reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

czesc dziewczyny jak tam sie czujecie ?? mam nadzieje ze bardzo dobrze

słodziutka u mnie infekkcji nie bylo , lekarz podejrzewa niewydolnosc szyjki ale mowi ze to malo mozliwe bo pierwszy raz rodzilam, dzidzia byl w 100% zdrowym chlopczykiem i nie on zawinil.... poprostu dostalam skurczy ktorych nie odczuwalam nawet i to doprowadzilo najpierw do rozwarcia pozniej do wypuklenia echerza plodowego... gdybym poszla wtedy do lekarza w niedziele co sie tak zle czulam ze bolal mnie zoladek i brzuch na zmiane ehhh.. ale nic juz nie moge zrobic juz za pozno ... :-( nastepnym razem bede chodzila co dziennie do lekarza jak bedzie trzeba.... w ogole przeciez 3 tygodnie przed szpitalem bylam na wizycie u swojego gina i szyjke mialam dluga jak pisalam wtedy i wszystko bylo ok... nie mam pojecia co sie stalo moze zle cos robilam moze za duzo sie z mezem kochalam moze cos dzwignelam jezu nie mam pojecia .

wiecie co jest najgorsze?? pisalam wam ze moj maz mial dziewczyne co ma urodzic jakos w listopadzie o ile juz nie urodzila... snilo mi sie dzisiaj ze szlam na spacer z moim m i ja spotkalismy a ona sie ze mnie smiala do rozpuku ze ja nie potrafilam urodzic i dac mu zdrowego synka :no::-( to bylo okropne.... mam wrazenie ze bog nas ukaral za to ze on od nie odszedl i nie chcial wrocic jak ona mu powiedziala ze jest w ciazy i zaczelismy byc razem.... :zawstydzona/y::-( bo to dla mnie najbardziej prawdopodobna odpowiedz.... boje sie ze jak ona urodzi bedzie mu glowe zawracac a ja na nowo bede wszystko przezywac i bede cierpiala bo sie boje ze maz bedzie chcial tam jezdzic i sie zajmowac podczas gdy my swiezo po stracie jestesmy :-( tego sie najbardziej obawiam tak strasznie ze przestac myslec o tym nie potrafie :-(

reklama
Mississnie mów tak, że Bóg Cię ukarał, za miłość Was miał karać? bo z miłości jesteście ze sobą nie?? Myślę, że Twój mąż racjonalnie podejdzie do tego i nadal będzie Ciebie wspierał i nie zostawi Cię w tej sytuacji samej... proszę nie obwiniaj się, serce mi się kraje na to wszystko. Życie potrafi być okrutne, ale wbrew pozorom nie mamy na nie aż tak dużego wpływu, bo wszystko jest gdzieś tam zapisane!

dzien dobry wszystkim:)

Patinka ja tez juz odliczam dni do swiąt, pierwszy raz w zyciu:D nie wiem dlaczego ale najchetniej juz teraz nakupowalabym gwiazdeczek ozdób..a wczoraj z młodym oglądaliśmy "Ekspress polarny" taka świateczna bajka, świetna do tego..no i dzisiaj zaraz ja sie obudzilam wypatrywalam sniegu:)

MIsss nie podchodz w takiej kategorii do swojego męza i calej tej sytuacji..jemu tez jest pewni ciezko, bardzo ciezko..i najwazniejsze ze macie siebie! Co do snu..w snach zawsze nachodza nas w postaci jakis strasznych snow nasze obawy smutki..ale to tylko sny. On wybral Ciebie, bo cie kocha, prawda? wiec nie ma wiecej pytan..

