reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Cześć dziewczyny. Witam się pierwszy raz po porodzie. To już tydzień minął. Muszę zmienić suwaczek. Widzę że marcówki powoli pękają :)
Co do dylematu Izy. Z tego co iem to polskie prawo tak jest przychylne matce, że dziecko moga odebrać właściwie jeśli matka ma udowodnioną chorobę poważną psychiczną, ma beznadzieljne werunki bytowe lub jest alkoholiczką. I to tyle. Jak moja koleżanka się rozwodziła to takie słowa uslyszała od prawnika.

misia, caroline tzrymam kciuki za wizytę, żeby się coś ruszyło:)
kamikaa witaj spowrotem
e kord ja chyba jeszcze z tydzień i chyba spróbuję tego magicznego napoju:)

Wegety nie uzywam wcale , to prawie sama sól. A sól do ziemniaków, makaronu i mięs. A tak to kostki rosołowe z Winiar te o obnizonej ilości tłuszczu i soli. A do smaku przyprawiam ziołami. Nauczyłam się tak gotując zupki synkowi i juz tak mi zostało. Więc używam lubczyka(maggi),bazylii, koperku suszonego, pietruszki susz , czosnku granulowanego , papryki słodkiej, majeranku,pieprzu. Czasem odrobiny cukru, lub octu. A i gotowe mieszanki przypraw do danych potraw. Wszystko z umiarem żeby nie przedobrzyć.Mężulek doprawia sobie ostrzej na talerzu i mam go z głowy:), kiedyś wcale nie jadał zup. Teściowa jest w szoku, że on codziennie zupę woła.Zaczęło sie od tego,że pytał co tak pachnie a to Miłoszkowe zupy i dania dawały aromatycznym zapachem po nosie:)

a i iza nie martw się, jeśli wnieśie o sprawę to z 2 miesiące zanim cokolwiek się ruszy, a jestem pewna, że przez te 2 miesiące napewno małą się nie zainteresuje, ale co do ojcostwa nic nie zrobisz, będą zrobione badania dna i będzie miał to prawnie załatwione, tego nie unikniesz, ale bynajmniej alimenty na małą dostaniesz

o kamikaaa witaj - ale masz cudownego męża , pozazdrościć :tak:, opisz w wolnej chwili poród :tak: no i super że malutka już z Wami :-D a i zdjęcia dawaj :-D:-D:-D

reklama
pisze ratami bo komp sie caly czas zawiesza :( musze isc do fryza i sciac i pofarbowac wlosy na krotko scinam :) bonie moge na siebie patrzec :/ schudlam 8 kg :((( takze jeszcze 22 do stracenia ,jak sie rana zagoi bede biegac :) Mala to spioch spi i spi nawet do jedzenia musze jabudzic bo spi :) Karmie cycem :) mam duzo pokarmu i jestem szczesliwa :)Je tak co 4-5 godzin ajak jej nie obudze to nawet bedzie spac po 6 w nocy tez :)W piatek odbiram fotki bo byl fotograf w szpitalu :)GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAM :)

Do góry