reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

bylam dzisiaj na wizycie u lekarza i będzie CHŁOPCZYK, mąż jest strasznie zadowolony, ja troche po cichu liczyłam na dziewczynke, ale z synka tez sie ciesze najwazniejsze ze na razie wszystko dobrze sie rozwija

reklama
E no to gratuluje :-):-)
Marzec będzie należał jednak do facetów!!!:-):-):tak:
Ja tymczasem spadam spać!
Dobranoc brzuchatki:-);-):biggrin2:

Hej dziewczynki!
Byliśmy wczoraj na połówkowym, i wreszcie wiemy.....DZIEWCZYNKA!:-):-):-):-) Moje przeczucia mnie nie myliły, a wszyscy mowili ze bedzie chłopak:)
Jest zdrowa, wazy 309 g, i tak pięknie sie wypieła ze nie ma watpliwosci co do płci :-)mamy filmik, pozniej wam wrzuce:-)Moj M jest najszczesliwszy na swiecie, bardzo chcial miec córeczke:tak:zreszta musze przyznac ze po cichutku tez liczylam na dziewczynke:-)
Neska ciesze sie ze z Tobą juz lepiej :tak:
Agniesia dziekuje slicznie za link, bede miala teraz co robic:-)
Caroline jak bedziesz dopisywac na liste to zmien prosze imię na Natalia :) tak jakos nas naszło na Natalke:-)
Termin porodu wg OM zgadza mi sie co do dnia z terminem wg USG:) To podobno rzadko sie zdarza.
Strasznie jestem szczesliwa, chodze poł metra nad ziemią normalnie:)

Dzien dobry!!!
Ja tez po koszmanym wieczorze....K pojechal zawiesc auto do naprawy i wrocil o 23 i to pijany na dodatek!! az dostał w ryj taka byłam zdenerwowana nawet syrop na uspokojenie nie pomogł...Koszmar jakis....a rano wstal i jak gdyby nic sie nie stalo :eek: nie moge wtedy na niego patrzec. Tak mi strasznie serce wczoraj waliło ze juz sie bałam bo az cała sie spociłam....ale kogo to interesuje....I wiecie co jestem zła na tesciów ze Maz taki jest!!!! bo widzac jacy oni sa to to jest tylko iwylącznie ich wina!!! na wszystko mu pozwalali....nic nie mowili gdy w wieku 15 lat przychodził codziennie pijany do domu. Teraz tez mu nie mówia że sie nie dokłada do mieszkania ze przychodzi pijany ze leci w h*ja ze wszystkim i na dodatek dzieckiem sie nie umie zajac!!!!! nawet niewie ze kobiecie w ciazy trzeba pomoc np zniesc wózek z dzieckiem ze schodów :/:eek::eek: bo tesc stwierdzil ze kiedys to baby w polu erodzily i bylo dobrze to ja tez tak mam.....koszmarrrrrrrrrrrrrr jakis!!!!
Ehhhh ide sniadanko robic bo trza do miasta jechac rachunki zapłacic :)))) dzisiaj sie dowiem kiedy mam egzamin na prawko!!!!
Miłego dnia kochane!!!!

Cale zycie mi wytyka bledy ktore kiedys popelnialam jak mialam 14 lat :/ zawsze wyciaga stare brudy na wieszk ,nie moge juz tego sluchac i coraz bardziej go nienawidze :/

Juz chyba nigdy nie bedzie tak jak kiedys .
Zawsze byly jakies tam klotnie ale to co sie teraz dzieje nie jest normalne .
Cale zycie jest niezadowolony to to a tamto ,cale zycie porownuje mnie z innymi znajomymi ze oni mieszkania maja ,auto a ja nie :( nie mam bo mnie zycie na raty nie bawi i nie mam zamiaru w miesiac w miesiac tylko na raty robic i cieszyc sie z mieszkania czy auta :/ wole spac spokojnie w wynajetym i zyc bez dlogow :(
Ze gdyby nie ja przez te wszystkie lata to on by juz mial to i tamto :(
Cale zycie mnie obwinia ......
To on skakal z kwiatka na kwiatek i mnie zdradzal za moja kase jezdzil po Pradze z pannica i sobie weeken spedzali a ja glupia pracowac musialam i go sponsorowalam :(

