reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam panie wieczorową pora:)

Kurde nie chce mi sie wierzyc ,ze zadna nie urodzila! no żesz!

Marcia rzeczywiscie masz straszna rozbieżność a mialas nieregularne cykle??

Ewcia no to trzymam kciuki!! Ja mam nadzieje w przyszly poniedzialek poznać date narodzin Antka:)

A u mnie ok.Najgorsze nocki i te bole bioder! dzisiaj o mało co nie plakalm w nocy wrrrr!!!!!!!

Ogolnie u mnie spadek apetytu przewaznie obiadu nie jem albo jem polowe porcji,nie mam smaka na nic.Maly tak wypycha ,ze szok.Czuję sie ostro spenetrowana.

Dziewczyny a te 2 tyg dodatkowe to przysluguje kazdej i tez jest platne?ja wlasnie tez mam umowe do dnia porodu i nie wiem komu to zglosić.Dziwne.

reklama
Igi - biedactwo:-(. To chyba twoja druga cesarka, tak? Bo jeśli tak to niexle mnie nastarszyłaś. Ja po pierwsazej czułam sie świetnie. Owszem, troche ciagnęło przy wstawaniu czy podnoszeniu małej i na początku pewnie coś bolało ( nie pamietam jednak tego), ale na pewno nie cierpiałam tak jak ty, skoro mam same miłe wspomnienia.

Ramari- jak się odnajdujesz w nowej rzeczywistości?:-D

Mi wylazły w przeciagu oststnich 2 dni rozstepy przy pępku:wściekła/y:I to równo po jednej i drugiej stronie pepola po 4 kreseczki:szok:Wpieniłam sie na maksa! I chyba tez zakupię ten specyfik, o kt.órym pisała Fiołkowa. A nie wiecie czy mozna go stosowac w okresie karmienia piersią? W sumie to sie dziwię ze mozna w ciązy bo z opisu wyniak ze to dośc silny specyfik:confused:

Opycham się dzisiaj bez umiaru bo od jutra rana musze pościć:-(O 8.00 tylko lekkie sniadanko zjem i potem finito. A na 14.00 jade do kliniki. O 15.00 maja mnie ciąć. Juz trzęsę gaciami. Jednak jakos tak dziwnie znać date narodzin dziecka:tak:
Dzisiaj posprzatlismy mieszkanko, spakowałam wszytsko więc jutro będę tylko czekac i sie denerwowac of course. Nie moge uwierzyc ze juz jutro przytulę mojego chłopczyka:-)Ale numer! Jednak szybko zleciało. Trzymajcie kciuki babeczki.

ewcia powodzenia :-D trzymam kciuki.

ja ostatnio też strasznie duzo jem...w ciągu 3tygodni przytyłam 2kg :dry:...a było tak fajnie...no ale nie dziwota skoro młody mnie w nocy budzi i tak kopie po bebechach że aż żołądek mi się przewraca i muszę coś zjeść :-D:-D:-D:-D

Ja kupiłam gripo water to woda koperkowa ale od 1 miesiąca - na razie to ja codziennie po południu piję szklaneczkę koperku lekko osłodzonego - bardzo go polubiłam i musze przyznac że ja też po nim lepiej się czuję! Przy mojej 1 córci jak była jazda to dawałam 1 łyżeczkę koperku zaparzonego ( chyba juz w 2 tygodniu ) i zawsze skutkowała ciepła pieluszka i kładzenie sobe małej na własnym bębenku i lekkie kołysanie!

mazia...ten dodatkowy UM jest od 1 stycznia 2010 więc nam przysługuje... tylko trzeba złożyć o niego wniosek co najmniej 7dni przed jego wykorzystaniem :tak:

ja juz po wizycie u gina szyjki nie mam rozwarcie juz na 2,5cm czopa tez nie mam i po badaniu okropnie bolą mnie plecy az mi do kolan z tylu nog dochodzi bol i skurcze mam co jakies 10 minut no i zaczela mi sie wydzielina lekko z krwią
lekarz mowil ze moge jutro rano sie zglosic na IP to mnie przyjmą juz do porodu chyba ze sie cos w nocy rozkreci

Katarinka o kurde no to nastepną mamusie bedziemy mieli:)))trzymam kciuki!!

McGosia dzieki teraz tylko bede musiala sie zorientowac komu to zawiadomienie zaniesc:)

ja juz po wizycie u gina szyjki nie mam rozwarcie juz na 2,5cm czopa tez nie mam i po badaniu okropnie bolą mnie plecy az mi do kolan z tylu nog dochodzi bol i skurcze mam co jakies 10 minut no i zaczela mi sie wydzielina lekko z krwią
lekarz mowil ze moge jutro rano sie zglosic na IP to mnie przyjmą juz do porodu chyba ze sie cos w nocy rozkreci

i gdzie ta sprawiedliwość pytam??? hahah... kolejna z 38tygodniem i już rozwarta. :-D:-D:-D
Powodzenia katarinka.

Ja już dziś 2 razy sex zaliczyłam i niby cos tam czuję...ale nawet czop nie odszedł grrr:wściekła/y:
:-D:-D:-D

katrinka - to moze ty bedziesz nastepna :-)

ccaroline cos od jakiegos czasu milczy - wiem ze byal rano ,ale teraz nie, wiec mzoe to ona uratuje ten Dzien Kobiet??? :-D

k_aralajna - ja niby mam jeszcze kilak dni i sie ludze ze urodze dokladnie w temrinie (tak jak pierwszego syna) ale zeby bylo tak jak poprzednio to w okolicach czwartku musialby mi czop wyleciec - no zoabczymy... Zadnych wspomagaczy nie mam zamiaru stosowac - nie chce m isie naprawde szorowac na kolanach podlog. O seksie tez mowy nie ma, okna to dzialka mojego M, a i po schodach chodzic nie chce :-D
Co ma byc (i kiedy) to bedzie - jeszcze wam pewnie pomarudze troche... :-D

DOBRANOC!!!!! :-)

reklama
Kochana jestem jestem :D:D Czytam was na bieżąco ale jakoś brak weny :-D:-D:-D

Mała mi się tak wierci, że zaraz mi brzuch rozerwie :-p

Ja również uciekam spać, w końcu trzeba wykorzystać ostatnie dni prawie przespanych nocek :-p

Dobranoc

Do góry