reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dzien dobry kobietki !!!!!!!!!!!:-):-):-);-);-)
Wrocilam wlasnie z jazd dzisiaj szlo mi rewelacyjnie
:D A pan z ktorym jezdze to dzis mi walna komplement az mi glupio bylo heheh....bo mu mowie ze mialam isc do policjji tylko nie zdalam egzaminu a on do mnie ze bbyla policjantka modelka z pieknymi oczami a mi galy:szok:hehe ....
Wczoraj pojechalismy z K na zakupy o 20:szok:bo tak pozno wrocil z pracy....no i w aucie nie wytrzymalam i wybuchlam placzem i powiedzialam mu wszystko co mi lezy na sercu!! przepraszal mnie i powiedzial ze jestem piekna ze bardzo mu sie podobam i ze on oglada bo go to poprostu ciekawi.... i zebym sobie nie myslala ze on o tych laskach mysli jakos o wzorcu seksu i takie tam......bylo mi troche lepiej.....a nad ranem o 6 troszke sie poprzytulalismy...hehe ...takze bardzo Wam dziekuje za rady jestescie kochane!!!!! co ja bym bez Was zrobila :-:)cool2:

A co do imion to maz wybral dla pierwszego i ustatlilismy ze jedno bedzie naS jak ja a drugie na K jak maz i pierwszy to Sebastian maz wybral a mi sie spodobalo a drugie ja wybralam.... Krystian - jeszcze przed ciaza to imie bylo wybrane hehe , a gdyby byla corenka to by byla Kamilla

Witam w poranny piątek, dzisiaj jako tako się wyspałam, synek zbudził się tylko raz, więc to dobry wynik.

Gratuluję chłopców i dziewczynek, gdyby były jakiekolwiek zmiany na listę proszę pisać :)
Po za tym muszę się pochwalić, mąż wygrał telefon komórkowy Samsunga o wartości 1390 zł!! Nic mi nie mówił, że bierze udział w jakimś konkursie, mianowicie polegał on na układaniu jakiś puzzli, układał je wieczorami, a ja na niego krzyczałam, że w gierki gra :D a tu co wygrał telefon heheh :)

samsung-ultra-touch-s8300.jpg

Pozdrawiam i miłego piątku życzę!
- a to spryciarz!!!!!!!!!! Gratki dla meza :))

hej dziewuszki,
a więc nie jest tak tragicznie, jak zrozumiałam, M mi wszystko wyjaśnił, że nawet jak coś żle wyjdzie w tych badaniach(co jest podobno mało prawdopodobne, ale dla świętego spokoju zrobimy)to bedę brała jakieś leki, i będzie gitara:-)tylko nie wiem czy się połapię bo już tyle laków biorę:-(
w niedziele ten znajomy ordynator męża ma dzwonić i będziemy wiedzieć kiedy na badania będę szła, podobno na wyniki czeka się około miesiąca, więc mam nadzieje że zrobią mi jak najszybciej, żeby był czas na leczenie...
Przesyłam trochę słoneczka w ten pochmurny dzień:-):-):-)
- No widzisz malenka!!!!!!!!!!!!! na szczescie!!!!! Ma nadzieje ze juz lepszy humorek u Ciebie:*:-D:-)

Witam:)
Ja dziś znów idę na usg. Trzumajcie kciuki żeby wszystko dobrze było z serduszkiem. Trochę się boję, ale jestem i staram się być zawsze optymistycznie nastawiona:)
- Trzymamy kciuki oby z Serduchem bylo wszystko dobrze

witajcie dziewczyny bardzo chętnie dopiszę się do grona marcóweczek termin z usg mam na 3, a z obliczeń miesiączkowych na 8 marca:D mam 26 lat i jestem z Bydgoszczy:-)
Witamy!! Ja mam termin na 6 marca:-)

Byliśmy dzisiaj na usg :) Moje przeczucia się sprawdziły - chłopaczek :-)

Ale się z M uśmialiśmy:-D

Po za tym muszę się pochwalić, mąż wygrał telefon komórkowy Samsunga o wartości 1390 zł!! Nic mi nie mówił, że bierze udział w jakimś konkursie, mianowicie polegał on na układaniu jakiś puzzli, układał je wieczorami, a ja na niego krzyczałam, że w gierki gra :D a tu co wygrał telefon heheh :)

samsung-ultra-touch-s8300.jpg

Pozdrawiam i miłego piątku życzę!
Ale extra:-D No to na drugi raz nie będziesz już krzyczec na M jak będzie puzzle układał:-D Ja jedynie raz wygrałam apteczkę:-D Na plastrach był jakis kod, wysłałam smsem go i od razu mi przyszło, że gratulujemy, prosimy podac dane to wyślemy nagrodę:-)