Moja niunia nie lubi jak placze a ja zawsze po tym mam wyrzuty sumienia ze ona tez jeszcze nie narodzona musi juz przykrosci znosic bo moj M nie potrafi sie zachowac .
Boli mnie serce z zalu ze tyle lat i ciagle to samo :(
- kochana w 100% Cie rozumiem....tez mam przeboje z K ale on to znowu przyjdzie z pracy i potem leci do kolegow i wraca albo w nocy albo w nocy i pijany. Ale teraz juz sie wycfaniłam za kazdym razem kiedy wraca pijany traktuje go jak smiecia i dostaje w ryj tak jak on mnie traktuje tylko psychicznie. Juz tez nie moge wytrzymac tylko ja nie moge odejsc bo nie mam gdzie...rodzice tez mnie maja w dupie.

Melduje się dziś po raz drugi.:-)

Wizyta u lekarza mineła i uffff...wszystko w porządku, łożysko ok, szyjka w porządku.:-)Dzidzia też.

Dostałam luteinę i magnez, nie wiadomo dlaczego te krwawienia miałam, po prostu niektóre kobiety tak mają i już.

W niedzielę będę miałą USG 3D, połówkowe, doktor ma podobno nagrać nam płytkę, więc moze uda mi się ją wam tu pokazać.

Muszę zrobić glukozę i lekarz uprzedził że to świństwo.
Wiecie ,że ja w pierwszej ciąży nie miałam robionego takiego badania:szok::eek:Pierwszy raz od Was o czymś takim słyszałam.

Teraz byle do niedzieli.:-)

Aha mały waży 420 g:-):-)

AGUS27 jak tam twoje połówkowe, bo miałaś mieć dzisiaj???

kamikaa biedna , faceci są beznadziejni, w ogóle nie myślą o dzieciach, że taki stres wpływa na maleństwo.:no::no:Trzymaj się:-(
- Kochana jaka duza dzidzia!!!!! to swwietnie ze wszystko ok. Trzymaj sie malenka i uwazaj na dzidziolka :))

Kamikaa - no nie brzmi to wszystko dobrze. A czy Twój mąż był z Tobą chociaż na jednej wizycie? Bo może to by zmieniło jego podejście do dziecka?

Właśnie się najadam na zapas, bo jiro idę na badanie tej wstrętnej glukozy. Prosze, trzymajcie kciuki, zebym tam z głodu nie padła tyle czasu. :-D
- a to gluzkoze robisz na czczo?? mi moja gin powiedziała ze nie musze byc na czczo

bylam dzisiaj na wizycie u lekarza i będzie CHŁOPCZYK, mąż jest strasznie zadowolony, ja troche po cichu liczyłam na dziewczynke, ale z synka tez sie ciesze najwazniejsze ze na razie wszystko dobrze sie rozwija
- Gratki kochana kolejny chłopak!!!!!
Hej dziewczynki!
Byliśmy wczoraj na połówkowym, i wreszcie wiemy.....DZIEWCZYNKA!:-):-):-):-) Moje przeczucia mnie nie myliły, a wszyscy mowili ze bedzie chłopak:)
Jest zdrowa, wazy 309 g, i tak pięknie sie wypieła ze nie ma watpliwosci co do płci :-)mamy filmik, pozniej wam wrzuce:-)Moj M jest najszczesliwszy na swiecie, bardzo chcial miec córeczke:tak:zreszta musze przyznac ze po cichutku tez liczylam na dziewczynke:-)
Caroline jak bedziesz dopisywac na liste to zmien prosze imię na Natalia :) tak jakos nas naszło na Natalke:-)
Termin porodu wg OM zgadza mi sie co do dnia z terminem wg USG:) To podobno rzadko sie zdarza.
- Gratuluje dziewuszki!!!!!!!buziak w brzuszek

Witam :-)
Gratuluję "odkrytych" córeczek i synków :-D

Kanapka z szynką (majonezem) i ogórkiem kiszonym to dyżurna ciążowa opcja u mnie :tak:

Gratuluję :) lista poprawiona :) jak będziecie znali imię daj nam znać :)

Hej dziewczynki!

