reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

pediatra wystawia skierowanie, przewaznie na 1 wizycie. widze ze twoj synek ma juz 7 tyg, a badanie trzeba zrobic nie pozniej niz do 12 tyg. jak nie masz tego skierowania to sie upomnij i szukaj gdzies bliskiego terminu (jak nie bedzie nic szybko, to zostaje prywatnie pojsc)

reklama
Pewnie że normalne :tak:

Dziewczyny, mam pytanie - jak wasze dzieci tolerują Infacol? Ja kupiłam małemu Bobotic, ale strasznie mu nie smakuje i wcale się nie dziwię, bo to ohydne jest :szok:. Żal mi go męczyć tym paskudztwem. Adaś nie ma kolek (stwierdziłam, że te płacze wieczorne to nie kolki, tylko zmęczenie), ale w nocy ma problem z bączkami i kupą - stęka, pręży się, czasem popłakuje, a kupe robi dopiero rano najczęściej.

Ja swojemu daję Esputicon jak ma problem z bączkami i kupką. Esputicon jest bez smaku, a i działa (przynajmniej na mojego Olka).

No własnie słyszałam ze do 12tyg trzeba isc,jutro mąz idzie do jego lekarza i mu wystawi skierowanie:tak:Miał juz badane w szpitalu,ale niewiem czy to sie liczy bo w ksiązeczce niema tego zapisane.

Ja nie znam sie na bioderkach, ale tutaj bada je pediatra i jesli nie stwierdzi, ze cos jest nie tak, to nie wysyla dziecka na zadne dodatkowe badania. Slyszalam, ze te badania sa dosc bolesne dla maluszkow, bo praktycznie na sile robia im szpgaty, zeby zbadac bioderka. I zastanawiam sie wlasnie dlaczego w Polsce lekarze tak rygorystycznie kieruja na te badania, gdzie w wiekszosci innych krajow robi sie je bardzo sporadycznie.

a ja cieszylam sie ze odparzenie zniknelo a za to pojawil sie katar:-:)-:)-(

psikam woda morska, odciagam marimerem ale co jeszcze moge zrobic??? a czego nie??? strasznie sie meczy z tym katarem...

blueberry77 ja pawelkowi dalam kilka razy infacol i spoko, sama probowalam i nie jest zly, taki pomaranczowy:tak:
puszczal baczki i kupki robil ale on z tym problemow wiekszych nie mial wiec u nas to jednak chyba nie kolki... tylko balam sie ze to kolki bo plakal tak bardzo...

Dzięki dziewczyny, wypróbuję chyba Esputicon, bo ten nasz Bobotic jest niby malinowy, a małemu nie podchodzi strasznie. Przed chwilą mi o mało nie zwymiotował :baffled:. Fakt, że ma dość ostry smak.

Patinka, płacz wieczorem może być przez nadmiar bodźców - dziecko wtedy nie może się wyciszyć i zasnąć, a jest bardzo zmęczone. Z kupą w nocy mam podobną sytuację :-(. Nie przejmuj się, to normalne że maluchy płaczą.

moje dziecko dzis tez nie chce spac.. noc juz byla masakryczna, bo budzil sie non stop, rano tez nie spal, ledwo chwile po poludniu, a teraz znow sie zaczyna. od porodu jest ze mna maz i pomaga w dzien przy malym, ale od czwartku idzie do pracy - co bedzie wtedy?!

moja też jak zmęczona, to okropnie drażliwa. ma to po mnir heheh, bo jak ja nie dośpię, to jestem baaaardzo nieprzyjemna dla wszystkich ;)
i też stęka, pręży się, robi się czerwona na buzi, a kupa przychodzi za parę godzin. chyba już tak jest z tymi naszymi maluchami...
Espumisan ma bananowy smak- osobiście nie próbowałam, ale pachnie bananowo. jak daję Oli 5 kropelek do butelki, to razcej smaku nie czuje i pije normalnie.

Mirosia- czytałam tu na BB jak to jest z tym okresem i nie ma reguły :( ja myślałam, że dostałam- piersią nie karmiłam wcale, no ze 3 razy, ale jednak nie.

U nas na szczęście nie ma problemów z brzuszkiem. Kuba sadzi bąki jak szalony ;-)
a ja cieszylam sie ze odparzenie zniknelo a za to pojawil sie katar:-:)-:)-(

psikam woda morska, odciagam marimerem ale co jeszcze moge zrobic??? a czego nie??? strasznie sie meczy z tym katarem...

blueberry77 ja pawelkowi dalam kilka razy infacol i spoko, sama probowalam i nie jest zly, taki pomaranczowy:tak:
puszczal baczki i kupki robil ale on z tym problemow wiekszych nie mial wiec u nas to jednak chyba nie kolki... tylko balam sie ze to kolki bo plakal tak bardzo...
Kuba też dziś złapał katar i to chyba ode mnie:no: Pediatra zalecił wodę morską, odciąganie i Nasivin 0,01 - można go stosować od 1 tygodnia bodajże. Mam nadzieję, że pomoże, bo biedaczek się męczy nawet jak śpi:no:
Aha - i kłaść na brzuszku, żeby mu ta wydzielina spływała, tylko trzeba wtedy bardzo pilnować malucha.

reklama
Do góry