalke , hehe, a mial takie sliczne blad wloski... no ale na lato tak wygodniej, tym bardziej ze Bartek nie chce myc wlosow.

u nas sie chmurzy , pewnie w nocy beda burze

Ja po porodzie dostałam okropnej wysypki na całym ciele - okazało się, że to uczulenie na antybiotyk, który mi podali po odejściu wód. Oprócz różnych mazideł dostałam Zyrtec, podobno można go brać podczas karmienia, przynajmniej lekarze w szpitalu byli takiego zdania. Wtedy jeszcze usiłowałam karmić piersią.

Tez gdzies czytalam ze po szczepionce powinien byc slad i to powinien sprawdzac pediatra na nastepnym szczepieniu.

Bosze jakie Wy macie duze dzieci :szok: Mój Hank z 21 lutego a 2 tygodnie temu wazyła 5250 i 65cm :-D malizna taka ale raczki i uda tłuscutkie. Ale chyba sie ciesze bo to dziewczynka to niech mała bedzie. Do tego od kilku dni chce byc ciagle noszona. Nawet na wózek sie obraziła i trzeba ja nosic...

a myslalam ze to tylko ja mam olbrzyma :-D
U nas niektore ubranka na 68 za male - spioszki na styk albo za krotkie, a niektore kaftaniki za obcisle :-D Zwaze Adasia na poczatku lipca bo wtedy bedziemy u lekarki ale podejrzewam ze wtedy to spokojnie z 7kg juz bedzie...

reklama
Hmm to ja jakis czas temu byłam w aptece bo mnie alergia meczyła jak drzewa pyliły. I farmaceutka powiedziała ze nic nie mozna brac jak sie karmi. Zreszta mam rozne leki w domu na alergie i na wszystkich jest napisane ze nie za bardzo :no: Nawet na kroplach do oczu juest napisane ze jest znikome prawdopodobienstwo dostania sie do mleka ale i tak nie zalecaja, a jesli to konieczne to po konsultacji z lekarzem. Ale krople bralam bo bym sobie oczy wydrapała.

Do góry