reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny, wlasnie bylam w toalecie i na bieliznie zauwazylam maciupenka czerwono-brazowa kropke i troszke sluz podbarwiony na brazowo :eek: Bardzo malo tego. Nie wiem teraz co to moze byc. Czy z przemeczenia, chodzilismy wczoraj duzo po miescie, pozniej byly male przytulanki, w nocy dobrze nie spalam, bo palant zza sciany zrobil impreze i rano wstalam do pracy... Zarejestrowalam sie na wizyte u ginekologa na jutro na 17-ta. Na razie obserwuje czy bedzie tego wiecej. Jak tak, to od razu jade do szpitala. Choc wydaje mi sie, ze to tylko takie jednorazowe bylo... Zmierzylam tetno Dzidziolka i jest ok. Ale i tak sie martwie...

reklama
mag349- sciska i całuję Cię bardzo mocno, musisz mieć teraz dużo siły i przejść przez to...wiem że łatwo jest pisać, ale wierzę że na pewno sobie poradzisz z tym bólem...
Najszczersze kondolencje kochana

Dziewczyny, wlasnie bylam w toalecie i na bieliznie zauwazylam maciupenka czerwono-brazowa kropke i troszke sluz podbarwiony na brazowo :eek: Bardzo malo tego. Nie wiem teraz co to moze byc. Czy z przemeczenia, chodzilismy wczoraj duzo po miescie, pozniej byly male przytulanki, w nocy dobrze nie spalam, bo palant zza sciany zrobil impreze i rano wstalam do pracy... Zarejestrowalam sie na wizyte u ginekologa na jutro na 17-ta. Na razie obserwuje czy bedzie tego wiecej. Jak tak, to od razu jade do szpitala. Choc wydaje mi sie, ze to tylko takie jednorazowe bylo... Zmierzylam tetno Dzidziolka i jest ok. Ale i tak sie martwie...
Przede wszystkim spokojnie, zawsze mi to mówiła moja Pani doktor, jak miałam podobne historie...najważniejsze że dzidzi bije serduszko...myśle że to może od tych małych przytulanek i z niewyspana, ale ja bym od razu pojechała do szpitala...zresztą jeździłam z najmniejszym plamieniem, a w II trymestrez mogą byc to sprawy z łożyskiem, więc radzę JEDZ DO SZPITALA, co Ci szkodzi, a przynajmniej się uspokoisz...

Marti wlasnie dzwonilam do mojej mamy siostry, ona ma juz dwojke dzieci i powiedziala mi to samo, ze pewnie od przemeczenia i seksu :zawstydzona/y: Ale my naprawde bardzo uwazamy, a ja nie mialam zadnych lekarskich przeciwwskazan. Moze faktycznie troszke panikuje. Poczekam spokojnie do wieczora. To bylo naprawde minimalne... Mysle, ze sie nie powtorzy. Nawet brzuch mnie nie boli, a Maluszek sie wierci i ciagle mi bulgocze :happy:

Marti wlasnie dzwonilam do mojej mamy siostry, ona ma juz dwojke dzieci i powiedziala mi to samo, ze pewnie od przemeczenia i seksu :zawstydzona/y: Ale my naprawde bardzo uwazamy, a ja nie mialam zadnych lekarskich przeciwwskazan. Moze faktycznie troszke panikuje. Poczekam spokojnie do wieczora. To bylo naprawde minimalne... Mysle, ze sie nie powtorzy. Nawet brzuch mnie nie boli, a Maluszek sie wierci i ciagle mi bulgocze :happy:
Zrobisz oczywiście jak uważasz, ja ze względu na moje historie, lecę do szpitala ze wszystkim nie mal...
To w takim razie odpoczywaj dzisiaj...

Dziewczyny bardzo przepraszam, że w tak trudnej chwili dla Mag zmieniam temat..

Ale bardzo chciłabym się dowiedzieć jak to jest z tym becikowym..czy omija nas ta ustawa o tym, że becikowe dostają kobiety które od 10 tyg chodzą do lekarza i dbają o dziecko, czy my też się zaliczamy.. bo sama już nie wiem.. ja dowiedziałam się o ciąży w 9tym tc, a u lekarza byłam po raz pierwszy w 11tym tc, bo taki był najbliższy termin.. w końcu 1000zł to dużo, a przyda się napewno taka kwota po narodzinach.. nie wiem co o tym myśleć, może któraś z was jest w podobnej sytuacji.. nie wiem czy chodzi o kobiety które teraz zaszły w ciążę, czy też o te które już były w ciąży jak zrobiło się o tym głośno..
Ja się orentowałam jak to będzie i nas to nie będzie obowiązywało!!!!Ustawa bedzie dotyczyła dziewczyn,które będą krócej w ciąży niż 10 tyg.Tak więc spokojnie becikowe dostaniemy!!!

Dziewczynki, tak mi jest źle.....
Moja Mamcia zmarła dziś rano :(

Jejku kochana chcialabym cie teraz przytulic ale nie mam jak .
Przykro mi bardzo i az mi sie plakac chce ,bidulko ty moja popatrz na to tak ze twoja mama juz nie cierpi ,poszla tam do Boga i juz ja nic nie boli i napewno nie chce zebys plakala .Wiem latwo sie mowi ale moze myslac w ten sposob bedzie ci lzej .

Achhhh nie umiem nic napisac nie wiem co jakas taka pustka i smutek mnie ogarnol .
Wspolczuje kochana

reklama
Tabasia ja tez bym pojechala do szpitala bo jestem straszna panikara i po przejsciach .
Ale mi sie plaknelo mysle o tobie Mag i tak mi smutno wogule jak cos jest to zaraz placze czy tutaj czytam czy w tv ogladam smutno mi i juz .
Ja nie mam kontaktu z mama :( ale jak sobie pomasle ze mialaby umzec to tez mi tak przykro .

Dzisiaj rano z M ogladalismy 2 godzinny program o ciazy i narodzinach co sie dzieje w brzuszku przeprowadzali rozne eksperymenty co dziecko przez te cale 40 tc robi a potem byly narodziny i ten moment kiedy juz lezy na piersi mamy i tak patrzy na mame tak patrzy z taka ta sila i uczuciem i jest to najpiekniejszy moment na swiecie .Narrator tak to opowiadal i do tego mial taki bardzo przyjemy glos i jak sie nie rozrycze z wzruszenia myslalam ze nie dam rady przestac ,patrze na mojego M a jemu tez lezka leci :)

Zeby juz byl marzec .

Co do sexu to my nie mozemy i juz tak poscimy 16 tg i czuje ze bede znowu dziewica :-D
Nieraz mam ochote ale nawet jak by gin powiedzial ze juz wolno to bym sie bala i nie chciala ,co tam wytrzymam :)

Do góry