reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
dobry dobry :)
u nas wsio ok :)
Ol ma nowa umiejętność: chwytanie przedmiotów dwoma paluszkami wskazującym i kciukiem :) no i przesuwanie się po okręgu, ale na brzuszku :) a nasapie się przy tym, że hoho ;)

dziś w nocy obudziła się i zagadała do koca "buuu guuu" myslałam, że padnę ze śmiechu, takiego rozmówcę znalazła ;)
w ogóle odkryła swój głos, zaczyna pokrzykiwać ;)

wracając do rodziców, to z moim ślubem była baaaardzo podobna historia, do samego końca utrzymywali, że raczej ich nie będzie, bo bla bla bla. przyjechali, ale gdyby tego nie zrobili, to bym chyba z nimi zerwała kontakty.
no ale przykre, że tak totalnie wszystko olewają, o nic się nie pytają, a jak ja sama zaczynam mówić, to zaraz zmiana tematu.

pogoda się totalnie zepsuła, jakos zimno i pochmurno.
ciekawe, co ze spacerem ;)

Ja bardziej sugerowalam sie ksiazka "Usnij wreszcie", ale troche wiedzy tez zaczerpnelam z "Jezyka niemowlat". Jak ich nie masz, to moge wyslac.
Alex jak go ukladam do snu tez wierzga, a jak sie nad nim pochylam to gada, smieje sie itp. i nie wyglada na to, zeby mial usnac, ale ja go zostawiam ze smokiem i przytulanka i zazwyczaj zasypia w ciagu 10-20min. Zawsze zwracam uwage kiedy zacznie ziewac i to jest dla mnie tym sygnalem, ze musze go polozyc, pomimo, ze wyglada na baaaaardzo rozbudzonego. Jak przegapie ten moment, to wtedy widze, ze marudzi i to juz ostateczny sygnal, ze musze go polozyc :tak:
Ale jak czytam o Adasiu, to moj tez tak samo sie zachowuje, z ta mala roznica, ze pozniej sam zasypia ;-)
A nie wyciaga sobie smoczka? Bo mój ostatnio ciagle gmera łapkami przy buzi, lapie smoczek i go wyciaga, a potem próbuje włożyć, ale mu nie wychodzi. Może w tym jest problem, bo wcześniej tak nie robił...

"Język niemowląt" mam, a "Uśnij wreszcie" miałam chyba na kompie, ale pewnie wywaliłam. To jest chyba oparte na metodzie Ferbera?

A nie wyciaga sobie smoczka? Bo mój ostatnio ciagle gmera łapkami przy buzi, lapie smoczek i go wyciaga, a potem próbuje włożyć, ale mu nie wychodzi. Może w tym jest problem, bo wcześniej tak nie robił...

"Język niemowląt" mam, a "Uśnij wreszcie" miałam chyba na kompie, ale pewnie wywaliłam. To jest chyba oparte na metodzie Ferbera?

Blueberry u mnie identyko sie Franko zachowuje:tak: W dzien nie potrafi sam zasnac musze go wyciszyc bo macha wszystkim co ma, a jak na rece to caly pokoj oglada jest totalnie rozbrykany i pobudzony i uspokojenie go i wyciszenie zajmuje czasem pol godziny. No i wyciaganie smoczka, odkad odkryl,ze ma dwie lapki i to calkiem sprawne robie to w kolko. na dodatek przekreca sie w lozeczku wokol wlasnej osi, a w nocy przez sen probuje sie polozyc na boku lub przekrecic z plecow na brzuszek, ale to ostatnie mu nie wychodzi jeszcze. Na szczescie na nocny sen jakos lepiej zasypia, po kapieli jedzenie i klade go do lozeczka torche pogada posmieje sie kilka razy musze do niego podejsc i zasypia.

Hejka.Ale pogoda sie zepsuła,wieje,leje i nie za ciepło,ale ma sie polepszyc.U nas nocka dobrze mineła,niuniek obudził sie o 1.30 na mleczko i spalismy do 8.Bylismy u lekarza i niestety Bartus ma skaze dlatego musimy mu dawac mleczko Nutramigen fuj jakie nie dobre i sie nie dziwie ze Bartus tego mi pic nie chce,wypił mi 60ml,mam nadzieje ze sie przyzwyczai i mam go kąpac w Balneum Hermal Plus,ma to pomuc.Ciekawe jak to bedzie.

kurcze ile teraz dzieci ma ta nieszczesna skaze... :eek:

a Pawelek spi druga godzine... wyszykowalam sie na spacer, poprasowalam pieluchy... i nudze sie... chyba pojde obiad powoli szykowac..

reklama
Madzia, to na podstawie tych pryszczyków lekarz stwierdził skazę?

moja np. na suche policzki, ale to ewidentnie od śliny, bo jedna rączka tez tak wygląda, ta, którą wpycha do buzi.

normalnie boje się do pediatry z moją iść, jak będe w Pl, żeby mi czegoś nie wymyślił...

Do góry