reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzięki dziewczyny.
Mirosia - powiedz mi tylko proszę czy jak odciągałaś do całkiem pustej piersi to czy pokarmu nie było czasami więcej?? Bo mi wszyscy powtarzaja, że mam odciągać ale nie do konca tylko do uczucia ulgi.
A kapusta rzeczywiście najlepsza, chociaż cieżko bylo ja kupic w Swieta:tak:

reklama
No własnie słyszałam ze do 12tyg trzeba isc,jutro mąz idzie do jego lekarza i mu wystawi skierowanie:tak:Miał juz badane w szpitalu,ale niewiem czy to sie liczy bo w ksiązeczce niema tego zapisane.

Bioderka chyba zawsze są badane w szpitalu, ale później mimo wszystko trzeba udać się na usg. Moja Basia ma nawet wpisane w książeczce, że były zbadane bioderka i ze jest wszystko ok, ale i tak dodatkowo jako zalecenie otrzymaliśmy aby udać sie na usg.

Dzięki dziewczyny.
Mirosia - powiedz mi tylko proszę czy jak odciągałaś do całkiem pustej piersi to czy pokarmu nie było czasami więcej??

nie było więcej dzięki przyłożonej kapuście.
Mi tak kazali robić,jak zadzwoniłam do ambulatorium całodobowego, bo mnie to zapalenie piersi złapało w weekend kiedy przychodnie pozamykane. I wieczorem już było po gorączce i po zapaleniu piersi.

jeju, dziewczyny...padam na ryj normalnie:dry:
mały ma od 3 dni taką kolkę, że aż mi się ryczeć chce, jak patrze na jego męczarnie

nosimy go, masujemy brzuszek przed jedzeniem, ocieplamy brzunio prasowaną pielucha, podajemy herbatkę koperkowa - masakra:sorry2:

wczoraj pomogła ostateczność zalecona przez doktor - termometr w pupci - baki odeszły, a potem walnął mega kupę

ale tego codziennie robić nie wolno - już sama nie wiem, jak mu pomóc:-(

Taaak, ja uwielbiam, gdy podczas karmienia Kubek zasypia, a potem wali kupę i trzeba go przewijać, a wtedy się budzi:-p

fiolkowa skad ja to znam ;)

tak,tak...u mnie to samo:-D:-D:-D

Wama - ja z Filipkiem byłam na usg bioderek i nie było żadnych szpagatów. Kłada najpierw dzecko na jednym boczku i głowica od usg jeżdżą po nóżce (taką coś na styl jak brzuszek w ciąży podglądają).
Później biorą dziecko na drugi boczek i powtórka. Wiele dzieci wręcz przesypia to badanie. Mój mały sie darł jakby go ze skóry obdzierali wprawdzie, ale to dlatego że on nie lubił jak go ktoś trzymał żeby sie bnie ruszył,

Hejka Mamuski.Własnie sie wkurzyłam,nie dosc ze synek był prawie półtora miesiąca w szpitalu to teraz jak jest dobrze to mały ma gorączke dałam mu paracetamol w czopkach dla niemowląt,niechce mi jesc teraz akurat spi.Chciałam mu zmienic mleko na Nan 1 to niestrawił tego tylko zwymiotował,chyba bede musiała dawac mu ten bebilon nenatal jeszcze.Niewiem jak to bedzie az płakac sie chce.:-(

ccaroline- ja ten Infacol daje tak jak pisze na ulotce - wyciskam do buzi zawartosc. Pierwszy raz podalam wczoraj wieczorem choc Adas ma dopiero 2 tygodnie a on niby jest od miesiaca...no ale tak mi sie wydawalo ze sie prezy i ze to brzuszek.... Spal spokojnie wiec mzoe mu pomoglo :-)
Dzis rano tez ewidentnie mial problemy z brzuszkiem (moj starszy synek tez mial zwykle rano) to mu dalam troche herbaty z kopru ale potem przed mlekiem ten Infacol. Teraz spi.

Madzia - wspolczuje tych problemow...dawaj mu jeszcze ten Bebilon i poradz sie lekarki jak przejsc na Nan. Jak ja przechodzilam z jednego mleka na inne przy starszym synku to je mieszalam i potem stopniowo zmienialam proporcje (za rada lekarki) - przypuscmy - Bebilonu 2,5 miarki + Nan 0,5 miarki. Nastepnego dnia Bebilonu 2 miarki + Nan 1 miarka itd.

reklama
mój jutro kończy 2 miesiące a od 3 tygodnia miał niesamowite kolki i tak jak u Ciebie nie pomagało nic nawet suszarka na brzuszek.
dopiero gdy kupiłam kropelki BOBOTIC to dopiero przyszła poprawa ipodaje je 3 x dziennie po 8 kropelek mieszm ze swoim pokarmem i kolek niema.
może u Ciebie też zadziałają
POWODZENIA

Do góry