Poza tym wezme od razu pieczatke do karty ciazy o kontroli stomatologicznej
To trzeba miec pieczątkę w karcie ciąży, że było się u dentysty na kontroli?:zawstydzona/y: Bo ja już daaawno nie byłam, nie lubię i boje się dentystów.. a do porodu trzeba miec ta pieczątkę? No teraz to sie wystraszyłam:zawstydzona/y::-(

Witam:)
Ja dziś znów idę na usg. Trzumajcie kciuki żeby wszystko dobrze było z serduszkiem. Trochę się boję, ale jestem i staram się być zawsze optymistycznie nastawiona:)
Kciuki zaciśnięte!!:tak::-)

Witam was,:-D:-) trochę wcześnie jak na mnie, no, ale pół nocy nie przespałam:sad:, bo brzuch mnie bolał jak nie wiem.. Nie wiem co mi było..Ale chyba miałam problem z gazami.. Nie mogłam sobie no..bączka puścić :zawstydzona/y::eek: Pierwszy raz mi się przytrafiło coś takiego! :szok::szok::dry:
Ja wczoraj wieczorem napiłam się coca-coli i też miałam nadęty brzuszek:zawstydzona/y: W ogóle to mam taką chęc na colę, że:szok: ale po wczorajszym to ją sobie daruję bo nie chce by mnie brzusio znów bolał.:zawstydzona/y:

Hellou! :):*

Ale dziś niefajna pogoda.. Ale udało mi się wstać o 10tej dopiero :) chociaz raz pospalam troszke dłużej.. ;) oczywiscie o 5tej sie obudziłam, poszłam siusiu i spalam dalej hehe ;]

Kurcze, musze się Wam pochwalić :) Poznałam kogoś fajnego :) Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie ;)

mloda mamusia 1 moze trzebabylo wziac espumisan... ja jak sie nachleje coli albo ukochanej fanty to tez pozniej stekam z bolu i jak leze na boku to bardziej na bok nie moge si epolozyc bo juz mnie boli bbbrrr okropne uczucie i roszku espumisan mi pomaga nie za duzo ale troszke:tak:

gaba82 trzymam mocno kciuki :tak: bedzie wszystko dobrze slonko zobaczysz :tak: i czekamy na relacje ;-)

izulqa super ze humor dopisuje i ze poznalas jakiegos przystojniaka :-) mam nadzieje ze sie ulozy wam razem jesli tego bardzo bedziesz chciala to ci tego zycze :tak:

czarnuszka no i fajnie ze sie udalo ;-) ostatnio jak mialam takie spiecie z m to tez pisalam ze robilam obiad on przyszedl stanal kolo mnie a ja w placz tak ni z gruszki ni z pietruszki i wszystko mu powiedzialam i zmiekl facet no :-) to jakis sposob jest, niezamierzony ale dziala :tak:

boze w ogole rano mi sie kibel zatkal :-D:-D:-D w sumie to smieszne ale i nie smieszne bo gosci mam miec po poludniu a maz dopiero sie za to wezmie jak wroci po 21 :-D moze pojde ze znajomymi do knajpki lepiej :-p

mloda mamusia 1 moze trzebabylo wziac espumisan... ja jak sie nachleje coli albo ukochanej fanty to tez pozniej stekam z bolu i jak leze na boku to bardziej na bok nie moge si epolozyc bo juz mnie boli bbbrrr okropne uczucie i roszku espumisan mi pomaga nie za duzo ale troszke:tak:

gaba82 trzymam mocno kciuki :tak: bedzie wszystko dobrze slonko zobaczysz :tak: i czekamy na relacje ;-)

izulqa super ze humor dopisuje i ze poznalas jakiegos przystojniaka :-) mam nadzieje ze sie ulozy wam razem jesli tego bardzo bedziesz chciala to ci tego zycze :tak:

czarnuszka no i fajnie ze sie udalo ;-) ostatnio jak mialam takie spiecie z m to tez pisalam ze robilam obiad on przyszedl stanal kolo mnie a ja w placz tak ni z gruszki ni z pietruszki i wszystko mu powiedzialam i zmiekl facet no :-) to jakis sposob jest, niezamierzony ale dziala :tak:

boze w ogole rano mi sie kibel zatkal :-D:-D:-D w sumie to smieszne ale i nie smieszne bo gosci mam miec po poludniu a maz dopiero sie za to wezmie jak wroci po 21 :-D moze pojde ze znajomymi do knajpki lepiej :-p

