reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

no ja się upewnilam ,ze nie jestem nienormalną i wyrodną matką.Poczytalam styczniówki i ich wątek o karmieniu dzieciątka,no i tam jest wiele takich nienormalnych wyrodnych matek jak ja,które nie trzymaj sie schematów.Jak to dobrze nie byc jedyną.

reklama
blueberry77 ta chusta jest super. ciekawa jestem ile kosztuje i gdzie można taką kupić, bo na allegro roi się od różnych chust ale cenowo nie wiem jaką wybrać - max do 100 zł.Czy trudno nauczyć się taką chustę owijać dziecko?

co do chrztu to my robimy go zuzi na początku czerwca. Miał być w maju ale okazało się, że skoro nie jesteśmy z narzeczonym małżeństwem to musimy załatwić w USC akt zupełny urodzenia małej. Nie wiem po co Kościół stwarza takie problemy z tym chrztem. Ciekawe ile zechce za takie chrzciny,podobno daje się teraz co najmniej 100 zł księdzu ...
obawiam sie ze porzadna chusta tkana min 150 zł kosztuje...
a z tym aktem urodzenia to tylko utrudnianie i zwykła złosliwosc moim zdaniem. Nie namawiali was zeby "przy okazji" slub brac? :wściekła/y: mnie kasiadz "przy okazji" slubu chcial bierzmowanie wcisnac :-D

ja daję wodę z kranu przegotowaną filtra nie mam,
a taką mineralną to jak np. dziecko jest starsze ma powiedzmy 4 mies. to nie trzeba gotować????

a co mlek kupię Hippa plus lub Nan ha sensitive bo Bebilon jakiś tłusty jest:// i mały tydzień kup nie robi :///

Bierzmowanie? O matko! Jasne że ksiądz namawiał do ślubu ale po co się wtrąca bo gdybyśmy chcieli to już dawno byłoby po ślubie ale teraz najważniejsze jest by mieć za co dziecko utrzymać a nie brać kredyty na wesele. Ja mogłabym mieć skromne przyjęcie weselne ale duma mojego narzeczonego jest za hucznym przyjęciem co w dzisiejszych czasach jest dla mnie po prostu niepotrzebnym wydatkiem

Dziewczyny jak wygladaja wasze pensje na macierzynskim?? bo u mnie pensja jest nizsza niz normalnie o prawie 300zl!!!!!!!!!!!! Fakt w marcu nie wiem z jakiej racji dostalam o 300wiecej w pensji a urodzilam 29marca i sadzilam ze to jakis bonus z okazji narodzin czy cos ale teraz jak mam mniej to mam ochote tam rozpierduche zrobic!! ale moze zorientowali sie ze w marcu za duzo przelali i teraz to wyrownali-bo wiadomo nigdy nic za darmo nie daja:/ a jak u was??
kurcze tez nie kumam o co chodzi bo tez dostaje inaczej... tylko ze ja w druga strone bo ok 350zł wiecej niz na ostatnim l4 a przeciez srednia z tego samego okresu. nie jestem pewna jak sa odprowadzane składki... dronka wyjasnilas juz ta sprawe?

Słuchajcie, a moja gwiazda dzisiaj jak ją między 2 poduszkami polożyłam na łóżku, to mi się z brzuszka na plecy przekręciła. Normalnie szok:szok: Czy to nie za szybko?

A jak herbatkę daję, to też na przefiltrowanej kranówce.

candy a jakie witaminki dajesz maluszkowi? Moja miała takie problemy na cysiu, jak codziennie dostawała Vita D w kapsułkach, lekarka kazała podawać co 3 dni i problem zniknął. Za duża dawka tej witaminy też może działać w ten sposób.

a w jakich terminach wpływa wam macierzyński? mi zawsze 27 każdego dnia miesiąca, dostałam 600 zł więcej ale to dlatego że zwolnienie lekarskie miałam do 24 marca a macierzyński dostałam 27 kwietnia, nadpłacili mi te dni zwolnienia może u was jest podobnie bo macierzyńskie zawsze dostaje się w tym samym dniu miesiąca mają stałe terminy, więc może nadpłata niedopłata wynika z tego powodu, nie ma tu okresu że mają 30 dni na wypłatę jak przy L4 tylko, że jest jeden termin dla wszystkich co mają macierzyński

no ja się upewnilam ,ze nie jestem nienormalną i wyrodną matką.Poczytalam styczniówki i ich wątek o karmieniu dzieciątka,no i tam jest wiele takich nienormalnych wyrodnych matek jak ja,które nie trzymaj sie schematów.Jak to dobrze nie byc jedyną.

a moze lepiej brzmi niegrzeczna mamuska, a nie tam zaraz wyrodna matka ;)

Słuchajcie, a moja gwiazda dzisiaj jak ją między 2 poduszkami polożyłam na łóżku, to mi się z brzuszka na plecy przekręciła. Normalnie szok:szok: Czy to nie za szybko?

A jak herbatkę daję, to też na przefiltrowanej kranówce.

candy a jakie witaminki dajesz maluszkowi? Moja miała takie problemy na cysiu, jak codziennie dostawała Vita D w kapsułkach, lekarka kazała podawać co 3 dni i problem zniknął. Za duża dawka tej witaminy też może działać w ten sposób.

daje vita d i k i biogaia

reklama
blueberry77 ta chusta jest super. ciekawa jestem ile kosztuje i gdzie można taką kupić, bo na allegro roi się od różnych chust ale cenowo nie wiem jaką wybrać - max do 100 zł.Czy trudno nauczyć się taką chustę owijać dziecko?
No niestety, kosztuje prawie 200 zł ta przyjemność :baffled:. Ta moja to jest Bebelulu Rapalu, ale są też inne równie dobre - np. Nati, Lenny Lamb, Polekont. Może poszukaj na Allegro używanej chusty którejś z tych firm. Zwróć tylko uwagę, żeby to była chusta tkana, a nie elastyczna.

Do góry