reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
No jestem spakowana wreszcie :)))
Powiedzcie mi dziewczyny w co ubieracie malenstwo na wyjscie ? musze mezowi taka torbe spakowac i nie wiem co zabrac dla d\zidzi, tzn zeby nie przesadzic ..

ja na wyjście dla niunia zapakowałam...
-rajstopki
-skarpetki
-kaftanik
-niedrapki
-czapeczkę
- 2 pajacyki (jeden mniejszy drugi większy - bo nie wiem jak duzy sie bobas urodzi:-D)

A mnie z kolei wiekszosc poszła od pasa w góre, i dopiero smiesznie wygladam, nogi chudziutkie,( tzn w udach troszke tez przybylo..) a góra tsaka ogromna... a wzrostu mam 166 cm

Kochana ja mam tyle wzrostu co ty, czyli pewnie wygladamy podobnie, tylko mnie w uda tez poszło:no:, wyglądam śmiesznie

Dagusię odbierzemy w gondoli ze śpiworkiem(planowałam koc i rożek) i ubiorę ją tak:body z długim rękawem,pajacyk bawełniany,pajacyk welurowy,skarpetki,niedrapki,sweterek i dwie czapeczki(bawełnianą i welurową).Nie mam jakiś małych spodenek do tego bo chyba bym ubrała dodatkowo.Tylko nie chcę też przegrzać a już dni cieplejsze się robią.

Ja tez ide sie troche ogarnac i na zakupy, a potem troche sobie poleze:) dobrze, ze obiad mam z wczoraj to dzis nie musze gotowac:) Trzymajcie sie:*

Ja to mam największy brzuch chyba ze 120cm, no i te moje udka jak od spasionego kurczaka, nawet nogi na nogę nie mogę założyć:szok: a najgorsze jest to, że jak dzidzia zechce posiedziećjeszcze ze 4 tygodnie (bo może tak być) to może jeszcze do 100 kg dociągnę:szok: ( no do 100 to może nie ale 90kg to kto wie...) a wzrostu to mam 168cm, tak że też nie za wielka jestem.
Pociesza minie tylko fakt, że mój M ma 120kg i wzrostu 196cm tak że jak przy im stoję, to nie wyglądam jeszcze tak fatalnie- dlatego wszędzie go zabieram;-)

my odbierzemy niuńka w foteliku więc mam jeszcze dla niego rożek którym go przykryję...
w razie czego chyba jeszcze cieplejszą czapeczke mu dopakuję:tak:

Hej!
Mam chwilkę bo starszy potworek z dziadkiem w Zoo a mała przy cuśku;-)

no mnie zostalo 5 kg do wagi sprzed ciazy :-)
Mało masz do zrzutu.....Super! A jak twoje nawały mlekowe?

Dziewczyny które juz rozpakowane, pis\zcie ile juz straciłyscie kilogramów !! :)) pocieszcie mnie troche bo mam doła!!
3 tygodnie po porodzie i narazie stoi w miejscu...tzn zrzuciłam w pierwszych dniach około 7 kg ( byłam 13 - 14 na plusie) czyli drugie tyle pewnie mam.:baffled: Ale po 1 ciąży kg zeszły na minus 3 niż wyjściowa dopiero po roku. Ale spokojnie...Najważniejsze by skura nie wisiała a kg się zgubi...ja wskoczyłam wczoraj w odpowiednie majtasy:-D

reklama
Dzisiaj w nocy znowu budziła sie z powodu brzuszka. Zapodałam infacol i zobaczymy czy pomoze- teraz ładnie spi.
Ach dziewczyny kupiłam niemieckie pampersy i wiecie co? Tam sa sprzedawane jako zwykłe pampersy dokładnie te same które u nas sa drozsze- te w białym opakowaniu :dry: Nie dość że normalne pampersy sa drozsze to jeszcze u nas sprzedają "gorsze" :wściekła/y: I potwierdzam- te niemieckie/ lub nasze w białym opakowaniu- sa lepsze. Oddychajace i bardziej elastyczne :tak: ale to moje zdanie.
I własnie sie dowiedziałam ze u nas niedaleko Wrocławia sa produkowane pampersy i oni robia dokładnie te same pieluchy i sa sprzedawane pod marka tesco. Czyli tescowe to sa pampersy. Ale nie testowałam jeszcze- to informacja nie potwierdzona od osoby która tam pracuje. Przetestuje (ale najpierw Hankok musi przejść na dwójki bo oni jedynek nie robią) i dam znać.

Do góry