moniSkaBe
Fanka BB :)
Kaala no to super!!!
gratulacje dla siostry. Trzymam kciuki :-)
gratulacje dla siostry. Trzymam kciuki :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
AsiaKC widze ze tak jak u mnie to trzecie dziecko twoje.Tylko ty masz troszke mniejsza roznice.Jak sobie radzisz ze wszystkim,bo ja jak maluch maja gorszy dzien to zastanawiam sie co ja zrobie za pol roku.
asiakc haha no mialam niezle zawirowanie to musze przyznac ale na szczescie juz mi przeszlo hehe z tymi paczkami :-) ja taka leniwa jestem jak pierogi ze mi by sie normalnie nie chcialo latac bo glupiego paczka ale cholera no tak to mi sie nigdy nie chcialo daje slowo jak tylko wyszlam z poczty to licze kase w portfelu i mowie o kupie dwa... trzy a nie chyba na cztery wystarczy smiesznie bylo tak czy inaczej choc myslalam ze jak nie dostane do poludnia paczka to sie poplacze :-)
neska ja tez mam badzo czesto nawet prawie ciagle tak ze chce mis ie jesc ale za chiny nie wiem co i to mnie strasznie meczy bo ful w domu serki nie serki , sery, dobre maselko bulki , chleb ogorki dokoloru do wyboru a mi sie nic z tego nie chce i burczy w brzuchu niemilosiernie ... nie lubie takiego stanu
Super akcja! Gratulacje dla siostry!!! Ale fajnie, będziecie miały tylko 4 tyg różnicy pomiędzy dzieciaczkami, a może i mniej jakby siostra przenosiła a Ty bys urodziła przed terminem :-)hej, wlasnie wróciłam z weekendu u rodziców, zaraz Wam opowiem niezła histore, u mnie w rodzinie wszyscy sa w szoku. Jestem w 12 tygodniu ciaży i uwaga moja siostra sie dowiedziała wczoraj że jest w ... 16 tygodniu ciąży, sprawa jest na tyle "śmieszna, dziwna" (jak zwać tak zwać) ze jest lekarzem zaraz wyjaśniam siostra ma zespół poicystycznych jajników, od lat ma okres w kratke, nie ma czasami pol roku, ma bezowulacyjne cykle itp, ma synka rocznego ale zanim zaszla w ciąze leczyła sie 1,5 roku jakies zastrzyki hormonalne itp, tydzień temu byłam u Niej i mowie Ula jaki Ty masz wielki brzuch jakbyś była w ciąży, a Ona że co ja mówie ze normalny ze sie objadła no nic, najśmieszniejsze jest to że była jakis czas temu u ginekologa , nie zanm szczególow dokładnie kiedy i jej powiedzial że nie ma szans na dziecko jajowody niedrożne i musi miec jakis bolesny zabieg droznosci jajowodów nie ma jajeczkowania itp, Ula przez tydzien plakala byla zalamana, nawet dostala leki na wywołanie miesiaczki.ostatnio byla bardzo zabiegana w szpitalu, mowila ze jest tak padnieta jakby byla w 1 trymestrze ciąży, wszyscy jej mowili zrob test a Ona ze to niemozliwe ze nawet nie ma okresu, no i w sobote mieloismy wesele u znajomych i zrobila ten test bo chciala pić, i dostala szoku ze jest pozytywny, jezdzli szukali szpitala na usg, zeby wogole sprawdzic o co chodzi ktory to tydzien czy dziecko żyje a tu lekarz z usg wywróżył 16 tydzień i ciąża sie prawidłowo rozwija, ciesza sie jak wariaci, ale była przez chwile panika :
ja podobnie miałam, że zamiast myśleć, że jestem w ciąży i zrobić test, to ja w płacz, że nic mi już nie działa w tej cholernej macicy i okresu nie dostaje!!
i też mi nie dawali szans, bo czekałam na wycięcie ostatniego kawałka jajnika z torbielą, jaki mi został, a bez jajników to możliwa tylko adopcja, a nie swoje dzieci...
