reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja tak samo robiłam raz dopiero morfologię i mocz. Obawiam się następnego kłucia,bo jak nigdy zdarzyło mi się omdlenie i wymioty po pobraniu krwi. :wściekła/y:

reklama
Witam!
Ja znów nie wyspana, bo jak się obudziłam koło 4 to już nie mogłam zasnąć. Na dodatek wiatr mi wył jak potępieniec za oknem, a jakoś nie umiem spać ostatnio przy zamkniętym. Na śniadanko zrobiłam sobie tosty, ale Dzidziol chyba nie bardzo zadowolony, bo tera mnie strasznie muli :-D
A poza tym się ciesze, bo się okazało, że siostra mojego Ł. ma w piwnicy mnóstwo ubranek dla Dzodziolka tak na 0-3 miesiące, aż się nie mogę doczekac kiedy je zobaczę :tak:

A w ogóle to dzwonię do swojego gina i mówię, ze jednak zdecydowałam się iść na zwolnienie i się go pytam czy się coś płaci, bo kiedyś, jeszcze jak moja siostra chodziła w ciąży (to było pare lat temu) to za wystawienie zwolnienia płaciła 20 zł na początku, pozniej już nie. No a poza tym wczoraj się akurat nasłuchałam w radio, że lekarze biora kaskę za wystawianie zwolnień, więc wolałam się spytać. A ten do mnie takim poważnym głosem: "Tak, płaci się. 1000 funtów!" Dowcipniś :-D No to idę na zwolnienie od 2 pazdziernika :tak:

No właśnie- jak często robi się badania krwi w ciąży, ja dopiero robiłam raz.

Ja też te badania robiłam dopiero raz. Mój gin nie uważa, że trzeba je robić aż tak często. Ale teraz będe robiła krew i mocz drugi raz, przed kolejną wizytą. Na szczęscie te akurat badania nie są drogie, bo za oba płacę chyba 14 złoty :tak:

no to pewnie da moniat :tak: oj wymiotowac po igle bbrrr az mnie dreszcze przeszly... nigdy na szczescie tak nie mialam a co do mdlenia ra zjak bylam w szpitlu na kropki w tamtym roku bodajze to jak mialam dlugi korytarz do przejscia i po pobraniu 6 tych probowek krwi wszystko ok bylo szlam sobie normalnie az od polowy korytarza szlam po scianie byle by dojsc do lozka bo tak mi slabo bylo makabra no i
ale napisalm sie soczku polozylam i mi przeszlo ... ale u mnie mdlenie to na orzadku tygodniowym i juz wiem ze jak mi ie w glowie goraco robi i uszy mi sie zatykaja i szumi to znak ze zaraz odfrune :-D:tak: ale fajne to uczucie bo jak sie obudze bo kilku sekundach to od razu czuje sie jak nowonarodzona jakos tak mi lzej od razu :-) ale jak sie powstrzymuje zeby nie zemdlec to chodze jak oniemiala i w ogole jak po chlaniu ...

ja musze isc zrobic wyniki ale tak mi sie nie chce ze szok :szok: mialam dzisiaj isc bo mam full jeszcze od kardiologa co mi zaznacyl na karcie ale nie zaznaczyl mi morfologii i moczu to sobie znajde taki sam dlugo pis i zaznacze za niego haha :-D bede miala od razu do ginekologa :-)

jejciu zbieram ie bo nie zalatwie tego internetu w koncu a tak mis ie nie chce bo tak mi cieplusio w wyrku :-) no ale nic jak mus to mus i jeszcze tata dzwonil ze nie wie czy sie wyrobi zeby przyjechac po mnie bo do lekarza idzie ale moze mu sie uda do 16 wyjsc to na 18 bylby po mnie :-) oby sie udalo a akurat zdarze posprzatac i zrobic krokiety :-);-):tak:

dobra kobitki to lece!!! ;-)

Hej ciężaróweczki:)

Ale paskudny dzień dziś, aż nosa spod kołderki nie chciało mi się wystawiać.Wstałam dopiero po 11:-D.

No nie ale mi smaki na sałatki robicie, gyrosową uwielbiam, często ją mój B. robi, jadłam ją właśnie przedwczoraj.
Z takich moich ulubionych polecam żółtą, wrzucę wam przepis do odpiowiedniego wątku.

Powiem wam, że ta ciąża to na prawdę ciekawy stan, całe życie nie cierpiałam mleka, co ja się w dzieciństwie przez nie nacierpiałam, a teraz sama na wieczór sie o nie upominam, aż mi się śmiać chce.

Aha badania też miałam na razie raz, w tym tyg. jadę na kolejne

Ja dzisiaj nie zabardzo zdrowy obiadek robię, bo znowu frytki z kotletem, no i surówka... Ale ja mam ciągle na to ochotę, a najbardziej na frytki oczywiście:zawstydzona/y: Ale to jeszcze dzisiaj i od jutra znowu zdrowe jedzenie...;-)

Miłego dnia dziewuszki:-)
Też mam dziś fryteczki, mniam:tak::-D I zaraz zabieram się za obieranie gruszek;-)M mi już wywar przygotował a ja mam obrac i pokroic gruszki i wrzucic do tego:-)

agniesiak masz na suwaczku 17tci3 wiec leci ci 18.. same mowilyscie kiedys ze tygodnie to skonczone tygodnie ... nie chce mi sie znow o tym gadac...
Spoko, spoko;-) Leci mi już 18 tydzien:cool2:

No właśnie- jak często robi się badania krwi w ciąży, ja dopiero robiłam raz.
Ja ostatnio miałam skierowanie na krew i mocz i były to moje drugie badanka:tak: Teraz 6 października ide z wynikami do gina.

Bleee... Już drugi dzień męczy mnie potworna zgaga! I pomyślec, że przed ciążą nawet nie wiedziałam co to jest!:tak:

reklama
Do góry