Gratuluję dziewczynki :) już zmieniłąm, piękne imię wybraliście :)

Ja dziś wstałam raczej wypoczęta, jutro wolne i znowy będziemy całą rodzinką w komplecie :) Miłego dnia życzę!

witajcie
gratulacje z okazji ujawnienia się naszych bobasków
neska cieszę się, że wszystko ok
kamikaa brzuchol do góry, trudno mi coś poradzić mój mąż jest ok, najlepiej chyba doradzą osoby mające podobne problemy, ale jestem z tobą. Polecam książkę "Żona uległa" naprawdę mąż chodzi jak w zegarku zobaczycie jakich macie świetnych facetów, moja koleżanka była bliska rozwodu poczytała, przemyślała, zastosowała wszystko się zmieniło...też myślałam, że to śmieszne jak książka może pomóc, ale uświadamia wiele rzeczy, trzeba zacząć od siebie,żeby zmieniać innych

ale okropna pogoda...
lecę piec pasztecik, nie znoszę wątróbki, a to jest jedyny sposób, w którym mogę przemycić ją do organizmu. Koleżanka opowiadała, że dzieci w przedszkolu uwielbiają placki z czekoladą, które naprawdę są plackami z wątróbką, ja też mam coś z dziecka więc idę do garów

życzę Wam miłego dnia, brzucholki do góry:-)

dziewczyny a ja lecę do moich braci!! Wkońcu się zdecydowałam... będę mieć niezły stres bo lecę samolotem z moim trzy latkiem i jego babcią :-D Już się nie mogę doczekać bo tam Olek ma trzech kuzynów (w tym bliźniaki-rozrabiaki). Ale się cieszę...
ciekawe co pokaże USG w piątek... nie mogę się doczekać :tak:moja mama chyba chcialaby wnuczkę :sorry: bo narazie ma aż czwórkę wnuków :rofl2:

kamikaa a ja sie zalapie jeszcze na tego ogorka kiszonego ????? bo mam taka ochote ze szok :szok: ale nie lubie opolskich ogorkow sklepowych bo nijak nie smakuja a do domu mam 80 km po domowe i jeszcze wyplaty nie ma :-( aagggrrr juz by mogli dziady dac, zaczynam sie martwic...

czarnuszka no niestety jak tesciowie tak wychowali meza to malo na to mozemy poradzic i chyba tylko potezna milosc i samozaparcie i chec zmiany pomoze mu sie zmienic ale to nie takie proste... tez bym chyba mojemu w twarz dala jakby mi tak pijany do domu przychodzil. na szczescie jak pije to whyski w domu ale to gora 5 szkl z cola na wieczor z reszta jak idziemy gdzies isie napije to jest taki przytulak z niego hehe ale nie kazdy ma to szczescie...

kasaii ja tez nie mam gotowania wpisanego i wpojonego do zyciorysu zony i matki. i tez maz sie cieszy jak cos ugotuje... teraz jak seidze w domu to staram sie gotowac zeby zaoszczedzic niz po knajpach chodzic i dwa razy czasem raz na tydzien ugotuje :tak: i na szczescie moj maz nie ma dwoch lewych raczek :-) i sam czasem obiadek zrobi i to jaki pyszny... ale ja musze zaczac gotowac rozne rzeczy bo jak dzidzia bedzie wieksza trzeba bedzie obiadki mu gotowac ;-)

reklama
Hej dziewczyny!!!

Gratuluję odkrytych płci !!!

Ja na urlopie aktualnie, po wczorajszym generalnym sprzątaniu dziś odpoczywam, bo chyba wczoraj przegiełam i w nocy brzuch mnie bolała. Teraz jest lepiej ale dziś tylko leniuchowanie, dobrze, że M. przed pracą zawiózł moje łobuzy do przedszkola.

Dziś zbieram siły na jutrzejszą wizytę u rodzinki męża :) Oszczędzam też żołądek bo znając ciotki będą mnie pasły na zapas.

Weszłam na wagę i zamiast przytyć kurde straciłam 2 kg nie wiem czemu...
Ale z małym jest chyba ok, bo "hasa" konkretnie w brzuszku!
Wizyta u gina niedługo więc poczekam na jego reakcje, z jednej strony cieszę się że nie robi się ze mnie monstrum :") bo zgubić potem te kg nie tak łatwo.
Życzę wszystkim miłego dzionka!!!

Do góry