Oj, też mam nadzieje ze nam sie ułoży.. Jest czuły i widać że mu zależy.. Ja mimo wszystko się boję w ogóle w to angażować.. Ale nie chcę być całe życie sama. heh.. Zobaczymy jak sie potoczy to wszystko :) na razie trzymam dystans.

A to nieciekawie he he że Ci się kibelek zapchał ;D ja pamiętam że jak byłam mała to miałam taki jeden koszmar, że wszystko z kibla wypływa.. Masakra i jakby mi teraz się kibel zapchał to bym tam nie weszła tak długo, aż ktoś by tego nie odetkał hehe ;D Może faktycznie lepiej zabierz znajomych do knajpki ;)

xXxIzuLQaxXx trzymam kciuki aby się wam ułożyło i może to jest ten jedyny :)

A ja strasznie głodna się zrobiłam :) i zajadam się zapiekanką ze szpinakiem :) a później usmażę placków ziemniaczanych.

Witam!
Dzisiaj mam lepszy dzień choć pogoda po prostu okropna.
Ale wiecie co, w nocy też mnie coś brzuszek pobolewał, czułam się jakaś taka... rozbita, nie wiedziałam co się dzieje ze mną.
I przypomniałao mi się jak w ciąży z Igorkiem odliczałam każdy dzień, każdą godz. do porodu :-(
Tą ciążą bardzo się cieszę ale wiem że nie długo przyjdzie czas gdy będę marzyła żeby to już się skończyło.Bo będzie to już po prostu męczące.

Ł wrócił z piwka o 2.30:crazy:
Jak wrócił to mnie oczywiście obudził i znowu godzina z głowy :wściekła/y:

Dzien dobry kobietki !!!!!!!!!!!:-):-):-);-);-)
Wrocilam wlasnie z jazd dzisiaj szlo mi rewelacyjnie
:D A pan z ktorym jezdze to dzis mi walna komplement az mi glupio bylo heheh....bo mu mowie ze mialam isc do policjji tylko nie zdalam egzaminu a on do mnie ze bbyla policjantka modelka z pieknymi oczami a mi galy:szok:hehe ....

Znaczy zna się gość na rzeczy, ze zdjęcia wiem że śliczna z ciebie czarnula :-):-):-)
A poza tym cieszę sięże porozmawialiśćie, nie ma to jak oczyszczająca rozmowa.

hej Dziewuszki :-)
a ja dzisiaj znowu sama, mama musi jechac do biura, Karol w pracy i ło.. siedze sama. ZNOWU!

tak zaczelam rozmyslac nad wyprawka do szpitala.. zastanawiam sie czy nie kupic 2 szt kaftanikow, 2 szt spiochow na rozmiar 56 i tyle. Body juz mam ..
nie chce szalec na te male rozmiary, bo kurcze dziecko moment i wyrosnie.
Zrobie sobie liste co juz mam, a co jeszcze musze kupic i juz.
Oczywiscie mam wiele rzeczy z lumpeksow, ale do szpitala chcialabym miec nowe.

A powiedzcie czy teraz w szpitalach cos sie zostawia? typu tetrowe pieluszki? bo cos mi sie o uszy obilo..

reklama
A powiedzcie czy teraz w szpitalach cos sie zostawia? typu tetrowe pieluszki? bo cos mi sie o uszy obilo..

Słyszałam również, że w niektórych szpitalach zostawia się jakieś ubranko, nie wiem w jakim celu, być może dla kobiet, które nie będą miały, nie mam pojęcia. Ja rodziłam w Olsztynie, tam dla maluszka musiałam mieć tylko pampersy i chusteczki oraz ubranko na wyjście, po za tym dostałam masę kosmetyków i inne gadżety, np. ręcznik, próbki itp. W każdym szpitalu jest inaczej, warto porozmawiać z kimś kto już rodził :)

Do góry