a tu zaskakujący cud,
ukochany cud
hej, wlasnie wróciłam z weekendu u rodziców, zaraz Wam opowiem niezła histore, u mnie w rodzinie wszyscy sa w szoku. Jestem w 12 tygodniu ciaży i uwaga moja siostra sie dowiedziała wczoraj że jest w ... 16 tygodniu ciąży, sprawa jest na tyle "śmieszna, dziwna" (jak zwać tak zwać) ze jest lekarzem zaraz wyjaśniam siostra ma zespół poicystycznych jajników, od lat ma okres w kratke, nie ma czasami pol roku, ma bezowulacyjne cykle itp, ma synka rocznego ale zanim zaszla w ciąze leczyła sie 1,5 roku jakies zastrzyki hormonalne itp, tydzień temu byłam u Niej i mowie Ula jaki Ty masz wielki brzuch jakbyś była w ciąży, a Ona że co ja mówie ze normalny ze sie objadła no nic, najśmieszniejsze jest to że była jakis czas temu u ginekologa , nie zanm szczególow dokładnie kiedy i jej powiedzial że nie ma szans na dziecko jajowody niedrożne i musi miec jakis bolesny zabieg droznosci jajowodów nie ma jajeczkowania itp, Ula przez tydzien plakala byla zalamana, nawet dostala leki na wywołanie miesiaczki.ostatnio byla bardzo zabiegana w szpitalu, mowila ze jest tak padnieta jakby byla w 1 trymestrze ciąży, wszyscy jej mowili zrob test a Ona ze to niemozliwe ze nawet nie ma okresu, no i w sobote mieloismy wesele u znajomych i zrobila ten test bo chciala pić, i dostala szoku ze jest pozytywny, jezdzli szukali szpitala na usg, zeby wogole sprawdzic o co chodzi ktory to tydzien czy dziecko żyje a tu lekarz z usg wywróżył 16 tydzień i ciąża sie prawidłowo rozwija, ciesza sie jak wariaci, ale była przez chwile panika :
ja podobnie miałam, że zamiast myśleć, że jestem w ciąży i zrobić test, to ja w płacz, że nic mi już nie działa w tej cholernej macicy i okresu nie dostaje!!
i też mi nie dawali szans, bo czekałam na wycięcie ostatniego kawałka jajnika z torbielą, jaki mi został, a bez jajników to możliwa tylko adopcja, a nie swoje dzieci...
a tu zaskakujący cud,
ukochany cud
Agniesiak - ojcow swoich nie zmienimy ale jedyne co damy rade to stworzyc naszym Malenstwom wspaniala rodzinna atmosfere, bo dobrych ojcow to mam nadzieje ze wybralysmy dla naszych pociech
ja mam na USG dopiero w 22 tygodniu przyjsc. Ale nie wiem czy wytrzymam jak Wy wszystkie bedziecie juz plec znały a ja mialabym jeszcze czekac. :-)
Dobrepotem idziesz siku łapiesz siku w próbówkę (to cholernie trudne!), próbując sobie nie obsikać rąk i ścian w wc
Oj wcale nie jest powiedziane, że wszystkie będziemy znały płeć :-). Ja mam USG 7 października w 19 tc i się nie nastawiam, że na 100% będzie widać płeć...ja mam na USG dopiero w 22 tygodniu przyjsc. Ale nie wiem czy wytrzymam jak Wy wszystkie bedziecie juz plec znały a ja mialabym jeszcze czekac. :-)
Dobre
Oj wcale nie jest powiedziane, że wszystkie będziemy znały płeć :-). Ja mam USG 7 października w 19 tc i się nie nastawiam, że na 100% będzie widać płeć...
A jak się dziecko źle ułoży, to co? ;-)A ja się nastawiam bo super sprzęt i dobry lekarz:-)
A jak się dziecko źle ułoży, to co? ;-)