No..a ja leze i leze, łyknelam no-spe forte, a poza tym..okazalo sie ze skonczyla mi sie ksiazeczka RUM i nie wiem co mam zrobic bo: nie jestem njprawdopodobniej ubzpieczona wiec nie wydadza mi nowej az do 8 grudnia, kiedy to skoncze 26 lat i do ubezpieczalnie zglosi mnie uczelnia..załamka:/ rodzice w Szkocji wiec nie moge ubezpieczyc sie u nich..a meżatka jeszcze nie jestem:?//// nie znam sie na tym wszystkim..a na sama mysl o jakims urzedzie jest mi slabo:/

p.s. na śniadanie nalesniki z nutella!:)

Kochana Emilko, nie obwiniaj się, ale powiem Ci że my jak dwa razy starcilismy kruszynke, to też się obwiniałam, i troche było myslę w tym racji, bo okazało się że mam niedoczynność tarczycy i nie domoge progesteronową, a sprawdziła to dopiero moja gin(której ufam bezgranicznie tearaz)wcześniej inni mówili że dwie strtaty to tylko statystyka i że po 3 się robi badania co mogło być przyczyną, eh całe szczęście trafiłam na swoją gin która powiedziała mi na pierwszej wizycie że nie dopuści do 3 starty...
Ale i tak nie można się obwiniać, tylko trzeba działać, zrób wszystkie badania, nawet takie które wydawać się by mogły bezsensowne, poczekaj 3-4 cykle i do roboty:-)wszystko się ułoży, na pewno, całuję i z całych sił 3mam kciuki.

dzien dobry wszystkim:)

Patinka ja tez juz odliczam dni do swiąt, pierwszy raz w zyciu:D nie wiem dlaczego ale najchetniej juz teraz nakupowalabym gwiazdeczek ozdób..a wczoraj z młodym oglądaliśmy "Ekspress polarny" taka świateczna bajka, świetna do tego..no i dzisiaj zaraz ja sie obudzilam wypatrywalam sniegu:)

MIsss nie podchodz w takiej kategorii do swojego męza i calej tej sytuacji..jemu tez jest pewni ciezko, bardzo ciezko..i najwazniejsze ze macie siebie! Co do snu..w snach zawsze nachodza nas w postaci jakis strasznych snow nasze obawy smutki..ale to tylko sny. On wybral Ciebie, bo cie kocha, prawda? wiec nie ma wiecej pytan..

No..a ja leze i leze, łyknelam no-spe forte, a poza tym..okazalo sie ze skonczyla mi sie ksiazeczka RUM i nie wiem co mam zrobic bo: nie jestem njprawdopodobniej ubzpieczona wiec nie wydadza mi nowej az do 8 grudnia, kiedy to skoncze 26 lat i do ubezpieczalnie zglosi mnie uczelnia..załamka:/ rodzice w Szkocji wiec nie moge ubezpieczyc sie u nich..a meżatka jeszcze nie jestem:?//// nie znam sie na tym wszystkim..a na sama mysl o jakims urzedzie jest mi slabo:/

p.s. na śniadanie nalesniki z nutella!:)

A gdzie byłaś ubezpieczona do tej pory? Bo dziwnie to jakos wychodzi. Jesteś osobą pracującą?
U mnie nie używa się tych ksiżeczek od lat, własciwie nigdy się uch nie używało, no ale legitymacja ubezpieczeniowa to podstawa.

blueberry77 mam pytanie skoro już zostałam moderatorką coś muszę konkretnego zrobić? czy po prostu gdy będzie potrzeba jakiś zmian u nas na dorum wtedy będziemy coś zmieniać? Pytam doświadczoną moderatorkę :-)
Wiesz, chyba nic konkretnego nie trzeba robić. Chodzi o to, żeby wyłapywać jakieś głupie teksty na forum, reklamy, zgłaszać do administracji podejrzanych użytkowników (jak ktoś się wydaje być trollem). Poza tym możesz np usuwać jakieś stare niepotrzebne wątki, albo jak są dwa wątki podobne, to możesz je połączyć żeby nie było bałaganu. Możemy sobie założyć wątek zamknięty, gdzie będziemy wstawiać zdjęcia i wtedy będziesz zgłaszać do adminek, kto ma mieć do niego dostęp, a kto nie. No i jakbyś miała jakieś pomysły, co można ulepszyć na forum, to można zgłaszać na grupie społecznościowej.

