reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moniSkaBe-WIELKIE GRATULACJE:-):-):-)
Hmm, pamiętam swój ślub, a odbył się w maju tego roku, było wspaniale i wogóle się nie denerwowałam, ale to pewnie dlatego że przed samą ceremonią mieliśmy sesje zdjęciową , robił ją nasz znajomy i się bardzo wyluzowałam:tak:
Cypruska-wiatmy, witamy i zapraszamy:-D

reklama
Cypruska witam, masz taki sam termin co ja ;) i jeszcze kilka dziewczyn :)

my bedziemy mieli zdjecia 2 dni po slubie. zeby juz bylo na spokojnie.

dzieki dziewczyny za pocieszenie z ta spowiedzia.. :)

aa... chcialam powiedziec jeszcze, ze wlasnie zalozylam ksiege przychodow i rozchodów.
Karol sie troche ze mnie smieje, ale my rowniez mamy problem z wyparowywaniem kasy zupelnie nie wiadomo gdzie. Jak bede pisala z dnia na dzien gdzie sie podzialy pieniadze to bedziemy wiedzieli na co bardziej zwrocic uwage.
chyba to dobry pomysł prawda?

Czesc dziewczyny :)
Przyjmieciemnie do swojego grona?
Mam termin na 20 marca (za chwile zrobie suwaczek :) )

Witamy w gronie marcóweczek:-):-)

aa... chcialam powiedziec jeszcze, ze wlasnie zalozylam ksiege przychodow i rozchodów.
Karol sie troche ze mnie smieje, ale my rowniez mamy problem z wyparowywaniem kasy zupelnie nie wiadomo gdzie. Jak bede pisala z dnia na dzien gdzie sie podzialy pieniadze to bedziemy wiedzieli na co bardziej zwrocic uwage.
chyba to dobry pomysł prawda?

pewnie że dobry! Jak pisałam wcześniej też coś takiego zrobiłam na wzór księgi przychodów i rozchodów, która ma miejsce w moim kalendarzu;-):tak::tak:

tez wierze ze to TEN JEDYNY. W przeszlosci nie bylismy razem pol roku i jednak po tym czasie zrozumielismy ze bez siebie zyc nie umiemy. Wiec mam nadzieje ze sie nie mylimy.

ale stresik mnie bierze wlasnie pod katem , ze wszyscy beda na nas patrzec, ze o czyms zapomnialam i nie zalatwilam czegos, a potem bedzie za pozno itp.

dziewczyny dzisiaj musimy isc do spowiedzi.. a nie bylismy chyba z 8 lat.. wstyd sie przyznac... ale nie wiem co mam powiedziec ksiedzu... kiedys mowilam ze klamalam i pyskowalam mamie, a teraz jako dorosla kobieta, ktora od poltora roku mieszka z facetem i do tego jest w 4 miesiacu ciazy... poprostu nie wiem, nie chcialabym zeby mi rozgrzeszenia przed samym slubem nie dal :/

A ja się Ślubem i Weselem nie stresowałam, nie mogłam się go doczekać. Wspominam to jako najpiękniejszy dzeń w życiu. Czasami mówię mężowi, że chciałabym to powtórzyć:-D, Ostatnio płakałam jak ogladaliśmy DVD z uroczystości:happy:

Co do spowiedzi, to nie chodzę, uważam, że to bezsens. Niby jedna wiara, w Polsce trzeba chodzić a np. w Niemczech nie. Dla mnie ważniejszy jest Bóg i moje sumienie, a nie jakiś ksiądz. W spowiedzi przedślubnej musiałam nakłamać księdzu bo się bezczelnie wszystkiego wypytywal, czy mieszkamy razem i czy współżyjemy, jaką antykoncepcję stosujemy szok:szok:

Pochodzę z wierzącej rodziny i praktykujacej, mąż natomiast nie chodzi do koscioła i ja też przestałam. Mama jest o to zła ale cóż, jestem dorosła, mogę o sobie decydować. Teraz nie wiem jak to będzie z chrztem, nie znam nawet swojej nowej parafii, jeszcze tam nie byłam. Trzeba będzie chyba księdza przyjać na kolędę by nie było potem problemów. Nawet nie wiem ile kasy sie daje na tej kolędzie i w jakiej formie, bo to róznie, zależy od parafii eh!

