reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ionka- dokładnie, bój się polskich pediatrów. Niedouczeni i mają klapaki na oczach, no chyba, że dobrze trafisz. Ja z Franko idę do alergologa i dopiero jak on mi powie, że to jest AZS to uwierze:dry:

reklama
Witajcie

Dziś byliśmy na szczepieniu. A ja pół nocy nie spałam, a w głowie tylko jedna myśl - co mi znowu miłego ta nasza lekarka powie. Matko, co tam idę, to mam wrażenie, że mój syn co najmniej jakiś opóźniony. A on jest żywym, wesołym, ciekawym świata dzieckiem, a że nie umie jeszcze tego, czego chciałoby to babsko, taki jest po prostu.
Mysza m ma rację. Ionka pediatrzy doszukują się tylko złych rzeczy, ale życzę Ci, żebyś dobrze trafiła. Ja zastanawiam się nad zmianą lekarza.

Madzia, to na podstawie tych pryszczyków lekarz stwierdził skazę?

moja np. na suche policzki, ale to ewidentnie od śliny, bo jedna rączka tez tak wygląda, ta, którą wpycha do buzi.

normalnie boje się do pediatry z moją iść, jak będe w Pl, żeby mi czegoś nie wymyślił...

Bartus ma juz takie suche czerwone plamki na twarzy i bardzo szorstką skórke i prawie na całym ciele.Ma to od 11 dni i nie znika a wrecz przeciwnie jest ich wiecej.

jak sobie pomyśle ile z Was boryka się z problemem skazy to przykro mi się robi. Ja mam już trójkę i żadne nic nie miało nigdy.↲My właśnie idziemy spać tzn Franek bo ja urządzam się w domu. Już pierwsza noc za nami:)

My na szczęście problemów alergicznych na razie nie mamy zobaczymy co będzie jak zacznę wprowadzać jedzonko.

U niektórych leje a u nas straszna duchota, mógłby spaść deszcz, od razu lżej by się zrobiło.

nasz maly tez mial suche plamy na pleckach i brzuszku, nawet nie poszlam do lekarza wyeliminowalam plyn do kąpieli i odrazu zeszlo, uwazam ze skaza jest na wyrost odrazu stwierdzana, lepiej samemu pokombinowac eliminowac rzeczy itp

no właśnie często mam takie wrażenie, że jedna plamka, pryszczyk i od razu SKAZA lekarz mówi.
no oczywiście czasem niestety zdarza się naprawdę... :-(
najgorsze jest to, że ja nie znam sie na pediatrach w moim rodzinnym mieście :baffled: tzn znam jedną, ale ona państwowo przyjmuje, a O. nie ma nr PESEL i zanim go dostanie, to już wyjedziemy spowrotem. nie wiem, na jakiej to działa zasadzie?? :confused: jeśli dziecko nie ma nru PESEL, to co z lekarzem? pomijam to, że najpierw musiałabym ja chyba zameldować, a do tego potrzebny jest polski akt urodzenia, którego jeszcze nie mam :zawstydzona/y: czarno widzę moje "wakacje" :dry: latanie po urzędach będzie w taki upał, bosko :dry:

u nas LEJE. i jak zimno się zrobiło, az sweter załozyłam. powinnam poprasować, bo Ol śpi, ale jakos nie mogę się zabrać ;-)

ale sie wscieklam.. probowalam wdrozyc metode z ksiazki "usniej wreszcie".. wiem ze nic nie dziala od razu. Ale jak Pawelek skonczyl jesc (cyc) to ja go myk do lozeczka (spi na brzuchu), a on co ? bryk na rece i oglada swiat. Klepie po dupce i nic.. efekt tego ze kolejna pieluszka zarzygana i dziecko obudzone. A teraz turla sie w lozku z brzucha na plecy i z plecow na brzuch...

i tyle bylo ze spania.

ooo.. leje...

reklama
Dostalam dzis telefon ze szpitala, maly ma operacje jutro rano!!!!:-) No tak szybko to sie nie spodziewalam, sluzba zdrowia potrafi czasami zaskoczyc.

Do góry