zastanawiam sie tylko jakie badania mam zrobic bo chcialabym wszystkie jakie sa mozliwe... w sumie z polodem i lozyskiem bylo wszystko ok to moja macica czy tam szyjka tylko zaczela swirowac ... dlatego lekarze sie dziwili co moglo sie stac skoro dzidzia byl zdrowy i ruchliwy... ehhh no nic zapytam sie lekarza na wizycie ... we wtorek zadzwonie do niego od razu sie umowie na kontrole czy wszystko sie dobrze goii. brzuch mnie nie boli ale za to plecy strasznie mnie bola i az do nog mi ciagnie... poczatkowa dyskopatia i porod chyba poprostu sie to wszystko nalozylo... krwawie juz bardzo malo... na szczescie... skoncze tylko krwawic i zaczne prowadzic kalendarzyk znow na te 4 miesiace przed tym jak Antoś znow mi skoczy w brzuszek .... niech sobie tylko odpocznie w niebie ten czas od wysilku jaki wlozyl w starania zeby zostac z nami na swiecie... i Bog znow go wysle do nas:tak: napewno to zrobi ... chce wczesniej jeszcze zanim bedziemy mogli sie znow starac chce wiedziec i pilnowac czy mam nadal owulacje bo wyczytalam troche ze po lyzeczkowaniu moze sie pojawic torbiel na jajniku... mam nadzieje ze tego nie bedzie... bede obserwowala i bede wiedziala kiedy znow wyjdzie slonko.... tak nam wychodzi ze w marcu bedziemy wolac synka do nas z powrotem a w marcu mija jak juz bedziemy rok ze sobą :tak: juz sie nie moge doczekac

a nie wiecie w ktorym tygodniu by mi ten szew zalozyli w drugiej ciazy tak na wszelki wypadek ?? bo lekarz mowi ze tak zrobimy ale jeszcze sie nie wypytalam... a no i czy nie wiecie czy bym mogla pozniej rodzic naturalnie... bo nie chce cesarki chce rodzic naturalnie ...

Witajcie kochane!!!!!!!!!!!

Ale miałam noc koszmarna!!!
Sebek sie budzil co chwile zeby mu wychodza i nawet załapałam sie na kawałek horroru " teksanska masakra pila mechaniczna - nastepne pokolenie" ale byl glupi....
Jedziemy z K chyba jakies meble ogladac do jakiegos bodzia czy gdzie tam gdzie jest otwarte...

Missis kochana - mysle ze ten szew zaloza Ci zaraz jak zajdziesz w ciaze....
i to co sie stało to od byle czego moze sie otwierac szyjka nawet od seksu ....jedne maja mocne miesnie inne mniej nocne....A jeszcze jak sie robi "kupe" i sie ją prze albo siku to tez od tego moglo byc. Nie jest to Twoja wina!! widocznie Bog tak chciał. Chciał miec o jednego wiecej Aniołka :) ale Pewnie Ciebie obdarzy gromadka :))

reklama
Adelina narobiłas mi smaka hehe i własnie bede szła do kuchni zrobić sobie słodkie placki ;-) ale nie mam nutelli :-(A na święta już tak czekam bo pierwszy raz są NASZE :-) pierwszy raz będziemy je przezywac jako małżenstwo i postanowilismy w wiekszości przezyc je w naszym mieszkanku. Bede pichcic pyszności mmm juz nie moge sie doczekać!! :)
missiiss ja nie mam pojęcia kiedy się zakłada taki szewek i czy można rodzić naturalnie. Hm ciekawe. Kochana Ty teraz dochodz powolutku do siebie...Nabieraj sił i przyjdzie marzec i znowu bedziecie działać :-)
Ja ide zrobić sobie slodkości i chyba coś poprasuje. Przynajmniej spodnie i koszule dla M na urodzinki mamy ;-)

Do góry