Dziewczynki, po lewej stronie macie wypisane wszystkie artykuły, musicie kliknąć w meble pojedyńcze, a póżniej w łóżeczka niemowlęce, i już:-)
Ale ceny:szok::-)

Czesc dziewczyny :)
Przyjmieciemnie do swojego grona?
Mam termin na 20 marca (za chwile zrobie suwaczek :) )
Witamy, witamy:tak:

Moniska gratuluje jutrzejszego dnia:tak: A spowiedzią się nie przejmuj;-) Ja to tylko powiedziałam, że spowiedźprzedślubna i spowiadałam sie normalnie jak zwykle:-D hehe:-)

moniat ty to mialas jeszcze szczescie ze tylko o rodzaj antkoncepcji sie pytal :-) ja kiedy poszlam do kosciola przed swietami bozego narodzenia dwa lata temu no i poszlam do malego kosciolka bo w duzym u mnie w rodzinnym miescie byla w cholere kolejka i poszlam do takiego w malym gdzie byla mala kolejka i w sumei sie nie dziwie :-D ale sluchajcie dalej ;-) to byl chyba z osiemdziesiecioletni dziadek u ktorego siedzialam chyba z 20 minut i sie wypytywal tez czy wspolzyje to mowie ze tak o antykoncepcje tez sie pytal a potem sie pytal czy tylko sex czy tez preferujemy inne grzeszne zabaway :szok::-D myslalam ze spadne kolanami z tego podestu od konfesjonalu no mowie wam!!! az zaniemowilam i w sumie chyba mu powiedzialam ze to zostawie dla siebie o ile dobrze pamietam i poprosilam o rozgrzeszenie ale jak wyszlam to az tato sie mnie zapytal czemy dziwnie wygladam i sie nie odzywam haha :-D powaznie :tak: w takich malych miejscowosciach to strach sie bac isc do spowiedzi :-D a no i co do wesela to ja bede miala 2 sluby tzn jeden juz mialam a koscielny za ro kw taka sama date :-) no tylko juz teraz mam nadzieje ze skromne weselicho bedzie :tak:

czarnuszka Antoś dziekuje za buziaka i caluje tez twojego syncia ;-) fajnie miec 3 przystojniakow w domu ale z koleii nastepna bym juz chciala miec dziewczynke bo co chlopy to chlopy ;-) nie mozna z nimi pogadac tk jakk z dziewczynkami ;-)

cypruska witamy gorąco :tak: i zyczymy spokojnych miesiecy ciazy :-)

moniskabe z tym ksiegowaniem to super sprawa chyba kupie zeszycior i tez zaczne pisac tylko ciekawe czy maz o wszystkich wydatkach mi bedzie mowil haha ale go bede ciagac za jezyk ;-)

wiecie co? kupiam dzisiaj sobie spodnie ciazowe w ogole mialam sobie kupic normalne spodnie takie biodrowe szmaciane ale nie bylo zadnych fajnych... w lumkach 3 obeszlam nie znalazlamc iazowek dobrych na mnie bo albo za duze albo wiesniackie :confused2: i kupilam w c&a za 119 irozmiar 38 i w sumie zmiesci sie tam jeszcze duzo brzucha jak tak naciagalam... moze do zimy pochodze mam taka cicha nadzieje o ile sie w tylku nie rozstyje ale sie zaczne pilowac wiecej owocow wiecej ruchu mniej tlustych i slodkich rzeczy na szczescie slodkosci mi sie nie chce :-) a i kupilam mezowi prezencik :-D bokserki czerowne z wielkim smiesznym pajakiem na srodku z przodu masakra haha ciekawe czy mus ei spodobaja :-);-)

reklama
;-)

wiecie co? kupiam dzisiaj sobie spodnie ciazowe w ogole mialam sobie kupic normalne spodnie takie biodrowe szmaciane ale nie bylo zadnych fajnych... w lumkach 3 obeszlam nie znalazlamc iazowek dobrych na mnie bo albo za duze albo wiesniackie :confused2: i kupilam w c&a za 119 irozmiar 38 i w sumie zmiesci sie tam jeszcze duzo brzucha jak tak naciagalam...

Kurcze byłam jakiś tydzień temu w c&a i za 119 nie widziałam:baffled:, same droższe były. W niedziele skoczę do H&M, może tam coś dla siebie znajdę. Spodnie ciążowe by mi się już przydały, jeszcze mieszczę sie w dwie pary biodrówek, ale brzuszek już troche mnie gniecie:happy:

Do góry