reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej :)tak bardzo chcialam wczoraj wszystko opisac ale nie dalo rady ,mala dala nam taki koncert ze oboje z M bylismy bladzi bo ni z tad nii z owad inie wiedzielismy o co jej chodzi :/ cycy nie na raczki nie a co bylo big kupa ;;-D nauczymy sie powoli wszystkiego :) dzisiaj spokojna najedzona spi :)

reklama
no to ja na Twoim miejscu bym zaczekala, az zrobi cala. Przeciez po pol godzinie sie nie odparzy, a zaoszczedzisz dziecku nerwow zwiazanych ze zmiana pieluszki. Np moj w ogole tego nie lubi. Napina sie i krzywi strasznie :-)
No chyba, ze Oliwka lubi lezec sobie nago :-)

no to ja na Twoim miejscu bym zaczekala, az zrobi cala. Przeciez po pol godzinie sie nie odparzy, a zaoszczedzisz dziecku nerwow zwiazanych ze zmiana pieluszki. Np moj w ogole tego nie lubi. Napina sie i krzywi strasznie :-)
No chyba, ze Oliwka lubi lezec sobie nago :-)

No nie bardzo to lubi ;D Kiedy ja nie wiedziałam czy ona już skończyła czy nie.. Jak mi sie wydawało że skończyła to ubrałam pieluche, a ona purrrt i to samo.. Ah, gdyby noworodek umiał mówic.. ;D

hej :)tak bardzo chcialam wczoraj wszystko opisac ale nie dalo rady ,mala dala nam taki koncert ze oboje z M bylismy bladzi bo ni z tad nii z owad inie wiedzielismy o co jej chodzi :/ cycy nie na raczki nie a co bylo big kupa ;;-D nauczymy sie powoli wszystkiego :) dzisiaj spokojna najedzona spi :)

kamikaa teraz możesz opisać hihihi :-D

a ja zaraz odłącze stacjonarny i wyłączę komórkę :dry::dry::dry:
wqrwiają mnie już wszyscy i tylko stresują ech...z tych nerwów to ja na pewno nie urodzę:baffled:

kamikaa teraz możesz opisać hihihi :-D

a ja zaraz odłącze stacjonarny i wyłączę komórkę :dry::dry::dry:
wqrwiają mnie już wszyscy i tylko stresują ech...z tych nerwów to ja na pewno nie urodzę:baffled:

Z tymi telefonami, to nawet tak nie rób, bo niektórzy będą skłonni przyjechać do domu i sprawdzić czy nic Ci nie jest, albo lepiej będą dzwonić po warszawskich porodówkach;-)

Ccaroline85 pewnie jestem ostatnia ale chciałam Ci złożyć najserdeczniejsze życzenia w Dniu Urodzin, szybkiego i bezbolesnego porodu oraz miłości, miłości, miłości...

Ccaroline85 pewnie jestem ostatnia ale chciałam Ci złożyć najserdeczniejsze życzenia w Dniu Urodzin, szybkiego i bezbolesnego porodu oraz miłości, miłości, miłości...

nie jestes, ja jako wielki leń dopiero wstałam po nieprzespanej nocy:-):-)

a więc: Wszystkiego Najpiekniejszego Karolinko:tak:

Dzieńdoberek!
E_kord nie jesteś ostatnia, ja jeszcze w kolejce.
Ccaroline wszystkiego najlepszego, sto lat! Życzę Ci pięknego prezentu w postaci ślicznej córeczki, może się wyrobi jeszcze, w końcu kilka godzin zostało :-).

A ja dzisiaj w nocy dwa razy na siku, ale za pierwszym razem myślałam, że nie dojdę, taki ucisk na pęcherz, już tak miałam ze dwa tyg temu, straszne uczucie.
A potem spałam do 11 aż! Jak wstałam, to myślałam czy Tabasia ma już synka, pewnie już teraz tak.
Madziu, ja też się modlę za Twojego Bartusia. Trzymajcie się kochani.

A co do zwolnienia, to ja mam termin na 31 marca, zwolnienie mi dał lekarz do 2 kwietnia, jeśli nie urodzę, to mam wtedy właśnie wizytę, a jeśli urodzę, to automatycznie zwolnienie przechodzi w macierzyński - tak mnie poinformował. Poza tym zwolnienie od internisty też jest płatne 100% w ciąży, miałam dwa razy po tygodniu na początku ciąży, musiałam pokazać kartę ciąży. Wszystkie zwolnienia w czasie ciąży są płatne 100%.

Kamikaa a Ty myślałaś, że tak łatwo będzie hihi?. Ja to codziennie jak wstaje rano to sobie myślę, że już na dniach koniec laby i przespanych nocy, jakoś to do mnie do końca nie dociera.
Zajrzę co tam u kwietniówek, może się już też wypakowują. A potem na zakupy małe. Mi też mąż zapowiedział, że od 1 marca zabiera auto, ale cały zeszły tydzień jeszcze jeździłam, a w tym tyg jakoś razem byliśmy. Dzisiaj auto pod domem, ale nie mam celu. Idę się tu przejść do warzywniaka, ładna pogoda i słonko, to się chwilę dotlenię.

a ja mialam dzisiaj fajna przygode, zakonczona zabrudzonym szlafrokiem :-D
strasznie mi sie w nocy zasikal i przy przebieraniu unioslam go na chwilke na ramie, bo chcialam pieluszke na przewijaku poprawic i co ? zrobil na mnie kupe :-D

reklama
I ja składam najpiękniejsze życzenia naszemu adminowi :-):-):-)

Dużo zdrówka, lekkiego i prędkiego porodu, uśmiechu i spełnienia starych plus produkcji nowych marzeń :-D

Do góry