reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mnie w szpitalu zbadali macając brzuch i tyle, dlatego poszłam prywatanie na scana, żeby zobaczyć, co i jak w środku :)

reklama
Dzięki dziewczyny - z dokarmianiem dajemy sobie spokój bo widze ze 500gram to elegancko jak na 2,5tyg dziecko:-)

W ramach pocieszenia moja niuśka tez nie spi w dzien-tylko cyc i ręce. W nocy budzi sie jak w zegarku co 2 godz i polowe nocy spi sama a polowe z nami :sorry: Za to w dzień jak tylko usnie to kazda próba odlozenia jej z rąk kończy sie otwartymi oczetami i od nowa lulanie!! Tu jest moja wina bo jak przyszlismy ze szpitala to pięknie sama spala w lozeczku bez kolysania a ja pozwolilam teściom, zakochanemu tatusiowi no i sama też :sorry: na to że jak usnie to trzymanłam ja na rekach i odruchowo bujalam :crazy: a teraz mam to co nauczylam dziecko Na rekach oczywiscie spalaby ale w łóżeczku ni groma...od paru dni zaczelam ja odzwyczajac od tych dziennych nawyków i jak tylko uśnie to myk i do łózeczka ja kłade i dzis sukces śpi juz 1 godz sama i ja mam czas na Was;-) Chialabym wychowac dziecko jak Koza ale nie jestem na tyle konsekwentna bo mnie serce boli jak ona kwęknie to ja już przy niej stoje i od razu biore na ręce- za co mój mąż mnie goni ale ja nie potrafie sie oprzec:confused2:

co do spacerkow - my wlasnie wrocilysmy z godzinnej wyprawy - ale mocno wieje i mi zimno bylo wiec wrocilysmy juz:-)

kamikaa powiem ci ze ona moze byc wieczorem po prostu glodna, ja u siebie zauwazam ze wieczorem mam mniej pokarmu niz rano i w ciągu dnia i maly znacznie dluzej je wieczorami zeby sie mogl porządnie najesc ale siedze z nim az sie naje bo co mam zrobic

dokladnie dlatego kupilam mleko i dzisiaj wieczorem damy

a ja mialam 2 godziny wolnego.
tatus zabral malego na spacer, w efekcie przedluzylam sobie u jednej reki pazury, posprzatalam i chwilke posiedzialam w kompie :-)
jutro powtorka z rozrywki :-) -> druga.. gorsza reka..

a ja mialam 2 godziny wolnego.
tatus zabral malego na spacer, w efekcie przedluzylam sobie u jednej reki pazury, posprzatalam i chwilke posiedzialam w kompie :-)
jutro powtorka z rozrywki :-) -> druga.. gorsza reka..

No komu lepiej,mnie nikt nie zastapi dopuki M nie przyjedzie,a chciałabym chociaz mniec godzinke dla siebie trzeba isc do fryzjera obciac włosy i pofarbowac.Ale korzystaj jak mozesz:-)

Dziewczyny ratujcie!!!
Mój mały ma chyba skaze białkową albo jakąś alergie. Ma taką szorstką skórę między brwiami i na czółku. Do tego wysypało go dokumentnie na całej twarzy i główce. Ma pełno takich malutkich krosteczek. Nawet na uszach. Może dziewczyny, które mają jakieś doświadczenie alergiczne podpowiedzą coś. Do tego od ok tygodnia jest strasznie płaczliwy. Dzisiaj spał w dzień ok 1,5 godziny :/ Wiem, że Tabasia i Sylusia coś wspominały o skazie białkowej i chyba mały Tabasi był strasznie rozpłakany ostatnio. Prosze pomóżcie...

Dziewczyny ratujcie!!!
Mój mały ma chyba skaze białkową albo jakąś alergie. Ma taką szorstką skórę między brwiami i na czółku. Do tego wysypało go dokumentnie na całej twarzy i główce. Ma pełno takich malutkich krosteczek. Nawet na uszach. Może dziewczyny, które mają jakieś doświadczenie alergiczne podpowiedzą coś. Do tego od ok tygodnia jest strasznie płaczliwy. Dzisiaj spał w dzień ok 1,5 godziny :/ Wiem, że Tabasia i Sylusia coś wspominały o skazie białkowej i chyba mały Tabasi był strasznie rozpłakany ostatnio. Prosze pomóżcie...

mój ma to samo ale to raczej nie skaza białkowa - nie wydaje mi się... to najpewniej ten trądzik niemowlęcy.:tak:

reklama
Koza u mnie jest 1rok i 4 miesiace roznicy miedzy chłopakami, nie ma tregedii. Chcielismy aby byli rok po roku ale karmilam cycem 4 i pol miesiaca i dopiero 2 mc po skonczeniu karmienia dostalam okres i za miesiac zaszlam w ciaze jak chcielismy:-D fajnie bylo znowu czuc o wszystko. Ja pewnie tez bym sie pozniej nie zdecydowała planuje otworzyc firme chcemy sie budowac i potem nie miałabym jak A tak dzieci odchowam za jednym zamachem i koniec :) potem kariera ( troche nie po kolei:-D)

Do góry