reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

My używamy pampersów nr 2, a chusteczki różne. Wczoraj kupiłam chusteczki w LIDLu i na razie są fajne, zobaczymy jak mala będzie je tolerować. A pupę smaruje tylko po kupce, najczęściej zasypką Alantan, albo kremem HIPP na odparzenia. Też jestem zdania, że jak pupa zdrowa i kupa za długo nie jest przy pupci, to nie trzeba niczym smarować.

reklama
a mój dzisiaj jest okropny, przeszedł samego siebie, strasznie płacze po karmieniu i dość długo , co mu odbiło nie mam pojęcia :(( żeby mu to minęło :(
KOchana co i rusz mówisz że twój maluszek tak płacze, kurczę a mówiłaś o tym lekarzowi. Może coś jest nie tak. A czy on ci wymiotuję po karmieniu> ?

Wiecie moja wcale nie jest taka chętna do chwytania, nawet zabawek za bardzo nie łapie. :sorry2: Śmiga za to na brzuch i już podnosi się na przedramieniach i kiwa na boczki, zajefajnie też grucha i usmiecha się jak jej się uda... mogłabym słuchac i gapić się godzinami.:-)

A co do pampersów to używamy Pampers 2 ale wcześniej Bella 1 i tez bylam zadowolona. Później też skorzystam pewnie z pieluch Tesco bo sprawdziły się przy 1 córci.
Chusteczki najlepsze dla nas to Huggies bezzapachowe ( są bardzo wilgotne i nie podrażniają).
Myjemy się w płynie nawilżajacym Ziai "ziajka" , pupę rano i wieczorkiem smaruje od urodzenia Linomagiem a buziakę teraz jak podrażniona była kremem Emolium.
Generalnie czym mniej tym lepiej :)

lekarz mówi że to napewno kolka , ale dziwne że momentalnie pod koniec karmienia ://
a i dziś zauważyłam że kupka jest ze śluzem hmmm

Hej mamusie
Dzis na odmiane moj smyk nie zasnał po kąpieli, strasznie się wiercił i nie chciał spać no i spi dopiero od 30 min już prawie złapałam doła bo zawsze ładnie zasypiał - i oczywiście z cyckiem w buzi bo nie ma innej opcji ;-).
A 5 min temu dowiedziałam się że przed chwilą zmarła moja babcia :frown:, no i nie dam rady pójśc na pogrzeb . Sory ale musze sie wygadać. Mimo że nie zawsze za nią przepadałam dziwnie się czuję :frown:. Powiem Wam że to pierwsza mi tak bliska osoba zmarła .Do tej pory miałam obie babcie i dwóch dziadków, ale zdazyła zobaczyć pierwszego prawnuka :frown:.Mały jak nigdy o tej porze się wiercił pałakał i nie chial spać - wiem że to dziwne i głupie ale nachodzą mnie myśłi że coś czuł.

moze i Huggiesy sa troche szywniejsze, ale bez przesady :-)
uwazam, ze dobrze chlona i nie przemakaja.
Pawel ma jednego przez cala noc od 22 do 6 rano i jest ok.

Dziewczyny pragne sie pochwalic. Pawel sie dzisiaj 2 razy przekrecil z brzucha na plecy :-)
dumna jestem :-D

i strasznie chce mi sie smiac, bo dzisiaj caly dzien ogladal sobie piastke i wkladal ja do buzi.
:-)

Candy typowa kolka nie pojawia się zaraz po karmieniu i przez cały dzień. A ten śluz...dużo go? Wiesz często śluz pojawia się w momencie złego trawienia maluszka, a to wiąże się z bólami brzuszka ( nie każdy ból to kolka ) A ty jesteś na diecie? Jak go karmisz to słyszysz jak przełyka lub mlaszcze?

a dajcie spokoj.. jak mi sie chce wszystkiego nabialowego !
juz nawet zlapalam sie na tym, ze trzymalam w reku szczypiorek z mysla o twarozku ze szczypiorkiem... ale przypomnialam sobie, ze nie lubie szczypiorku :-D :eek: no i nie moge bialego sera ...

marela- współczuję.

może faktycznie Alan cos wyczuł?... :zawstydzona/y:

ja mam zawsze ciarki na grzbiecie, jak Ola wpatruje się w róg pokoju :szok: dzis przeszła samą siebie: wchodzimy do sypialni, a ona od razu tego kąta szuka i aż głowę przekręca :sorry2: nic tam nie ma! nawet pajęczyny!

reklama
Do góry